Siirry sisältöön

Akkukoulutuksen opintoja

Avoimen ammattikorkeakoulun opinnot ovat avoinna kaikille iästä ja koulutustaustasta riippumatta. Avoimen AMK:n opiskelijana voit valita akkukoulutuksesta ne opintojaksot, jotka parhaiten tukevat omia tavoitteitasi.

Opintomuoto: Monimuotototeutus / verkko-opinnot

Opintojen laajuus: Opiskelijan valinnan mukaan

10 € / opintopiste

Haku alkaa: 22.05.2023 klo 08:00

Haku päättyy: 30.04.2024 klo 23:59

Opetuskieli: Suomi

Akkukoulutusta avoimessa AMK:ssa

Avoimen AMK:n opintoihin voi osallistua kuka tahansa, mutta opintojen vaatimustason vuoksi on suositeltavaa, että akkutekniikan opintoihin hakeutuvalla on aiempi tekniikan alan korkeakoulututkinto, tekniikan alan opistoasteen tutkinto tai muu edellytykset täyttävä tausta koulutukseen. Koulutuksen sisältö rakentuu opiskelijan omat tavoitteet huomioiden. Aikaisempi koulutus ja työn kautta hankittu osaaminen luovat pohjan opiskelijan henkilökohtaiselle opintojen suunnittelulle.

Avoimen AMK:n opiskelijana voit valita ne opintojaksot, jotka parhaiten palvelevat henkilökohtaisia tavoitteitasi. Valittavanasi on toistakymmentä eri opintojaksoa. Mukana on sekä perusopintoja että osaamista syventäviä ammattiopintoja. Iso osa opinnoista on suoritettavissa verkko-opintoina, mutta jotkut opintojaksot sisältävät laboratorio-osuuksia ja vaativat läsnäoloa kampuksella.

Akkukoulutuksessa opiskellaan monipuolisesti akkutekniikan alaa. Opintojen aikana sinulla on mahdollisuus syventyä akku- ja sähkökemiaan sekä akkukemikaalien ja akkujen valmistukseen. Centrian vahvuuksia ovat koulutusosaaminen sekä vuosien aikana kasvanut monipuolinen akkualan tutkimus- ja kehitysosaaminen. Opiskelua tukevat Centrian monipuoliset laboratoriotilat, kuten kemian koetehdas Chemplant sekä akku- ja saostuslaboratoriot Kokkolan Talonpojankadun kampuksella.

Akkukoulutus käynnistyy syksyllä 2023. Avoimen AMK:n opiskelijana aloitat opintosi valitsemiesi opintojaksojen mukaan. Saat ohjeet opintojen aloitukseen sähköpostitse ennen opintojen alkua. Joillekin opintojaksoille saattaa olla mahdollista hakeutua myös aloituspäivän jälkeen, mutta huomioithan, että rekisteröinti avoimen AMK:n opiskelijaksi ja tunnusten muodostuminen vievät muutaman arkipäivän.

Opiskelu tapahtuu syksyllä 2023 aloittaneeseen tutkintoryhmään integroituna.

Avoimen ammattikorkeakoulun opiskelija ei ole oikeutettu opintososiaalisiin etuuksiin (esim. opintotuki, ateriatuki, VR:n ja matkahuollon alennukset jne.). Mikäli olet TE-toimiston asiakas, varmista oikeutesi opiskeluun TE-toimistosta ennen kuin ilmoittaudut avoimen AMK:n opintoihin.

Haku aukeaa maanantaina 22.5.2022 klo 8.00 ja päättyy keväällä 2024.

Avoimen AMK:n opiskelijoille varataan enintään viisi (5) paikkaa / opintojakso. Mukaan voidaan hyväksyä enemmänkin opiskelijoita mikäli opintojaksolla on tilaa. Avoimen AMK:n opiskelijat valitaan hakujärjestyksessä.

Opintoihin haetaan sähköisellä lomakkeella. Lomake vaatii suomi.fi-tunnistautumisen. Haluamasi opintojaksot pääset valitsemaan hakulomakkeella. Alla olevasta linkistä pääset tarkastelemaan lukuvuoden 2023-2024 opintotarjontaa. Mikäli haluat tutustua tarkemmin koulutuksen sisältöihin, voit etsiä toteutuksia Centrian opinto-oppaasta. Valitsemalla Toteutussuunnitelmien haun, saat esille hakuehdot. Voi hakea toteutuksia esim. nimellä.

Opiskelijoita voidaan ottaa mukaan opintojaksoille jopa n. viikko opintojakson alkamisen jälkeen. Huomioithan kuitenkin, että osa opinnoista (esim. pakollisia laboratorio-osuuksia sisältävät opinnot) vaativat mukanaoloa heti opintojakson alusta alkaen. Parhaiten varmistat paikkasi opintojaksolla ilmoittautumalla hyvissä ajoin ennen opintojakson alkua.

Sinun ei ole välttämätöntä hakea kerralle kaikkiin haluamiisi opintoihin. Voit jättää myöhemmin uuden hakemuksen. Opintotarjontaan saattaa myös tulla päivityksiä lukuvuoden aikana.

Mikäli hakemus on tarpeen saada peruttua kesän aikana, lähetä siitä tieto osoitteella averko(a)centria.fi. Koulutuksen aikana voit perua osallistumisen opintojakson aloituspäivään saakka. Aloituspäivän jälkeen saapuneista peruutuksista perimme koko opintojakson hinnan.

Mikäli opiskelija valitsee useampia opintojaksoja, voidaan kaikki opinnot laskuttaa yhdellä laskulla kuitenkin niin, että syys- ja kevätlukukauden opinnot laskutetaan erikseen.

Hakijat rekisteröidään opiskelijoiksi Centrian avoimeen ammattikorkeakouluun. Opiskelijaksi kirjaaminen tarkoittaa myös opintomaksun laskuttamista. Avoimen ammattikorkeakoulun opintomaksut perustuvat opinto-oikeuden myöntämiseen eikä opintojen keskeyttäminen tai suorittamatta jättäminen oikeuta maksun peruuttamiseen tai hyvitykseen. Tutustu huolellisesti avoimen ammattikorkeakoulun yleisiin maksu- ja peruutusehtoihin ennen kuin hakeudut koulutukseen. Mikäli laskua ei ole maksettu eräpäivään mennessä, lähetämme maksumuistutuksen. Avoimen AMK:n maksut ovat julkisoikeudellisia saatavia, jotka ovat ulosottokelpoisia ilman tuomiota tai päätöstä.

Lisätietoja akkukoulutuksesta saat ottamalla yhteyttä sähköpostitse:

Koulutuksen vastuuhenkilöt: Yliopettaja Aki Suokko, aki.suokko(a)centria.fi, Lehtori Mikko Kuusisto, mikko.kuusisto(a)centria.fi

Avoimen ammattikorkeakoulun opinnot, hakuajat, opintojen peruutus: averko(a)centria.fi  

Huomioithan, että kesälomien aikana koulu on suljettu. Lähetäthän tiedustelusi sähköpostilla. Tiedusteluihin vastataan kesälomien jälkeen

Lisätietoa akkutekniikan muuntokoulutuksesta

Akkutekniikka on tulevaisuuden ala, jossa tarvitaan osaajia! Akkutekniikan insinöörikoulutuksemme on kehitetty yhteistyössä alueemme yritysten kanssa. Keski-Pohjanmaalla ja lähialueilla käynnistyy lähitulevaisuudessa useita akku- ja kaivosteollisuuden hankkeita. Tarve akkutekniikan asiantuntijoille tulee olemaan suuri, joten nyt on erinomainen hetki kouluttautua alan osaajaksi.