Siirry sisältöön

Älykäs automaatio

Älykäs automaatio -koulutuksessa haetaan ratkaisuja teollisuuden automaatiotekniikan osaajapulaan lisä- ja täsmäkouluttamalla uusia osaajia.

Opintomuoto: Verkko-opinnot

Opintojen laajuus: Kukin opintojakso 5 op

Haku alkaa: 15.06.2022 klo 08:00

Koulutus alkaa: 29.08.2022

Koulutus päättyy: 05.05.2023

Opetuskieli: Suomi

Koulutuksen sisältö ja tavoitteet

Koulutuksen tavoite on automaatio-osaamisen kasvattaminen sekä uusien teknologioiden ja digitalisaation myötä syntyvien mahdollisuuksien hyödyntäminen. Koulutus vastaa jatkuvan oppimisen tarpeisiin kehittää ja uudistaa osaamista elämän ja työuran eri vaiheissa. Koulutus toteutetaan yhteistyössä Lapin ammattikorkeakoulun kanssa.

Opiskelu opintojaksoilla on monimuotoista, joten opinnot soveltuvat erilaisissa elämäntilanteissa oleville opiskelijoille ja ne on mahdollista suorittaa myös työn ohessa. Opinnot sisältävät runsaasti verkossa suoritettavia etäopintoja. Oppimisympäristönä toimii Itslearning ja luennot toteutetaan pääsääntöisesti Teams- tai Zoom -työkaluilla. Verkkoluennoista tehdään myös tallenteet. Opintoihin voi liittyä ohjattuja osuuksia, mutta ne voivat olla myös täysin itsenäisesti suoritettavia. Opettajan arviointi ja palaute tukevat opiskelua.

Ohjelmoinnin perusteet

Ohjelmointiin liittyvät käsitteett, ohjelmointityökalu, tietovarastot, ohjelman kulkuun vaikuttavat rakenteet, ongelman ratkaisun kuvaaminen ja toteuttaminen ohjelmointikielellä.

IoT Älykkäässä automaatiossa

Opintojaksolla ohjelmoidaan C/C++ ja Python ohjelmointikielellä antureiden ja palvelimen välisiä toimintoja IoT -ympäristöön. Opintojaksolla käydään myös läpi LAMP-palvelimen käyttöä sekä pienmuotoisia esimerkkejä Web -ohjelmoinnista PHP, Javascript ja HTML kielillä IoT-tiedonkeruussa laitteistona ovat Arduino sekä Rasperry Pi:n.

Digitaaliset kaksoset

– Digitaalisen kaksosen toteutusprosessi
– Monimutkaisen heterogeenisen järjestelmän staattisten ja dynaamisten ominaisuuksien mallinnus monitoroimalla tai simuloimalla
– Tiedonsiirto fyysisen mallin ja sen digitaalisen kaksosen välillä.

Yhteistyö- ja mobiilirobotiikka

Suomeksi- Yhteistyö- ja palvelurobotiikka, liikkuvat robotit
– Cobottien ja mobiilirobotiikan sovellusesimerkkejä
– Robottiturvallisuus ja turvallisuusmääräykset cobottien käytössä
– Cobottien tarttujat, työkalut ja oheislaitteet
– Cobottien ja mobiilirobottien ohjelmointitavat
– Ohjelmointiharjoituksia

Koulutuksen aikataulu

Tarjoamme koulutuksesta avoimen ammattikorkeakoulun opintoina seuraavat opintojaksot lukuvuoden 2022-2023 aikana:

Ilmoittautuminen opintojaksoille on porrastettu opintojen aloituksen mukaan.

Haku Yhteistyö- ja mobiilirobotiikka -opintojaksolle aukeaa maanantaina 16.1. klo 8.00 ja päättyy 5.3.2023.

Opiskelijat valitaan hakujärjestyksessä. Hakeutuminen tapahtuu sähköisellä lomakkeella. Lomake vaatii suomi.fi-tunnistautumisen. Mikäli käytössäsi ei ole pankkitunnuksia tai varmennetta, ota yhteyttä averko(a)centria.fi.

Opinnot voi perua opintojakson aloituspäivään saakka. Peruutukset osoitteella averko@centria.fi. Mainitse postissa myös opintojakso, jolle olet ilmoittautunut.

Opinnot ovat opiskelijalle maksuttomia.

Opintojen sisältö ja toteutus: Lehtori Joni Jämsä, joni.jamsa@centria.fi.

Opiskelu avoimessa AMK:ssa, hakemukset, opintojen peruminen: averko@centria.fi