Siirry sisältöön

Tutkinto valmiiksi työvoimakoulutuksena

Oletko työnhakija, jolla on jäänyt aiemmin insinööri (AMK) tai tradenomi (AMK) tutkinto kesken ja haluaisit suorittaa tutkinnon valmiiksi? Väliaikaisella lakimuutoksella ammattikorkeakoulututkinnon loppuunsaattaminen on nyt mahdollista työvoimakoulutuksena.

Opintomuoto: Monimuotototeutus

Haku alkaa: 01.01.2022

Haku päättyy: 29.05.2022

Koulutus alkaa: 15.08.2022

Koulutus päättyy: 31.12.2023

Opetuskieli: Suomi

Kuvaus

Koulutuksen tavoitteena on suorittaa loppuun kesken jäänyt liiketalouden tai tekniikan alan AMK- tutkinto ja työllistyä koulutusta vastaaviin tehtäviin. Tavoitteena on saada valmiiksi tutkintoja, joita elinkeinoelämässä tarvitaan ja joiden suorittaminen edesauttaa opiskelijan työllistymistä.

Infotilaisuus tallenne katsottavissa https://www.youtube.com/watch?v=yNq5aYxMqxs

Lisätiedot

Koulutus toteutetaan Kokkolassa 8.3.2022 lähtien. Mukaan voi tulla joustavasti.

Kohderyhmä:
TE-toimiston ja työllisyyden kuntakokeilun asiakkaat, joilla on jäänyt tekniikan tai liiketalouden AMK-tutkinto kesken ja joilla on mahdollisuus suorittaa tutkinto valmiiksi 18 kk aikana. Tutkintoon hyväksyttäviä opintopisteitä tulee olla suoritettuna insinööriopintoihin noin 150, tradenomiopintoihin noin 120. Kesken jääneistä opinnoista tulee olla vähintään vuosi.


Ensisijaisesti koulutukseen valitaan opiskelijoita suorittamaan AMK- tutkinto valmiiksi seuraaviin koulutusohjelmiin:
 
• Sähkö- ja automaatiotekniikka
• Tuotantotalous
• Tieto- ja viestintätekniikka
• Konetekniikka
• Prosessi- ja materiaalitekniikka
• Kemiantekniikka
• Liiketalous
 
Toissijaisena kohderyhmänä ovat muuntokoulutettavat, joilla taustalla on opintoja toisesta tutkinnosta, opistoasteen tutkinto tai vastaavan tasoinen ulkomailla suoritettu tutkinto. Koulutus perustuu julkisesta työvoima- ja yrityspalvelusta annetun lain 5 luvun väliaikaiseen muuttamiseen (204/2020).
 
Koulutuksen toteutustapa
Koulutuksessa suoritetaan tutkinnosta puuttuvat opinnot (esim. opintojaksot, harjoittelu, opinnäytetyö).
Koulutuksen alkaessa opiskelijoille tehdään oman koulutusalan opetussuunnitelmaan pohjautuva henkilökohtainen opiskelusuunnitelma, josta ilmenee suoritettavat opinnot, toteutustavat, paikka, aikataulut ja suunnitelmat. Opiskelijat suorittavat puuttuvia opintoja koulutusalan tutkinto-opetuksen ryhmissä tai tarvittaessa heille räätälöitynä toteutuksina. Koulutuksessa on henkilökohtaisen suunnitelman mukaan lähiopetusta kampuksilla, verkko-opetusta tai monimuoto-opetusta sekä henkilökohtaista ohjausta ja ryhmäohjausta.
 
Opintojen etenemistä seurataan säännöllisesti ryhmä- ja henkilökohtaisissa ohjauskeskusteluissa. Opinnot aloitetaan yhtä aikaa ryhmänä ja valmistuminen tapahtuu oman opiskelijakohtaisen suunnitelman mukaisesti.
 
Koulutuspaikka:
Kokkola, Ylivieska tai Pietarsaari

SISÄLTÖ
Sisältö perustuu opiskelijalta puuttuviin tutkintovaatimusten mukaisiin opintoihin ja niiden laajuuksiin. Koulutus sisältää henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti tutkintoon sisältyviä pakollisia ja valinnaisia opintoja sekä tarpeen mukaan suoritettavia täydentäviä opintoja. Opinnot rakentuvat amk:n tutkintorakenteen mukaisiin perus-, ammatti- ja vapaasti valittaviin opintoihin sekä harjoitteluun ja opinnäytetyöhön.

Koulutus on opiskelijalle maksutonta. Opiskelija maksaa kuitenkin Kelalle terveydenhoitomaksun lukukausittain ja on oikeutettu käyttämään kyseisiä palveluita opiskelunsa ajan. Lisätietoa https://www.yths.fi/yths/yths-2021/terveydenhoitomaksu/

LISÄTIETOA:
Centria-ammattikorkeakoulu
Sari Lipsanen sari.lipsanen@centria.fi 0503096245

Tutustu tähän oheisen videon kautta
https://www.youtube.com/watch?v=KLZszGM8ilw

 
HAKEMINEN:
Koulutukseen haetaan TE-palveluiden kautta www.te-palvelut.fi/koulutushaku
Lisäksi hakija toimittaa hakemuksen lisäksi hakuvaiheessa kouluttajalle CV:n ja hakemuskirjeen osoitteeseen koulutuspalvelut@centria.fi . Otsikkokenttään merkintä “Ammattikorkeakoulututkinnon loppuunsaattaminen”.
Voit ottaa vastaan samana lukukautena alkavasta koulutuksesta vain yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan.

Kirjoita hakemuskirjeessä esittely itsestäsi ja kerro aiemmin suorittamistasi AMK-opinnoista ja niiden laajuudesta. Tuo esiin myös kiinnostuksesi koulutusta, alaa ja tutkintoa kohtaan sekä tulevaisuuden suunnitelmasi.

Täytäthän hakemuksesi huolellisesti, erityisesti kohdan ”Tarkemmat perustelut”, sillä haastatteluun kutsuttavat valitaan hakemuksen perusteella. Kouluttaja haastattelee hakijat, pääsääntöisesti etäyhteydellä. Koulutusvalinnasta ilmoitetaan aina henkilökohtaisesti. ( valintapäätös kirjeenä)

Jotta voit tulla valituksi työvoimakoulutukseen, tulee työnhakusi olla voimassa TE-toimistossa. Voit avata työnhakusi Oma asiointi -verkkopalvelussamme. Voit seurata verkkopalvelussa myös hakemuksesi käsittelyä kohdasta Työvoimakoulutus > Hakemusteni tilanne.

HUOM! Huomaathan, että koulutushakemus on sitova eikä sitä tai haastatteluun tai koulutukseen osallistumista voi perua ilman pätevää syytä. Päteviä syitä ovat esimerkiksi työllistyminen tai muun koulutuspaikan saaminen.

Lisätietoja koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista etuuksista saat valtakunnallisesta TE-puhelinpalvelun Koulutusneuvonnasta, p. 0295 020 702.
Koulutusneuvonnan palvelukanavista lisätietoja tämän linkin takaa https://www.te-palvelut.fi/te/fi/nain_asioit_kanssamme/te_palvelut/puhelinpalvelut/puhelin_koulutusneuvonta/index.html

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

Fortbildningsspåret för högskolutbildade

Pietarsaari Päivätoteutus Hakuaika: 27.10.2022 – 22.01.2023
Kaikille aloille soveltuvat opinnot

Koulutuskokeilu – tutustu ammattikorkeakouluopintoihin!

Hakuaika: 01.01.2022 – 31.12.2024

Luovilta aloilta 3D-suunnittelun ja pelillisyyden osaajaksi

Ylivieska Monimuotototeutus Hakuaika: 31.05.2022 – 29.08.2022
Tekniikka

Tutkinto valmiiksi työvoimakoulutuksena (nro 705374)

Kokkola / Pietarsaari / Ylivieska Monimuotototeutus Hakuaika: 01.01.2022 – 27.05.2022
Liiketalous

Tutkinto valmiiksi työvoimakoulutuksena (nro 705161)

Kokkola / Pietarsaari / Ylivieska Monimuotototeutus Hakuaika: 01.01.2022 – 29.05.2022
Liiketalous