Siirry sisältöön

Liiketalouden vauhtiväylä

Opiskelemalla vauhtiväylällä voit varmistaa paikkasi ammattikorkeakoulussa jo toisen asteen opintojen aikana.

Mitä ovat väyläopinnot?

Väyläopinnot ovat Centria-ammattikorkeakoulun tarjoamia avoimia opintoja, joiden avulla voi jo lukio- tai ammattiopintojen aikana tutustua korkeakouluopintoihin. Väyläopinnot voidaan sisällyttää amk-tutkintoon mikäli opiskelija jatkaa opintojaan Centria-ammattikorkeakoulussa, joten ne myös nopeuttavat opintoja.

Liiketalouden vauhtiväylä

Vauhtiväylät antavat mahdollisuuden edetä joustavasti toiselta asteelta AMK-opintoihin. Vauhtiväylän kautta opiskelija voi hakeutua Centriaan Kokkolan suomenkieliseen liiketalouden koulutukseen tai englanninkielisiin BBA-opintoihin. Vauhtiväyläopinnoilla voi hakea päivätoteutuksiin.

Suoritettuaan toisen asteen tutkinnon sekä vähintään 16 op vauhtiväylän opintoja ammattikorkeakoulussa, opiskelija voi hakea ammattikorkeakoulun tutkintokoulutukseen osallistumatta valintakokeeseen. Vauhtiväyläopintoja voi hyödyntää hakuvaiheessa vuoden sisällä toiselta asteelta valmistumisesta.

Ennen hakeutumista vauhtiväyläopintoihin, opiskelijan tulee keskustella opintojen aloittamisesta oman oppilaitoksensa ohjaajan kanssa. Vauhtiväyläopinnot ovat pääasiallisesti täysin verkossa suoritettavia opintoja.

Vauhtiväylän opinnot suorittaneille kiintiöidään vuosittain kymmenen opiskelupaikkaa Kokkolan liiketalouden (suomenkielinen koulutus tai BBA-opinnot) päiväryhmissä. Mikäli hakijoita on enemmän kuin kiintiöityjä paikkoja, hakijat asetetaan hakujärjestykseen vauhtiväylän opintojen keskiarvon perusteella. Tutkintokoulutukseen haetaan yhteishaussa.

Tammikuussa 2023 alkaviin opintoihin voi hakea 1.11.2022 lähtien. Hakuaika päättyy 6.1.2023. ja opinnot alkavat 25.1. Ensimmäiset ohjeet opintojen aloittamiseksi lähetetään n. viikkoa ennen alkamispäivää. Hakeutuminen väyläopintoihin vaatii suomi.fi-tunnistautumisen. Mikäli hakijalla ei ole käytettävissään mobiilivarmennetta tai pankkitunnuksia, hän voi pyytää erillisen lomakkeen osoitteesta averko@centria.fi.

Opinnoista vähintään 10 op tulee koostua liiketalouden aineopinnoista, loput 6 op opiskelija voi koostaa muista opinnoista.

Ilmoittaudu liiketalouden vauhtiväylän opintoihin täällä: https://centria.e-lomake.fi/lomakkeet/86/lomakkeet.html HUOM! Lomake aukeaa 1.11.

Tarjonta vaihtelee lukukausittain, joten seuraathan nettisivujamme. Kesän 2023 tarjonta julkistetaan maaliskuussa.

Opinnot ovat maksuttomia suomalaista toisen asteen tutkintoa suorittaville.

Vauhtiväyläopintojen kautta voi hakeutua tutkintokoulutukseen kolmen vuoden sisällä toisen asteen oppilaitoksesta valmistumisesta. Ennen vauhtiväylän opintojen aloitusta valmistuneille hinta on 10 € / op.

Vauhtiväylän opinnot, ilmoittautuminen, peruutukset jne.: averko@centria.fi.

HUOM! Joulutauon aikana koulu on suljettu. Tiedusteluihin vastataan 2.1. lähtien.