Siirry sisältöön

Polkuopinnot- tieto- ja viestintätekniikka

Avoimen ammattikorkeakoulun opinnot ovat avoinna kaikille iästä ja koulutustaustasta riippumatta. Polkuopinnot ovat valmiiksi suunniteltuja laajempia opintokokonaisuuksia, jotka muodostuvat ammattikorkeakoulututkintoon kuuluvista opintojaksoista.

Opintomuoto: Monimuotototeutus / päivätoteutus

Opintojen laajuus: 45 op

Monimuotototeutukset Ylivieska ja Kokkola, päivätoteutukset Kokkola

200 €

Aloituspaikat: 1-5

Haku alkaa: 22.05.2023 klo 08:00

Haku päättyy: 06.08.2023 klo 23:59

Opetuskieli: Englanti

Polkuopinnot ovat joustava tapa hakeutua koulutukseen. Jäitkö vaille opiskelupaikkaa yhteishaussa? Voit yrittää uudelleen hakemalla polkuopintoihin. Etkö ole ihan varma alavalinnasta? Et menetä mitään, jos kokeilet opiskelua polkuopiskelijana. Avoimen AMK:n opinnot eivät vaikuta esim. yhteishaun ensikertalaisuuteen. Huomasitko vasta yhteishaun mentyä, että osaamisen kasvattaminen voisi olla ajankohtaista? Haku polkuopintoihin jatkuu elokuulle asti ja monella koulutusalalla opintojen aloittaminen myös lukuvuoden aikana on mahdollista.

Jokaisen polkuopiskelijan kanssa tehdään henkilökohtainen opiskelu­suunnitelma, jossa huomioidaan opiskelijan tausta, toiveet ja tavoitteet. Kaikki avoimessa AMK:ssa suoritetut opinnot luetaan myöhemmin hyväksi, jos opiskelija jatkaa Centrian tutkinto-opiskelijana. Opintopolut käynnistyvät pääasiassa elo-syyskuun vaihteessa tai tammikuussa. Vapaita paikkoja kannattaa tiedustella myös kesken lukukauden (Huom! Sosiaali- ja terveysalan polkuopinnot voi aloittaa ainoastaan tutkintoryhmän aloittaessa opinnot).

Opiskelu tapahtuu tutkinto-opiskelijoiden ryhmien mukana. Päivätoteutusten opetus järjestetään arkipäivisin pääsääntöisesti lähiopetuksena.

Monimuotototeutuksissa iso osa opinnoista toteutetaan verkon välityksellä. Koulutuksesta riippuen opinto-ohjelmaan saattaa kuulua myös lähipäiviä. Lähiopetus toteutetaan pääasiassa arkipäivisin. Monimuoto-opetus mahdollistaa opiskelun työn ohella. Sinulla on siis mahdollisuus käyttää työympäristöäsi oppimisympäristönä ja hyödyntää mahdollisuuksien mukaan omia työtehtäviäsi ja niiden kehittämistä osana opintojasi. Oman alan työkokemus on suureksi eduksi, sillä voit osoittaa osaamistasi myös näytöillä.

Opinnot etenevät itsenäisesti ja ryhmässä opiskellen hyödyntäen vertaisoppimista ja verkostoissa työskentelyä tieto- ja viestintätekniikkaa hyödyntäen.

Huomioithan, että polkuopiskelijat suorittavat nimenomaan koulutusalan ensimmäisen vuoden opintoja, kunnes ovat saavuttaneet 45 op, jonka jälkeen he voivat hakea tutkinto-oikeutta. Mikäli tavoitteenasi ei ole tutkinto, vaan olet kiinnostunut jonkun tietyn opintokokonaisuuden suorittamisesta, tutustu tarjontaan täällä.

Opiskelu käynnistyy elokuussa 2023 aloittavaan tutkintoryhmään integroituna. Opinnot alkavat orientointipäivillä viikolla 34. Aikataulu tarkentuu kevään aikana. Myös polkuopiskelijat on velvoitettu osallistumaan orientointipäiviin. Päivien aikana tutustutaan Centriaan, opiskelutovereihin sekä opettajiin. Päivien aikana käydään läpi myös opiskeluun liittyviä tärkeitä käytännön asioita, kuten esim. Centriassa käytössä olevat tietojärjestelmät.

Kun opiskelija on suorittanut polkuopintoina 45 opintopistettä, hän voi hakea avoimen ammattikorkeakoulun erillishaun kautta tutkinto-opiskelijaksi. Haku tapahtuu opintopolku.fi-palvelussa.

Tutustu huolellisesti koulutuksen kuvaukseen (kuvake sivun alalaidassa) sekä esim. maksu- ja peruutusehtoihin ennen kuin haet polkuopintoihin (yleiset maksu- ja peruutusehdot täältä). Aloittaessasi avoimen ammattikorkeakoulun opinnot, sinulle myönnetään ajallisesti ja sisällöllisesti rajattu opinto-oikeus Centriaan. Opinto-oikeus koskee ainoastaan opintojaksoa tai opintokokonaisuutta, jolle olet hakemuksen lähettänyt eikä se ole siirrettävissä toiselle koulutusalalle tai -kokonaisuuteen. Ennen opintojen alkua saat sähköpostitse ohjeita opintojen aloitukseen (esim. käyttäjätunnuksiin liittyvät käytännöt). Tutustu myös tarkemmin avoimen ammattikorkeakoulun opintoihin.

Avoimen ammattikorkeakoulun opiskelija ei ole oikeutettu opintososiaalisiin etuuksiin (esim. opintotuki, ateriatuki, VR:n ja matkahuollon alennukset jne.). Mikäli olet TE-toimiston asiakas, varmista oikeutesi opiskeluun TE-toimistosta ennen kuin ilmoittaudut avoimen AMK:n opintoihin.

Haku aukeaa maanantaina 22.5.2023 klo 8.00 ja päättyy 6.8.2022.

Polkuopiskelijat valitaan hakujärjestyksessä. Hakeutuminen polkuopiskelijaksi tapahtuu sähköisellä lomakkeella. Lomake vaatii suomi.fi-tunnistautumisen. Valinnan tulokset ilmoitetaan hakijoille sähköpostitse viimeistään viikon 33 alussa.

Koulutukseen voidaan valita 1-5 polkuopiskelijaa sen mukaan miten suureksi tutkintoryhmä muodostuu. Mikäli koulutusalalla niin päätetään, voidaan mukaan ottaa enemmänkin polkuopiskelijoita.

Hakuajan päätyttyä hakija saa tiedon opiskelijavalinnan tuloksista sähköpostitse.

Hakuaikana hakemuksen voi perua lähettämällä siitä tiedon osoitteella averko@centria.fi. Mainitsethan viestissä koulutuksen, johon olet hakenut.

Opiskelijavalinnan tulosten ilmoittamisen yhteydessä opiskelijaksi hyväksytyt saavat myös ohjeen opiskelupaikan vastaanottamisesta. Mikäli hakija ei vahvista opintojen aloitusta ohjeen mukaan, hän menettää hänelle varatun opiskelupaikan. Opiskelupaikan vastaanottaneet kirjataan opiskelijoiksi Centrian avoimeen ammattikorkeakouluun. Opiskelijaksi kirjaaminen tarkoittaa myös opintomaksun laskuttamista. Avoimen ammattikorkeakoulun opintomaksut perustuvat opinto-oikeuden myöntämiseen eikä opintojen keskeyttäminen tai suorittamatta jättäminen oikeuta maksun peruuttamiseen tai hyvitykseen. Tutustu huolellisesti avoimen ammattikorkeakoulun yleisiin maksu- ja peruutusehtoihin ennen kuin hakeudut koulutukseen.

Polkuopintojen hinta on 200 € ja se laskutetaan yhdessä erässä opintojen alkamisen jälkeen. Mikäli laskua ei ole maksettu eräpäivään mennessä, lähetämme maksumuistutuksen. Avoimen AMK:n maksut ovat julkisoikeudellisia saatavia, jotka ovat ulosottokelpoisia ilman tuomiota tai päätöstä.

Lisätietoja sähkö- ja automaatiotekniikan opinnoista saat ottamalla yhteyttä sähköpostitse:

Koulutusalapäällikkö (sähkötekniikka): Jari Isohanni, jari.isohanni(a)centria.fi

Centrian opinto-ohjaajat: opo(a)centria.fi

Avoimen ammattikorkeakoulun opinnot, hakuajat, opintojen peruutus: averko(a)centria.fi  

Huomioithan, että kesäloman aikana koulu on suljettu. Lähetäthän tiedustelusi sähköpostilla. Vastaamme kesätauon jälkeen elokuun alussa.

Lisätietoa opinnoista

Insinööri (AMK), tieto- ja viestintätekniikka

Kokkola / Ylivieska Monimuotototeutus / päivätoteutus Hakuaika: 15.03.2023 – 30.03.2023
Tekniikka Tieto- ja viestintätekniikan opiskelija Janina Vuorisalo