Siirry sisältöön

Tekniikan vauhtiväylä Centriaan

Opiskelemalla vauhtiväylällä voit varmistaa paikkasi ammattikorkeakoulussa jo toisen asteen opintojen aikana.

Mitä ovat väyläopinnot?

Väyläopinnot ovat Centria-ammattikorkeakoulun tarjoamia avoimia opintoja, joiden avulla voi jo lukio- tai ammattiopintojen aikana tutustua korkeakouluopintoihin. Väyläopinnot voidaan sisällyttää amk-tutkintoon mikäli opiskelija jatkaa opintojaan Centria-ammattikorkeakoulussa, joten ne myös nopeuttavat opintoja.

Tekniikan vauhtiväylä

Vauhtiväylät antavat mahdollisuuden edetä joustavasti toiselta asteelta amk-opintoihin. Vauhtiväylän kautta opiskelija voi hakeutua Centriaan seuraaville tekniikan koulutusaloille:

HUOM! Tieto- ja viestintätekniikkaan hakevat suorittavat väyläopintoina Software Development -opintokokonaisuuden (20 op).

Suoritettuaan toisen asteen tutkinnon sekä vähintään 16 op vauhtiväylän opintoja ammattikorkeakoulussa, opiskelija voi hakea Centrian tutkintokoulutukseen osallistumatta valintakokeeseen. Opiskelija voi hakea vauhtiväylän kautta tutkintokoulutukseen kolmen vuoden kuluessa valmistumisestaan toisen asteen oppilaitoksesta. Haku vauhtiväylän opinnoilla tapahtuu samaan aikaan yhteishaun kanssa.

Ennen hakeutumista vauhtiväyläopintoihin, opiskelijan tulee keskustella opintojen aloittamisesta oman oppilaitoksensa ohjaajan kanssa. Vauhtiväyläopinnot ovat pääasiallisesti Centrian tutkintokoulutuksen opintoja, joten osallistuminen saattaa vaatia omien aikataulujen sovittelua. Valittavana on myös täysin verkossa suoritettavia opintoja sekä monimuoto-opintoja, jotka toteutetaan pääosin verkossa. Huomioithan kuitenkin, että tekniikan opintojaksot saattavat sisältää laboratorio-osuuksia. Laboratoriotyöskentely ei ole korvattavissa ylimääräisillä tehtävillä tai muulla itsenäisellä opiskelulla.

Kesän 2023 aikana voit osallistua Averkon verkko-opintoihin.

Kesäopintoihin 2023 voi hakea 13.3.2023 alkaen. Hakuaika päättyy 7.4.2023. ja opinnot alkavat 3.5. Ensimmäiset ohjeet opintojen aloittamiseksi lähetetään n. viikkoa ennen alkamispäivää. Hakeutuminen väyläopintoihin vaatii suomi.fi-tunnistautumisen. Mikäli sinulla ei ole käytettävissäsi mobiilivarmennetta tai pankkitunnuksia, ota yhteyttä averko@centria.fi.

Huom! Lomake aukeaa 13.3.2023 klo 8.00.

Tässä haussa voit ilmoittautua seuraaville opintojaksoille (valinta hakulomakkeella):
– Brush up your English 3 op
– Repetera Svenska 3 op
– Kielenhuolto ja kirjoittaminen 3 op
– Kommunicera på svenska 3 op
– Kestävä ekologia 3 op tai Sustainable Ecology 3 op (sisällöt ovat samat)
– Energia ja yhteiskunta 3 op
– Energiatehokkuus 5 op
– Ongelmanratkaisukyky 5 op
– Tietotekniikan perusteet 3 op
– Writing Skills 3 op

Tarjonta vaihtelee lukukausittain, joten seuraathan nettisivujamme. Syksyn 2023 opintotarjotin julkaistaan loppukeväästä.

Opinnot ovat maksuttomia suomalaista toisen asteen tutkintoa suorittaville.

Vauhtiväyläopintojen kautta voi hakeutua tutkintokoulutukseen kolmen vuoden sisällä toisen asteen oppilaitoksesta valmistumisesta. Ennen vauhtiväylän opintojen aloitusta valmistuneille hinta on 10 € / op.

Vauhtiväylän opinnot suorittaneet hakevat tutkinto-opiskelijaksi erillishaussa, joka ajoittuu samaan aikaan yhteishaun kanssa (15.3.2023 klo 8.00 – 30.3.2023 klo 15.00). Vauhtiväylän opinnot lukuvuoden aikana suorittaneille lähetetään linkki erillishakuun ennen haun alkamista. Opiskelijan tulee huolehtia siitä, että vauhtiväylään kuuluvat opinnot ovat kirjattuna Centrian järjestelmässä ja että opintosuoritusote on liitettynä Opintopolun hakemukseen viimeistään 18.6.

HUOM! Vauhtiväylähaun lisäksi opiskelija voi hakeutua koulutukseen myös kevään yhteishauissa.

Vauhtiväylän opinnot, ilmoittautuminen, peruutukset jne.: averko@centria.fi.

HUOM! Joulutauon aikana tulleisiin tiedusteluihin vastataan 2.1.2023 alkaen.