Siirry sisältöön

Tietotekniikan vauhtiväylä

Opiskelemalla vauhtiväylällä voit varmistaa paikkasi ammattikorkeakoulussa jo toisen asteen opintojen aikana.

Mitä ovat väyläopinnot?

Väyläopinnot ovat Centria-ammattikorkeakoulun tarjoamia avoimia opintoja, joiden avulla voi jo lukio- tai ammattiopintojen aikana tutustua korkeakouluopintoihin. Väyläopinnot voidaan sisällyttää amk-tutkintoon mikäli opiskelija jatkaa opintojaan Centria-ammattikorkeakoulussa, joten ne myös nopeuttavat opintoja.

Tietotekniikan vauhtiväylä

Vauhtiväylät antavat mahdollisuuden edetä joustavasti toiselta asteelta amk-opintoihin. Vauhtiväylän kautta opiskelija voi hakeutua Centriaan opiskelemaan tieto- ja viestintätekniikkaa sekä suomenkielisiin että englanninkielisiin ohjelmiin.

Suoritettuaan toisen asteen tutkinnon sekä 20 op vauhtiväylän opintoja ammattikorkeakoulussa, opiskelija voi hakea ammattikorkeakoulun tutkintokoulutukseen osallistumatta valintakokeeseen. Opiskelija voi hakea vauhtiväylän kautta tutkintokoulutukseen kolmen vuoden kuluessa valmistumisestaan toisen asteen oppilaitoksesta.

Ennen hakeutumista vauhtiväyläopintoihin, opiskelijan tulee keskustella opintojen aloittamisesta oman oppilaitoksensa ohjaajan kanssa. Tietotekniikan vauhtiväylä koostuu neljästä opintojaksosta. Opintoihin voi hakeutua joustavasti lukuuvuoden aikana ja suorittaa tehtävät omaan tahtiinsa.

Tietotekniikan vauhtiväylä koostuu neljästä opintojaksosta:

Basics of Programming with C#
Advanced Programming with C#
Relational Databases & SQL
Algorithms and Data structures

Kaikki opintojaksot ovat laajuudeltaan 5 op. Opintojaksojen materiaali on vapaasti saatavilla. Opintosuorituksen saadakseen opiskelijan tulee suorittaa tentti Centrian Itslearning-oppimisympäristössä. Tunnukset Itslearningiin lähetetään sähköpostitse opintoihin ilmoittautumisen jälkeen. Opintoja voi suorittaa lukuvuoden aikana omaan tahtiin. Kaikkia opintojaksoja ei myöskään tarvitse suorittaa yhden lukuvuoden aikana, vaan ne ovat tarjolla uudelleen taas seuraavan lukuvuoden aikana.

Ilmoittautuminen lukuvuoden 2022-2023 vauhtiväyläopintoihin alkaa 8.8. Hyvää kesää!

Huom! Materiaaleja päivitetään 15.8.-31.8.2022 jolloin ne eivät ole käytettävissä.

Opinnot ovat maksuttomia suomalaista toisen asteen tutkintoa suorittaville.

Vauhtiväyläopintojen kautta voi hakeutua tutkintokoulutukseen kolmen vuoden sisällä toisen asteen oppilaitoksesta valmistumisesta.

Vauhtiväylän opinnot, ilmoittautuminen, peruutukset jne.: averko@centria.fi.