Siirry sisältöön

Osaamista suurella sydämellä

Opinnoissa menestyminen lähtee omasta motivaatiosta, mutta siihen vaikuttavat myös hyvä yhteisö ja vertaistuki. Centriassa yhteisöllisyys ja välittäminen ovat tärkeitä arvoja ja ne myös näkyvät opiskelijan arjessa. Meillä et ole vain numero, vaan osa Centria-yhteisöä.

Matalan kynnyksen korkeakoulu

Kampusten käytävillä opiskelijat, opettajat ja muu henkilöstö kohtaavat toisensa rennosti ja ilman turhia koukeroita. Ravintolat ja kahvilat ovat kaikille yhteisiä kohtaamispaikkoja, joissa voit istua rehtorin tai opettajan kanssa samaan pöytään jutustelemaan kahvikupposen ääreen.

Apu on aina yhden sähköpostin tai puhelinsoiton päässä ja tukea on tarjolla opintojen jokaisessa vaiheessa.

Opettajat ovat kannustavia ja huolehtivia. Parasta Centriassa on viihtyisä kampusympäristö, kansainvälinen yhteisö ja raikas meininki. 

Markus Korvela, sähkö- ja automaatiotekniikka

Centriassa on parasta se, että täällä kohdataan ihminen ihmisenä.

Riina Wennström, sosionomiopiskelija

Kansainvälinen kampus

Centrian monikulttuurinen yhteisö ja ainutlaatuiset kansainväliset verkostot mahdollistavat tutustumisen eri kulttuureihin, kielitaidon kehittämisen ja uusien kontaktien luomisen. Opiskelijavaihto onnistuu helposti laajan yhteistyökorkeakouluverkoston ansiosta. 

Jos aikaisemmin mietin, etten uskalla lähteä ulkomaille töihin, niin enää se ei ole ainakaan uskalluksesta kiinni. Nyt uskallan rohkeammin tuoda esiin oman osaamiseni.

Karoliina Törmi, tradenomiopiskelija

Kansainvälisyys on yksi Centrian parhaita puolia – olen tutustunut täällä moniin eri maista tulleisiin opiskelijoihin, se on rikkautta.

Tuomas Leppisaari, Nursing-opiskelija
Kansainvälinen ryhmä opiskelijoita Kokkolan meripuistossa

Kansainvälistyminen

Centria on yksi Suomen kansainvälisimmistä korkeakouluista. Ulkomaalaiset vaihto-opiskelijat ja tutkinto-opiskelijat, englanninkieliset koulutukset ja opintojaksot, vierailevat luennoitsijat sekä yhteistyö kansainvälisten tutkimus- ja kehityskumppaneiden kanssa ovat osa centrialaisten arkipäivää.

Käytännönläheistä osaamista

Centrialla on laajat alueelliset verkostot ja hyvät yrityskontaktit. Opitut asiat pääsee heti viemään käytäntöön, ja mahdollisuudet työllistyä alueen yrityksiin jo opiskeluaikana ovat hyvät. Opetussuunnitelmat on laadittu yhteistyössä työelämän kanssa, jotta ne palvelisivat lähialueiden yritysten osaajatarpeita ja tarjoaisivat erinomaiset työllistymismahdollisuudet opiskelijoillemme.

Opetusmenetelmät ovat monimuotoisia ja joustavia. Opinnot sisältävät työpajoja, projektiluonteisia tehtäviä ja kummiyritysten tehtävänantoja, joiden avulla teoriaa viedään käytäntöön. 

Opiskelu on tuntunut rennolta. On mukavaa, kun voi itse jaksottaa, millä tahdilla opiskelee. Kaikista mieluisinta tähän asti on ollut osallistuminen erilaisten projektien suunnitteluun ja järjestämiseen.

Tomi Liuski, yhteisöpedagogiopiskelija

Centriassa on parasta opiskelukaverit, ja ammattitaitoiset opettajat. Olen kokenut opinnot hyödyllisiksi työelämän kannalta. Tilat ovat viihtyisät, aina löytyy joku soppi jossa voi tehdä tehtäviä. 

Iita Rankinen, yhteisöpedagogiopiskelija

Ammattitaitoista opettajaa, joka osaa oikeasti hommansa, on mukava kuunnella. Tiivis, yhtenäinen vuorovaikutus on se isoin ja merkittävin asia.

Aleksi Pöytäsaari, sosionomiopiskelija
Opiskelijoita työskentelee ryhmätyötilassa

Opiskelumuodot

Ammattikorkeakoulututkinnot suoritetaan päivä- tai monimuotototeutuksina. Joissain koulutuksissa on tarjolla vain toinen toteutustavoista, joissain voit valita itsellesi sopivimman tavan opiskella. Ylempiin ammattikorkeakoulututkintoihin tähtäävät koulutukset järjestetään monimuotototeutuksina.

Tutkitusti tyytyväiset opiskelijat

Centria on tutkitusti tyytyväisten opiskelijoiden korkeakoulu. Ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon Centriassa suorittaneet ovat jo useana vuonna peräkkäin arvioineet koulutuksensa Suomen parhaaksi vuosittaisessa valmistuville opiskelijoille suunnatussa AVOP-kyselyssä. Myös AMK-tutkinnon suorittaneiden arvioissa Centria on ollut sijoilla 1 -5 vuodesta 2016 lähtien.

85% viisi vuotta aiemmin valmistuneista mainitsi olevansa vähintään melko tyytyväinen tutkintoonsa. (Ammattikorkeakoulujen uraseurantakysely 2020)

Opiskelijatarinat

Opiskelijoiden kokemuksia miestä ja meillä opiskelusta videomuodossa löydät aina kunkin koulutuksen sivulta. Kaikki opiskelijatarinavideot ovat katsottavissa Youtube-kanavallamme ‘Centria-ammattikorkeakoulu’.