
Food Labs laboratorioympäristö ruoka-alalle
Onko sinulla kiinnostava idea ruoka-alan uudeksi innovaatioksi? Food Labs laboratorioympäristössä sinun on mahdollista testauttaa ideasi toteen. Osaamisemme kattaa koko ruoka-alan elinkaaren – lähtien viljelystä aina valmiiksi tuote- tai palvelukonsepteiksi asti.
Kohderyhmä
SeAMK Food Labs on laboratorioympäristö kaikille ruokaketjun osaamisalueille, toimien alustana koulutukselle, tutkimukselle ja pilotointiprojekteille ruoantuotannon kehityksessä. Se kattaa kaikki palvelut saman katon alla SeAMKin Seinäjoen kampuksella.
Elinkaaren varrelta kykenemme tarjoamaan palveluita juuri tarpeidesi mukaan räätälöitynä. Toimeksiannot on mahdollista toteuttaa yhteistyössä SeAMKn TKI-henkilöstön kanssa tai opiskelijatyönä. Kattavaan valikoimaan opintokokonaisuuksia on mahdollista sisällyttää eri kokoluokan toimeksiantoja. Tuotekehitys- ja teknologiaosaamisemme on vahvasti tutkimukseen pohjautuvaa vuosikymmenten kokemuksen myötä.
Hyötymismahdollisuudet ruoka-alan yrityksille
Ruoka-alan idean tuotekehitystestaaminen uusia elintarvikkeita kehittäessä vaatii käytännössä kalliita investointeja pilotointiskaalan laitteistoon. SeAMK Food Labsin kanssa pilotoit ideasi konkretiaan pienessä mittakaavassa teollisuutta vastaavilla laitteilla ilman näitä mittavia investointeja.
Laadukkaat analytiikkapalvelut tarjoavat mahdollisuuden hahmottaa kehitettävän tuotteen tai raaka-aineen nykytilanne. Analysoimalla mittaustuloksia ja vertaamalla niitä alan kirjallisuudesta löytyviin tietoihin, voitte selvittää, miten voitte edetä tuotteen kehityksessä. Asiantuntijamme ovat valmiina tukemaan teitä mittaustulosten tulkinnassa, jotta voitte hyödyntää tätä tietoa suunnittelutyössänne tai muussa kehitykseen liittyvässä ongelmanratkaisussa yrityksenne tarpeiden mukaisesti.
Olemme luotettava ja mahdollistava kumppani. Tarjoamme tukea ja osaamistamme tarpeidesi mukaan, jotta yrityksenne riskit olisivat mahdollisimman pienet uuteen investoidessa matkalla kasvuun. Ota rohkeasti yhteyttä asiantuntijoihimme ja aloitetaan yhdessä matka kohti menestystä!
- Viljelykokeet, maaperään liittyvät mittaukset ja kokeilut
- Tuoteidean kehittäminen ja konseptointi
- Raaka-aineiden muokkaus ja reseptiikan formulointi
- Valmistusprosessien pilotointi
- Rakenteen mittaaminen ja kuvantaminen
- Säilyvyystestaus ja ruokaturvallisuus
- Koekeittiö- ja käytettävyystestaus
- Kuluttajatestaus ja aistinvarainen arviointi
- Kannattavuuslaskelmat ja tehdassuunnittelu
- Tuotteen elinkaariarviointi