Siirry sisältöön
SiCu logo

SICu – Kestävä teollinen rakentaminen ja simulointi

Toimiala: Tuotantoteknologia

Projektin kesto: 1.4.2022 – 31.3.2025

Toiminta-alue: Kansallinen

Rahoittajat: Business Finland, Vähähiilisen rakennetun ympäristön ohjelma

Hankkeen yleiskuvaus ja tavoite

Kestävä teollinen rakentaminen ja simulointi (SICu) -tutkimushankkeen tavoitteena on luoda Industry 4.0 mukainen dataohjattu ja simuloitava teollinen toimintamalli kestävän puurakentamisen liiketoimintaprosesseille sekä valmistella sen käyttöönotto rakennusteollisuudessa.

Hankkeessa luodaan systeemitason ratkaisu rakentamisliiketoiminnan tuottavuuden, laadun ja ympäristövaikutusten arvioinnin parantamiseksi. Tavoitteeseen edetään vaiheittain määrittelemällä kestävä teollinen toimintamalli ja siihen integroituva digitaalinen kaksonen sekä luomalla toiminnalliset simulaatiot kestävän rakentamisen teollisen toimintamallin validointiin, rakennushankkeiden simulointiin ja osaamisen kehittämiseen.

Tämän lisäksi valmistellaan toimenpiteet kestävän rakentamisen teollisen toimintamallin laajamittaiseen käyttöönottoon ja jalkauttamiseen toimialalla. Kestävän rakentamisen teollinen toimintamalli mahdollistaa uusien skaalautuvien rakennustuoteinnovaatioiden kehittämisen sekä luo perustan rakennusalan digitalisaation kiihdyttämiseen.

Business Finland logo

  • Kestävä teollinen rakentaminen ja simulointi (SICu)
  • Toteutusaika: 1.4.2022 – 31.3.2025
  • Koordinaattori: Centria ammattikorkeakoulu
  • Partnerit: Oulun yliopisto, Lehto Group, Elvak, Climecon
  • Yhteenlaskettu budjetti: 4,6 m€
  • Hanketyyppi: Co-innovation
  • Rahoittaja: Business Finland, Vähähiilisen rakennetun ympäristön ohjelma
SiCu työpakettien sisältö ja logiikka

Hankekonsortio

Lehto

Lehto on paremman huomisen edellärakentaja. Meitä ajaa tarve olla edellä aikaamme, uudistaa rakennusalaa ja tuottaa sitä kautta arvoa eli parempaa huomista asiakkaillemme: laadukasta, kohtuuhintaista, nopeaa ja ekologista rakentamista. Luomme nerokkaita koteja, menestyviä toimitiloja, toimivia hoivatiloja ja kouluja.

Climecon

Climecon on sisäilmaratkaisujen vastuullinen edelläkävijä. Kehitämme entistä fiksumpia sisäilmaratkaisuja ja näytämme suuntaa alamme kehitykselle. Vain climeconilaisella meiningillä eli rohkeudella, tinkimättömyydellä ja välittämisellä luodaan vastuullisia ratkaisuja, joilla varmistetaan maailman paras sisäilma nyt ja tulevaisuudessa.

Elvak

Elvak on palveleva talotekniikan edelläkävijä. Tarjoamme laajan ja kustannustehokkaan LVIAS-suunnitteluosaamisen hankkeellesi. Suunnitteluosaamisen kulmakivinä ovat laadukas ja luotettava yhteistyö asiakkaidemme kanssa. Tavoitteenamme on suunnitella asiakkaiden tarpeisiin sopivimmat, sekä energia- ja kustannustehokkaimmat ratkaisut rakennuksen koko elinkaarelle. Urakoimme rakennusautomaatio-, paloilmoitin-, ja turvajärjestelmiä valtakunnallisesti Suomessa useilla eri laitemerkeillä. Monipuolinen talotekninen osaamisemme mahdollistaa järjestelmien optimaalisen integraation, sekä kustannustehokkaan urakoinnin. Elvak Care -huolto- ja ylläpitopalvelulla huolehdimme kiinteistöistäsi elinkaaren aikana. Elvak Care huolehtii kiinteistösi talotekniikasta, energiatehokkuudesta, sekä olosuhteistasi energiatehokkaasti ja vastuullisesti.

Centria

Olemme noin 4400 opiskelijan ja 340 työntekijän ammattikorkeakoulu, joka tuottaa ja tarjoaa osaamista suurella sydämellä.

Oulun yliopisto

Oulun yliopisto – kestävämpi, älykkäämpi, inhimillisempi. Oulun yliopisto on kansainvälisesti toimiva tiedeyliopisto, joka tuottaa uutta tieteellistä tietoa ja siihen perustuvia ratkaisuja sekä kouluttaa tulevaisuuden suunnannäyttäjiä. Vuonna 1958 perustettu Oulun yliopisto on yksi Suomen monitieteisimpiä ja suurimpia yliopistoja.

Juho Valkola

TKI-asiantuntija

Centria ammattikorkeakoulu Oy

p. 050 560 1389 

Harri Haapasalo

Professori

Oulun yliopisto

p. 029 448 2931

SiCu logo