Siirry sisältöön
Tapahtumat, Tutkimus ja kehitys

Kiertotaloutta ja kemiaa-tapahtuma Nivalassa ja Sievissä

Centria TKI:n kemia ja biotaloustiimi esittelee palveluja ja toimintaansa Nivalassa ja Sievissä 14.5.

14.5.2024 klo 08:30 – 16:00

Nivala: Vau!Haus, Kalliontie 24 7b.
Sievi: Lusiina, Haikolantie 18.

Maksuton

Ilmoittaudu tapahtumaan

Lämpimästi tervetuloa Centria TKI:n kemia ja biotaloustiimin

Kiertotaloutta ja kemiaa -tapahtumaan 14.5. 2024
Nivalassa klo 8:30-11:30  
Vau!Haus, Kalliontie 24 7b

Sievissä klo 13:30-16:00
yhteisötila Lusiina Haikolantie 18

Tule tutustumaan Centria TKI:n kemia ja biotaloustiimin asiantuntijoihin ja monipuolisiin palveluihin! Tarjoamme pientä purtavaa kahvin tai teen kera, ja kerromme, millaista tutkimusta, osaamista ja palveluita Centrian kemia ja biotaloustiimistä löytyy. Aikaa on varattu myös kysymyksille ja keskustelulle. Lisäksi voit halutessasi varata ajan sinua kiinnostavan aihealueen asiantuntijan tapaamiseen!

Ohjelma

Centrian kemia ja biotalous -tiimi alueen yritysten kehitystyön tukena
Heidi Kanala-Salminen

Centrian kemia ja biotaloustiimissä on vahvaa osaamista biomassojen arvoaineiden, vähähiilisen energian, muovikomposiittien ja 3D-tulostamisen sekä epäorgaanisen kemian aloilta. Vahvana taustana kaikelle toiminnallemme ovat kiertotalous ja vastuullisuus.

Centrian kattava infra ja monipuoliset analyysipalvelut
Mervi Liesi

Tarjoamme monipuolisesti laboratorio- ja koetehdaspalveluita menetelmäkehityksestä prosessien optimointiin ja eri analyyseihin.

Erikoiskasveista ja biotalouden sivuvirroista uutta liiketoimintaa ja tuotteita
Leena Favén

Tunnistamme, eristämme ja analysoimme eri arvoaineita ja yhdisteitä maa- ja metsätalouden, elintarviketeollisuuden sekä luonnon biomassoista.

Uusiutuvat energiamuodot ja teollisuuden hukkaenergia kehitystoiminnan keskiössä
Heidi Kanala-Salminen

Keskitymme eri sivuvirtojen hyödyntämiseen vähähiilisen energian tuotannossa, esimerkiksi biokaasun hajautettua tuotantoprosessia kehittämällä. Tutkimme ja kehitämme myös aurinkoenergian varastointimahdollisuuksia sekä erilaisten hukkaenergialähteiden hyödyntämistä.

Teollisuuden sivuvirroista kierrätyslannoitteita
Emilia Niittyviita

Osaamisalueemme ytimeen kuuluvat teollisuuden epäorgaanisten sivuvirtojen hyödyntäminen ja ravinteiden talteenotto, akkukierrätysteknologioiden kehitys sekä energiatuotannon sivuvirtojen hyödyntäminen.

Komposiittien kiertotalous: luonnonkuidut, biomuovit ja 3D-tulostus
Egidija Rainosalo

Tutkimme muovikomposiittien ominaisuuksia ja soveltuvuutta eri käyttötarkoituksiin, niiden kierrätettävyyttä sekä tulostamme suuria kappaleita tulostusrobotilla. Erityisosaamistamme ovat luonnonkuitulujitteiden käyttö sekä biomuovien räätälöinti käyttökohteiden mukaan.

Vastuullisuus luo kestävää kasvua
Hanna Tölli

Yritysten vastuullisuus- ja kestävyyskysymykset ovat nousseet viime vuosina liiketoiminnan kasvun edistämisen keskeisiksi tekijöiksi. Tuemme alueen yrityksiä muutoksessa mukana pysymisessä, ja olemme kehittäneet alueelta nousseiden tarpeiden mukaisia liiketoiminna kehittämistyökaluja.

Tapahtuma on osa Centria TKI:n kemia ja biotaloustiimin kiertuetta, jossa avaamme tiimimme laajaa asiantuntemusta kootusti alueen yrityksille. Seuraa ilmoitteluamme tulevista tapahtumista LinkedInissä ja CentriaNewsissä!