Siirry sisältöön

Tutkimme ja kehitämme kanssasi

Tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintamme on alueellisesti merkityksellistä ja vaikuttavaa. Neljä tiimiämme, digitalisaatio, tuotantoteknologia, kemia ja biotalous sekä yrittäjyys ja hyvinvointi, tähtäävät alueemme kehittämiseen tutkimuksen ja kehittämisen keinoin.

Merkittävä teollisen tuotannon ja viennin alue

Toiminta-aluettamme tarkasteltaessa alueen yritysten teollinen tuotanto ja vienti per henkilö ovat Suomen kärjessä. Muutamia kärkialoja ovat mm. Ylivieskan ja ympäröivän seudun mekaaninen puunjalostus, Kokkolan Industrial Park -alueen epäorgaanisen kemian teollisuus sekä Pietarsaaressa Alholmens Industrial Park. Nämä työllistävät yhdessä lähes 8000 työntekijää ja tekevät vuosittain liikevaihtoa yli 4 miljardin euron edestä. Alueellamme on tämän lisäksi paljon muuta menestyvää teollisuutta.

Näitä alueellisia piirteitä otamme huomioon toiminnassamme ja tutkimuksessamme. Digitalisaatiotiimi tutkii laajasti erilaisia digitalisaation mukanaan tuomia haasteita ja kehittää mahdollisuuksia soveltaa uusinta teknologiaa käyttöön. Kemian ja biotalouden tiimissä muun muassa kiertotalous ja kestävä kehitys ovat keskiössä. Tuotantoteknologian tiimissä tutkitaan esimerkiksi, kuinka robotiikan ja tekoälyn keinoin voidaan parantaa tehokkuutta ja työturvallisuutta yrityksissä. Yrittäjyyden ja hyvinvoinnin tiimi huolehtii osaltaan siitä, että huomioimme myös ihmisten hyvinvointia ja osallisuutta. Lisäksi tarjoamme koulutus- ja kehittämispalveluita yrityksille erityisesti sellaisilta alueilta, joissa muuta tarjontaa ei riittävästi ole.

Centrian TKI-henkilöstö

Tutustu tiimiemme tutkimuksiin!

Tiimimme tekevät laajaa tutkimustyötä. Lue lisää, innostu ja osallistu!

Ota yhteyttä

Marko Forsell

Johtaja (tki)

+358408085128

Kokkola