Siirry sisältöön
Asiantuntijoita robotin ympärillä

Tutkimme ja kehitämme kanssasi

Tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintamme on alueellisesti merkityksellistä ja vaikuttavaa. Kuusi tiimiämme, hankevalmistelu ja verkostot, digitalisaatio, tuotantoteknologia, kemia ja biotalous, yrittäjyys ja liiketoiminta, sekä hyvinvointi ja terveys, tähtäävät alueemme kehittämiseen tutkimuksen ja kehittämisen keinoin.

Toiminta-alue teollisen tuotannon ja viennin kärjessä

Toiminta-aluettamme tarkasteltaessa alueen yritysten teollinen tuotanto ja vienti per henkilö ovat Suomen kärjessä. Muutamia kärkialoja ovat mm. Ylivieskan ja ympäröivän seudun mekaaninen puunjalostus, Kokkolan Industrial Park -alueen epäorgaanisen kemian teollisuus sekä Pietarsaaressa Alholmen Industrial Park. Nämä työllistävät yhdessä lähes 8000 työntekijää ja tekevät vuosittain liikevaihtoa yli neljän miljardin euron edestä. Alueellamme on tämän lisäksi paljon muuta menestyvää teollisuutta.

Tiimimme

Tuotantoteknologia

Yritysten tehokkuuden ja työturvallisuuden parantaminen robotiikan ja tekoälyn keinoin.

Tutustu
Asiantuntija toimii yhteistyörobotin kanssa

Kemia ja biotalous

Kehitämme uusia kestäviä liiketoimintamahdollisuuksia yrityksille kiertotalousajattelu keskiössä.

Tutustu
Mittapulloja kemian laboratoriossa

Yrittäjyys ja liiketoiminta

Tiimimme keskittyy yrittäjyyden ja yrittäjyyskasvatuksen tukemiseen sekä liiketoiminnan, organisaatioiden, henkilöstön ja opiskelijoiden työelämävalmiuksien kehittämiseen.

Tutustu
Kirjaston hyllyn päällä sana business

Hyvinvointi ja terveys

Olemme hyvinvoinnin ja terveysalan aktiivinen kehittäjä, jonka tavoitteena on luoda yhteistyössä uusia toimintatapoja ja ratkaisuja yrityksille, organisaatioiden henkilöstölle ja opiskelijoille.

Hyvinvointi ja terveys
Ihmisiä luonnossa

Digitalisaatio

Kehitämme ratkaisuja digitalisaation haasteisiin ja kartoitamme mahdollisuuksia soveltaa uusinta teknologiaa käytäntöön.

Tutustu
Ilmassa lentävä drone

Hankevalmistelu & verkostot

Hankevalmistelut ja verkostot -tiimin roolina on kehittää hankevalmisteluprosesseja ja tukea projektien suunnittelua, tiedotusta ja johtamista.

Tutustu
Centrialaisia neuvotteluhuoneessa keskustelemassa hymyssä suin
Robottikoira

Tutustu tiimiemme tutkimuksiin

Tiimimme työskentelevät vuosittain yhteensä noin 100 hankkeen parissa, joiden laajuus vaihtelee paikallisista Centrian itsenäisistä hankkeista kansainvälisiin konsortiohankkeisiin.

Tutustu hankkeisiimme, innostu ja osallistu!