Siirry sisältöön
Ohjelmointikoodia tietokoneen näytöllä

Ohjelmisto- ja laitteistoratkaisut

Tutkimusryhmän vahvaa osaamista ja kokemusta ohjelmisto- ja laitteistokehityksessä on kerrytetty aktiivisen tutkimus- ja kehityshanketoiminnan sekä kattavan palvelutoiminnan kautta. Ryhmän vahvuutena on maa- ja metsätalouden, teollisuuden sekä hyvinvointialojen tuntemus.

Osaamisalueet

Tutkimusryhmän laaja-alainen osaaminen kattaa monipuolisesti sulautetut-, sensori-, IoT-, automaatio- ja mobiilijärjestelmät sekä työpöytä- ja web-kehityksen. Myös paikkatieto ja tilannetietoisuus ovat ryhmän osaamisen ydintä. Hyödynnämme kehityksessämme palvelumuotoilua ja ketteriä menetelmiä löytääksemme toimivimmat ratkaisut asiakkaidemme parhaaksi.

Ohjelmistoratkaisut

Ohjelmisto- ja laitteistoratkaisujen tutkimusryhmällä on kokemusta useista ohjelmistoprojekteista eri teknologioilla, alustoilla sekä laitteistoilla. Osaamista löytyy ohjelmistokehityksen eri osa-alueilta: johtaminen, määrittely, suunnittelu, toteutus ja testaus.

Laitteistoratkaisut

Ryhmällä on runsaasti kokemusta langattomien ratkaisujen ja uusien laitealustojen kehittämisessä. Elektroniikkasuunnittelu ja -simulointi sekä sensori-, RFID- ja muiden elektronisten komponenttien integrointi tekstiileihin ovat esimerkkejä tutkimusryhmän osaamisesta.

Ryhmän osaaminen kattaa myös sulautettujen järjestelmien ja sulautettujen ohjelmistojen kehittämisen. Ratkaisuja on kehitetty myös erilaisille kehitysalustoille, kuten RasperryPi, Arduino ja Waspmote.

Yhteystiedot

Heikki Kaakinen

TKI-päällikkö


Käynnissä olevia hankkeitamme


DigiBioGasHubs


LoLiPoP-IoT


Projekti Alpha