Siirry sisältöön
Kuva suomalaisesta tiestä, jota ympäröi metsä

Väyläopinnot toisen asteen opiskelijoille

Väyläopinnot ovat Centria-ammattikorkeakoulun tarjoamia avoimen ammattikorkeakoulun opintoja, joiden avulla voi jo lukio- tai ammattiopintojen aikana tutustua ammattikorkeakouluopintoihin sekä ammattikorkeakoulussa opiskeluun.

Väyläopinnot

Väyläopinnot nopeuttavat opintoja sekä tarjoavat joustavia mahdollisuuksia ammattikorkeakouluopintojen suorittamiseen:

Väyläopinnot ovat avointa ammattikorkeakouluopetusta ja niitä voi suorittaa joko verkko-opintoina (=Averko) tai lähiopintoina ammattikorkeakoulun opiskelijaryhmien mukana Centria-amk:n kampuksilla Kokkolassa, Pietarsaaressa tai Ylivieskassa.

Väyläopintoja voi suorittaa monella tavalla. Opiskelija voi täydentää toisen asteen opintojaan suorittamalla yksittäisiä opintojaksoja joko verkko-opintoina tai Centrian tutkintoryhmien mukana. Tekniikan ja liiketalouden opinnoissa opiskelija voi suorittaa ns. vauhtiväylän.

Opiskelijatarina

Heidi Eteläniemi tuli opiskelijaksi Centriaan väyläopintojen kautta. Katso, mitä hän kertoo opinnoistaan.

Vauhtiväylät

Vauhtiväylät antavat mahdollisuuden edetä joustavasti toiselta asteelta amk-opintoihin. Vauhtiväylän kautta opiskelija voi hakeutua Centriaan opiskelemaan tekniikan ja liiketalouden koulutusaloille. Suoritettuaan toisen asteen tutkinnon sekä vaaditun määrän (16-20 op) koulutusalan opintoja ammattikorkeakoulussa, opiskelija voi hakea ammattikorkeakoulun tutkintokoulutukseen osallistumatta valintakokeeseen. Vauhtiväylän suorittaneille on varattu opiskelupaikkoja Centrian tutkintokoulutuksista.

Liiketalouden vauhtiväylä Centriaan

Verkko-opinnot Hakuaika: 25.04.2023 – 08.09.2023
Liiketalous

Tekniikan vauhtiväylä Centriaan

Monimuotototeutus Hakuaika: 25.04.2023 – 22.10.2023
Tekniikka

Tietotekniikan vauhtiväylä Centriaan

Verkko-opinnot Hakuaika: 28.08.2023 – 09.06.2024
Tietotekniikka