Siirry sisältöön

Ajankohtaista

Kaksi naista hoitajan vaatteissa harjoitteluympäristössä

OKM:ltä Centrialle lisärahoitusta sairaanhoitajien kouluttamiseen

Opetus- ja Kulttuuriministeriö on myöntänyt Centria-ammattikorkeakoululle lisärahoituksen 490 000 euroa 20 sairaanhoitajan kouluttamiseen. Rahoitus on osa hallituksen tavoitetta nostaa suomalaisten koulutustasoa ja avata nuorille uusia koulutusmahdollisuuksia. Nyt myönnetyllä rahoituksella vastataan sote-alan osaavan työvoiman tarpeeseen alueilla, joilla tarve on kovinta.


Valintaprosessin uudistuminen näkyi kansainvälisen yhteishaun hakijamäärissä

Centria-ammattikorkeakoulun kansainvälisiin AMK-koulutuksiin saatiin 7714 hakemusta vuoden 2024 ensimmäisessä yhteishaussa 3.–17.1. Vuodesta 2023 hakijamäärä puolittui UAS Exam -valintaprosessin uudistuttua. Opiskelupaikkoja englanninkielisiin koulutuksiin on jaossa 104. Yhtä opiskelupaikkaa kohti ensisijaisia hakemuksia saatiin 21.

Centriasta valmistuneita syksyllä 2023

Centria-ammattikorkeakoulusta valmistui 1.9.-31.12.2023 välisenä aikana 305 opiskelijaa.


Katso kaikki uutiset

Osaamisen osoittamisesta syvempään sivistykseen?

Viime aikoina on herännyt laaja-alaisesti keskustelua siitä, mitä oikeastaan tarkoitamme osaamisella, ja mikä on koulutuksen merkitys osaamisen tuottajana. Voiko opiskelija odottaa korkeakoulututkinnoltaan enemmän kuin erilaisia kompetensseja? Entä missä määrin korkeakoulujen tulee tuottaa sivistystä, ja mitä yleissivistys tarkalleen ottaen tarkoittaa? Mikä on Centrian rooli alueellisen ja valtakunnallisen sivistyksen tuottajana?

Dronelennättäjän tietokorteista apua toiminnan aloitukseen

Kiinnostaako dronen hankinta ja lennättäminen, mutta et oikein tiedä mistä aloittaa? Askarruttaako sinua, mitä lupia tarvitset mahdollisesti lennättämiseen? Centrian ÄlyPilot-hanke (EAKR) loi dronenlennättäjälle tueksi virtuaaliset …

Katso kaikki blogit