Siirry sisältöön
Virtuaalilasien käyttäjä osoittaa ohjaimella kameraa kohti

Centria Game Lab

Pelipajatoimintaa vuodesta 2015.

Uusien osaajien koulutusta pelialalle!

Oletko kiinnostunut tietokonepelien rakentamisesta, pelien markkinoinnista sekä peleihin liittyvästä liiketoiminnasta? Centria-ammattikorkeakoulu tarjoaa pelialasta kiinnostuneille mahdollisuuden lähteä syventämään osaamistaan.

Pelipaja-koulutuksen tavoitteena on varmistaa, että osallistujalla on sellaiset perustaidot, jotka mahdollistavat työllistymisen pelialalle. Koulutukseen sisältyy opintojaksoja sekä pelisuunnittelusta, ohjelmoinnista, sisällöntuotannosta että
liiketoiminnasta.

Koulutuskokonaisuus on laajuudeltaan 60 opintopistettä. Opintoihin kuuluvat 15 opintopisteen laajuiset perusopinnot. Perusopinnoissa keskitytään mm. pelisuunnitteluun, pelikulttuuriin, grafiikkaan ja versionhallintaan.

Koulutuksen sisältö on suunniteltu vuosien kokemuksen perusteella tukemaan osallistujien uuden osaamisen kartuttamista. Koulutukseen voi osallistua myös työn ohessa.

Centrian Pelipaja on suunniteltu vastaamaan pelialan ja startup-yritysten tarpeisiin. Olemme tukeneet pelien kehittämistä ja kouluttaneet osaajia jo vuodesta 2008 asti.


Mikä Pelipaja on?

Centrian Pelipaja-koulutus alkaa kahdesti vuodessa. Koulutus järjestetään Centrian Vierimaantien kampuksella Ylivieskassa.

Pelipaja on Centria-ammattikorkeakoulun järjestämä pelialan koulutus jonka laajuus on 60 opintopistettä. Koulutuksen tavoitteena on varmistaa että osallistujilla on perustaidot työllistyäkseen pelialalle. Koulutukseen sisältyy kursseja pelisuunnittelusta, ohjelmoinnista, sisällöntuotannosta ja liiketoiminnasta. Pyrimme auttamaan osallistujia verkostoitumaan pelialan tapahtumissa.

Koulutuskokonaisuus on laajuudeltaan 60 opintopistettä. Opintoihin kuuluvat 15 opintopisteen laajuiset perusopinnot. Perusopinnoissa keskitytään mm. pelisuunnitteluun, pelikulttuuriin, grafiikkaan ja versionhallintaan. Suoritettuaan perusopinnot hyväksytysti opiskelija voi siirtyä Game core -osuuksille. Game core -osuuksia on yhteensä neljä, joista jokainen suoritetaan n. viiden viikon kuluessa. Game core -osuuksilla siirrytään varsinaiseen pelien tekoon, mutta niiden aikana opitaan lisää myös pelianalytiikasta ja pelialan liiketoiminnasta.

Opintojen tarkka aikataulu julkaistaan tällä sivulla.

Opiskelijalla olisi hyvä olla asennettuna tietokoneelleen Unity3D, Blender ja Sourcetree. Muuten käytetään online-työkaluja.

Opinnot toteutetaan pääosin verkko-opintoina. Opiskelun aikana voidaan järjestää 1-2 lähipäivää. Niistä sovitaan osallistujien kanssa erikseen opintojen alkaessa.

Koulutuksen sisältö on suunniteltu vuosien kokemuksen perusteella tukemaan osallistujien uuden osaamisen kartuttamista. Koulutukseen voi osallistua myös työn ohessa.

Hakijoilta odotamme kiinnostuneisuutta tai ammatillista kokemusta omasta osaamisalueestaan ja kouriintuntuvaa innostusta pelialalle.

Ammattimainen pelikehitys vaatii monialaista ja syvää osaamista, sekä kykyä työskennellä tiimissä ja paineensietokykyä.Ota yhteyttä

Ville Autio

TKI-asiantuntija

+358444492626

Ylivieska