Siirry sisältöön
Opiskelijoita luokassa

Opiskelijayhteistyö

Yhteistyössä yritysten ja yhteisöjen kanssa työharjoitteluilla, opiskelijaprojekteilla ja opinnäytetöillä opiskelijamme saavat tuntumaa työelämään. Samalla yritykset ja yhteisöt saavat kosketusta tuleviin osaajiin ja potentiaalisiin työntekijöihin.

Rekrytoi työntekijä tai harjoittelija

Onko yrityksessäsi työvoiman tarvetta? Tarvitsetteko kiireiseen sesonkiaikaan apukäsiä? Etsittekö harjoittelijaa tekemään työprojektia?

Tarjoamme rekrytointipalvelu Centria Jobin maksutta alueemme työnantajien käyttöön. Palvelun avulla tavoitat Centrian suomalaiset ja kansainväliset opiskelijat nopeasti ja tehokkaasti yhden työkalun avulla. Työkalu toimii valtakunnallisessa Tiitus-ympäristössä ja työnantajat käyttävät sitä verkkoselaimen kautta.

Centria Jobi on ensisijaisesti käytössä oleva kanava opiskelijoiden tavoittamiseen, mutta halutessasi voit olla myös suoraan yhteydessä meihin. Etsimme sopivat tekijät ja autamme myös harjoittelusopimusten tekemisessä.

Rekrytoi kansainvälinen opiskelija

Etsitkö kansainvälistä osaajaa yritykseesi? Centrian Talent Boost –toiminta auttaa löytämään oikeat osaajat oikeisiin tehtäviin. Mikäli tarvitset apua tai konsultaatiota kansainvälisten osaajien ja opiskelijoiden rekrytoinnissa, ota rohkeasti yhteyttä Talent Boost –koordinaattoriimme. Lisätietoa Talent Boostista ja yhteystiedot löydät täältä.

Tandemharjoittelu on matalan kynnyksen mahdollisuus kokeilla kansainvälisen osaajan ottamista osaksi työyhteisöä. Tandemharjoittelussa kansainvälinen ja suomalainen opiskelija lähtevät yhdessä harjoitteluun samaan yritykseen. Tandemharjoitteluita organisoi Export Expert -hanke, joka etsii harjoittelijat soveltuvalta alalta ja tarjoaa näille mentorointia ennen harjoittelua.

Tandemharjoittelijoiden ottaminen omaan yritykseen tai organisaatioon on hieno mahdollisuus saada kokemusta monikulttuurisessa ympäristössä toimimisesta ja monikulttuurisuuden johtamisesta.

Tarjoa opinnäytetyön aihetta

Työ- ja harjoittelupaikkojen lisäksi Centria Jobissa voi tarjota opinnäytetyön aiheita. Opinnäytetyön teettäminen tuottaa yritykselle uutta tietoa, jota voi hyödyntää organisaation kehittämiseen. Opinnäytetyö voi olla tutkimuksellinen, toiminnallinen tai päiväkirjamuotoinen, ja se on mahdollista teettää myös englanninkielisenä.

Centrian koulutusalat ja sen myötä otollisimmat alat tarjota opinnäytetyöpaikkoja ovat:

Opiskelijoidemme tekemiä opinnäytetöitä löydät Theseus-verkkokirjastosta.

Tutkimuksellisen opinnäytetyön menetelmät voivat olla kvantitatiivisia, kvalitatiivisia, teoreettisia (pohjautuu valmiiseen aineistoon) tai yhdistelmiä edellisistä (triangulaatio). Tutkimuksellisen työn aineistona on tehty tutkimus, valmiiksi muualla kerätty aineisto, kirjallisuus, kyselytutkimuksen aineisto tai haastatteluaineisto.

Toiminnallisen työn lähtökohtana on tuottaa uutta tietoa oman konkreettisen toiminnan kautta tai projektissa yhteistyökumppaneiden kanssa. Käytännön työ kytketään tietoperustaan ja tutkimuskirjallisuuteen.

Päiväkirjamuotoinen opinnäytetyö tehdään tapauksissa, joissa opiskelija on jo vahvasti työelämässä ja opinnäytetyö sitoutuu opiskelijan tekemään työhön. Työpaikalla havainnoiodaan jotain aihetta viikkoja ja tuotetaan päiväkirjamainen analyyttinen ja kriittinen dokumentti ennalta esitettyihin kysymyksiin.

Tarjoa projektityötä

Projektityö on yksi keino tutustua tulevaisuuden osaajiin ja saada käytännön apua kiireiseen arkeen. Opiskelijoidemme yrityksille toteuttamat projektityöt ovat pienempiä rajattuja tehtävänantoja, joilla on selkeä elinkaari.

Opiskelijaprojektit voivat olla esimerkiksi

Esimerkkejä tyypillisistä projektitöistä

Projektityötä voi tarjota opiskelijoille Centria Jobin kautta tai olemalla suoraan yhteydessä meihin.

Projektitoimeksiantoja toteutetaan pääasiassa seuraavilla koulutusaloillamme:

 • Liiketalous
 • Tekniikka
  • Tieto- ja viestintätekniikka
  • Kemia
  • Sähkö- ja automaatiotekniikka
  • Konetekniikka
  • Tuotantotalous

Projektitöitä on mahdollista toteuttaa kaikilla aloillamme, joten olethan rohkeasti yhteydessä. Kaikki koulutusalamme ja -ohjelmamme löydät täältä.

Vieraile kampuksella

Haluaisitko tulla vierailemaan luennolle, pitämään yritysesittelyn tai järjestää pop up -rekrytapahtuman kampuksellamme? Vierailijaluennot ja yritysesittelyt tukevat opiskelijoiden oppimista ja tarjoavat heille esimerkkejä työelämästä. Rekrytapahtumat ovat erinomainen tilaisuus tutustua tulevaisuuden osaajiin.

Sopiaksesi vierailusta olethan yhteydessä meihin. Tapahtumista ja workshopeista on mahdollista ilmoittaa myös Centria Jobissa.

Ota yhteyttä

Työelämän ja opiskelijoiden välinen yhteistyö

Sanna-Kaisa Karvonen

TKI-asiantuntija / Lehtori (opinto-ohjaaja)


Anni-Maija Viitasaari

Asiantuntija (uraohjaaja)


Jyrki Rajala

Koordinaattori (Talent Boost) / Koordinaattori


Jos Tiitus-palvelun kanssa ilmenee teknisiä ongelmia voit olla yhteydessä support@tiitus.fi.