Siirry sisältöön

Tervetuloa Centria-ammattikorkeakouluun!

Meiltä löytyy juuri sopiva yhdistelmä luovaa hulluutta ja arkijärkeä. Sillä voimalla kolme kampustamme Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa puhaltavat yhteen hiileen, ja saman yhdessä tekemisen asenteen ja rohkeuden haluamme siirtyvän myös opiskelijoihimme.

Kolme opiskelijahaalareihin pukeutunutta opiskelijaa hyppää ilmaan nauraen

Kevään 2024 toinen yhteishaku

HAKUAIKA 13.–27.3.2024

Kevään toisessa yhteishaussa 13.–27.3.2024 haetaan suomenkielisiin AMK- ja YAMK-tutkintokoulutuksiin. Haku päättyy viimeisenä hakupäivänä klo 15.00. Opinnot alkavat syksyllä 2024.

AMK-tutkinnot

AMK-tutkinto on korkeakoulututkinto, jossa opiskelet ammatin käytännönläheisesti. Voit hakea opiskelijaksi AMK-tutkintoon esimerkiksi lukion tai ammattikoulun jälkeen.

Centria Master School – YAMK-tutkinnot

Oletko suorittanut AMK-tutkinnon ja ehtinyt olla jo hetken työelämässä? Ylempi AMK-tutkinto vie sinut eteenpäin urallasi.

Tietoa hakijoille

Monet tiet tuovat tutkinto-opiskelijaksi meille. Tutustu eri hakeutumisen tapoihin ja tarkista esimerkiksi hakukelpoisuutesi.

Englanninkieliset AMK- ja YAMK-koulutukset

Kansainvälinen tutkinto laajentaa työmahdollisuuksia, kehittää kieleitaitoa ja opettaa toimimaan monikulttuurisessa ympäristössä.

Täydennä osaamistasi

Meiltä löydät yksittäisiä lyhyitä kursseja ja suurempia opintokokonaisuuksia aina tutkintoihin saakka, joiden avulla voit opiskella uusia taitoja tai ylläpitää olemassa olevia.

Kemiantekniikan opiskelija Riina Luomansuu

Avoin AMK

Avoimessa AMK:ssa voit tehdä ammattikorkeakouluopintoja olematta kirjoilla tutkinto-opiskelijana. Jos esimerkiksi opiskelu mietityttää, voit kokeilla AMK-opiskelua avoimen kurssien avulla.

Opiskelijoita ryhmätyöskentelee pöydän ympärillä

Avoimet Verkko-opinnot

Onko verkossa opiskelu sinulle mieleinen tapa opiskella? Luokkahuone Itslearning-oppimisympäristössä on auki 24 tuntia vuorokaudessa ja verkko-opintojaksolle voi osallistua onnistuneesti mistä maailman kolkasta hyvänsä.

Tutustu Centrian avoimiin verkko-opintoihin

Kansainvälisyys

Olemme Suomen kansainvälisimpiä korkeakouluja. Meillä on noin 130 yhteistyökorkeakoulua ympäri maailmaa, joihin voi hakeutua sekä lyhyempiin että pitkäaikaisiin vaihtoihin. Myös työharjoittelu on mahdollista suorittaa ulkomailla.

Opiskelijaliikkuvuus

Opinto-ohjaajat

Toisen asteen opinto-ohjaajilla on tärkeä rooli nuoren jatko-opiskeluvalinnoissa. Pyrimme tarjoamaan opoille parhaan mahdollisen tiedon ammattikorkeakoulussa ja Centriassa opiskelusta sekä opiskelijavalinnasta. Tutustu opinto-ohjaajille sekä ohjaustyötä tekevien tietopakettiin.

Opinto-ohjaajille

Opiskelumuodot

Ammattikorkeakoulututkinnot suoritetaan päivä- tai monimuotototeutuksina. Joistain koulutuksista on valittavana molemmat opiskelumuodot, jolloin voit valita itsellesi sopivimman. YAMK-tutkintoihin tähtäävät koulutukset järjestetään monimuotototeutuksina.

Tutustu opiskelumuotoihin

AJANKOHTAISTA KOULUTUKSESTA

OKM:ltä Centrialle lisärahoitusta sairaanhoitajien kouluttamiseen

Opetus- ja Kulttuuriministeriö on myöntänyt Centria-ammattikorkeakoululle lisärahoituksen 490 000 euroa 20 sairaanhoitajan kouluttamiseen. Rahoitus on osa hallituksen tavoitetta nostaa suomalaisten koulutustasoa ja avata nuorille uusia koulutusmahdollisuuksia. Nyt myönnetyllä rahoituksella vastataan sote-alan osaavan työvoiman tarpeeseen alueilla, joilla tarve on kovinta.

Valintaprosessin uudistuminen näkyi kansainvälisen yhteishaun hakijamäärissä

Centria-ammattikorkeakoulun kansainvälisiin AMK-koulutuksiin saatiin 7714 hakemusta vuoden 2024 ensimmäisessä yhteishaussa 3.–17.1. Vuodesta 2023 hakijamäärä puolittui UAS Exam -valintaprosessin uudistuttua. Opiskelupaikkoja englanninkielisiin koulutuksiin on jaossa 104. Yhtä opiskelupaikkaa kohti ensisijaisia hakemuksia saatiin 21.

Tutustu kampuksiimme

Kolme kampustamme sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Lähes kaikkien päivätoteutustemme opetus järjestetään pääkampuksellamme Kokkolassa.

Kampukset

Tutustu ilmapiiriimme

Centriassa yhteisöllisyys ja välittäminen ovat tärkeitä arvoja ja ne myös näkyvät opiskelijan arjessa. Meillä et ole vain numero, vaan osa Centria-yhteisöä.

Osaamista suurella sydämellä