Siirry sisältöön
Mies tutkii 3D-tulostinta

Tutkimus, kehitys ja palvelut

Tarjoamme tietomme ja taitomme työelämän käyttöön, sillä yhteistyöllä ja uutta oppimalla saamme aikaan oikeasti tärkeitä asioita tulevaisuutta varten.

Tutkimme ja kehitämme kanssasi

Panostamme vahvaan tutkimus, kehitys ja innovaatio-osaamiseen, joka jakautuu neljään eri tiimiin: digitalisaatio, tuotantotalous, yrittäjyys ja hyvinvointi sekä kemia ja biotalous.

Hankkeet

Meillä on jatkuvasti noin sata käynnissä olevaa hanketta, joissa etsimme ja kehitämme ratkaisuja paikallisesti, valtakunnallisesti ja kansainvälisesti. Tutustu hankkeisiimme!

Kehittämis- ja koulutuspalvelut

Meiltä saat tukea yrityksesi toiminnan ja osaamisen kehittämiseen. Hyödynnämme palveluissamme asiantuntijajoukkomme osaamista ja laboratorioidemme laitteistoja.

Kehitysympäristöt

Alueen yritysten kehittyminen ja osaavan työvoiman saatavuus varmistetaan ajantasaisilla investoinneilla kehitysympäristöihin ja niiden ympärille rakentuvilla tutkimushankkeilla.

Tutustu kehitysympäristöihimme

Toimeksiannot opiskelijoille

Onko yrityksessäsi työvoiman tarvetta? Etsittekö harjoittelijaa tekemään työprojektin, tai haluaako yrityksenne tarjota opiskelijoille opinnäytetyöaiheita? Kaikkiin näihin tarpeisiin voimme tarjota ratkaisun.

Toimeksiannot opiskelijoille

Vuokraa tila

Oletko järjestämässä kokousta tai koulutusta, joihin yrityksesi omat tilat eivät tahdo taipua? Pietarsaaren kampuksellamme on monia erikokoisia luokka- ja kokoustiloja, joita on mahdollista vuokrata.

Tilavuokraus

Julkaisut

Julkaisusarjoissamme esitellään muun muassa projekteissa työskentelevien henkilöiden osaamista, ajankohtaisia hankkeita ja tasokkaita opinnäytetöitä.

Tutustu julkaisuihimme

Talent Boost

Työnantaja, etsitkö kansainvälistä osaajaa yritykseesi tai toimintaasi? Centrian Talent Boost –toiminta keskittyy erityisesti Centria-ammattikorkeakoulun toiminta-alueen kansainvälisten osaajien työllistämiseen ja työllistymisen edistämiseen sekä yritysten ja kansainvälisten osaajien parempaan kohtaamiseen.

AJANKOHTAISTA

Dronetoimintaa jäkälätasolta kryosfääreihin

Arctic Airborne 3D -hanke tulee päätökseensä kesäkuun lopussa. Interreg Nordin, Lapin liiton ja Region Norbottenin rahoittama hanke kehitti monenlaisia droneratkaisuja pohjoisen rankkoihin olosuhteisiin ja alueen …

Kohti määränpäätä – My Way 2 -hankkeen loppuseminaari

Päivän puhujina toimivat Maaretta Tukiainen ja Petra Alijärvi.Tapahtumassa julkistetaan myös My Way 2 -hankkeen loppujulkaisu “Kohti määränpäätä – pieni opas työllistymiseen”, jonka kaikki livetapahtumaan osallistujat …

Pienet esineet kulkevat dronella useita kilometrejä nopeasti

Dronelogistiikasta on olemassa jo huimia visioita ja kokeiluja, joissa ihmiset kulkevat niillä paikasta toiseen. AA3D-projekti (Interreg Nord) on kuitenkin paneutunut pienempien esineiden siirtämiseen paikasta toiseen. …

AVAINLUKUJA

TKI-toiminta työllistää 113 centrialaista
TKI-toiminnan kokonaisvolyymi 8,2M€ josta ulkopuolisen rahoituksen osuus 5,5 M€
Hankkeita vuodessa noin 100 joista viidesosa kansainvälisiä

Ura Centriassa?

Meillä pääset tekemään työstäsi itsesi näköisen ja kehittymään toivomaasi suuntaan. Centrialaisen työarki ei ole vain työssä jaksamista vaan aitoa työssä viihtymistä. Kattava työterveyshuoltomme kantaa tiukoissakin paikoissa, ja harvinaisen runsaat liikunta- ja kulttuurietumme tuovat arkeen uutta potkua. Meille myönnetty Great place to work -tunnus on merkki siitä, että teemme oikeita asioita, joilla on merkitystä.