Siirry sisältöön
Kuva on Risto Räppääjä -musikaalin yhteislaulukohtauksesta.

Konsertit ja musiikkikoulu

Musiikin konserteissa esiintyvät Centrian musiikin opiskelijat opettajiensa sekä muiden musiikkialan opiskelijoiden ja ammattilaisten kanssa. Musiikkikoulussa musiikin opiskelijamme pääsevät tekemään opetusharjoittelua ja sinä tai vaikka lapsesi kehittämään omia soittotaitoja.

Centrian konsertit

Centrian musiikin koulutus järjestää lukukausien aikana konsertteja, joihin yleisö on tervetullut mukaan. Konsertit järjestetään yleensä keskiviikkoisin Keski-Pohjanmaan konservatorion konserttisalissa, mutta myös muut esityspaikat ovat mahdollisia. Konserteissa esiintyvät Centrian musiikin opiskelijat opettajiensa sekä muiden musiikkialan opiskelijoiden ja ammattilaisten kanssa.

Centria Goes Talvitanssit

Centrian Jamipaja kohtaa Kokkolan Talvitanssit työpajassa ja iltamissa. Taiteellinen johtaja Reetta-Kaisa Iles.

Luksusta-revyy

Centrian rytmimuusikoiden ja laulajien revyy Talonpojankadun kampuksella Kokkolassa.

Night Spell

Laura Alasaarelan päättökonsertti 13.12. klo 19.00 Keski-Pohjanmaan Konservatorion Konserttisalissa. Musiikkia säveltäjiltä Bach, Bartok ja Crumb. Tervetuloa!

Face to Face

Centrian ja Keski-Pohjanmaan Konservatorion opiskelijoiden kamarimusiikkikonsertti sunnuntaina 17.12. klo 15.00. Vieraana sellisti Petja Kainulainen. Tervetuloa!

Yhdessä

Näyttämötyön ja Lied-periodin päättökonsertti. Ohjelmassa Mozartin, Schumannin ja Brahmsin ooppera- ja lied-ensembleja.


Hae harjoitusoppilaaksi!

Centrian Musiikkikoulu on Centria-ammattikorkeakoulun yhteydessä toimiva harjoituskoulu. Joka lukuvuosi tarvitsemme eri instrumentteihin harjoitusoppilaita musiikkipedagogiopiskelijoiden opetusharjoittelua varten. Sinä vasta-alkaja tai edistynyt musiikin harrastaja – hae meille oppilaaksi!

Musiikin koulutus hakee pedagogiikan harjoitusoppilaita eri instrumentteihin syyskuussa ja tammikuussa alkaviin opetusharjoittelujaksoihin.

Opetusharjoittelussa tuleva musiikkipedagogiopiskelija saa mahdollisuuden kehittää vuorovaikutustaitojaan, suunnitella erilaisia oppimisympäristöjä ja reflektoida omaa ammatillista kasvuaan. Musiikkipedagogiopiskelija harjoittelee opettamista oman instrumenttinsa mentorin johdolla. Opetusta seuraa siis toisinaan ohjaava opettaja ja kanssaopiskelijoita. Opiskelija saattaa myös videoida tuntia, mutta vain opetuskäyttöön.

Kuka voi hakea?

Harjoitusoppilaiksi voidaan valita ilman ikärajoja niin aloittelevia kuin pidemmälläkin olevia oppilaita. Lähtökohtaisesti oppilaiden toivotaan olevan lapsia ja nuoria, mutta etenkin laulun opetuksessa toivomme oppilaiden olevan aikuisia. Haku on jatkuva, mutta tarve vaihtelee eri instrumenteissa vuosittain.

Opetustunti: Opetustunnin pituus on 30 min tai 45 min/vko riippuen harjoittelujaksosta. Opetusviikkoja on lukuvuodessa 24.
Opetuspaikka: Pitkänsillankatu 16 (Keski-Pohjanmaan konservatorio) tai Talonpojankatu 2 (Centrian kampus)
Lukukausimaksu: 50€
Soitinvuokra: Joitakin instrumentteja on mahdollisuus myös vuokrata. Vuokrahinta on 50€/lukuvuosi. Vuokraaja sitoutuu korvaamaan mahdolliset soittimen rikkoontumisesta aiheutuneet korjauskulut.

Lisätietoja

Riitta Kossi

Lehtori (musiikki)


Centrian musiikin koulutukset

Musiikkipedagogi (AMK)

Centrian musiikkipedagogiopiskelijana sinulla on neljä vuotta aikaa hioa instrumenttitaitojasi ja pedagogista osaamista. Voit valita klassisen musiikin, rytmimusiikin tai kansanmusiikin opinnot ja opiskelu yli genrerajojen on myös mahdollista.

Moderni kulttuurituotanto (ylempi AMK)

Musiikkipedagogin ylempi AMK-tutkinto syventää kulttuurillista ja pedagogista eriyisasiantuntijuuttasi sekä tarjoaa mahdollisuuksia kehittää työelämä- ja yrittäjyysosaamistasi uusille tasoille.