Siirry sisältöön
Kuva on Risto Räppääjä -musikaalin yhteislaulukohtauksesta.

Musiikkikoulu ja konsertit

Musiikkikoulussa musiikin opiskelijamme pääsevät tekemään opetusharjoittelua ja sinä tai vaikka lapsesi kehittämään omia soittotaitoja. Musiikin konserteissa esiintyvät Centrian musiikin opiskelijat opettajiensa sekä muiden musiikkialan opiskelijoiden ja ammattilaisten kanssa.

Hae harjoitusoppilaaksi!

Centrian Musiikkikoulu on Centria-ammattikorkeakoulun yhteydessä toimiva harjoituskoulu. Joka lukuvuosi tarvitsemme eri instrumentteihin harjoitusoppilaita musiikkipedagogiopiskelijoiden opetusharjoittelua varten. Sinä vasta-alkaja tai edistynyt musiikin harrastaja – hae meille oppilaaksi!

Musiikin koulutus hakee pedagogiikan harjoitusoppilaita eri instrumentteihin syyskuussa ja tammikuussa alkaviin opetusharjoittelujaksoihin.

Opetusharjoittelussa tuleva musiikkipedagogiopiskelija saa mahdollisuuden kehittää vuorovaikutustaitojaan, suunnitella erilaisia oppimisympäristöjä ja reflektoida omaa ammatillista kasvuaan. Musiikkipedagogiopiskelija harjoittelee opettamista oman instrumenttinsa mentorin johdolla. Opetusta seuraa siis toisinaan ohjaava opettaja ja kanssaopiskelijoita. Opiskelija saattaa myös videoida tuntia, mutta vain opetuskäyttöön.

Kuka voi hakea?

Harjoitusoppilaiksi voidaan valita ilman ikärajoja niin aloittelevia kuin pidemmälläkin olevia oppilaita. Lähtökohtaisesti oppilaiden toivotaan olevan lapsia ja nuoria, mutta etenkin laulun opetuksessa toivomme oppilaiden olevan aikuisia. Haku on jatkuva, mutta tarve vaihtelee eri instrumenteissa vuosittain.

Opetustunti: Opetustunnin pituus on 30 min tai 45 min/vko riippuen harjoittelujaksosta. Opetusviikkoja on lukuvuodessa 24.
Opetuspaikka: Pitkänsillankatu 16 (Keski-Pohjanmaan konservatorio) tai Talonpojankatu 2 (Centrian kampus)
Lukukausimaksu: 50€
Soitinvuokra: Joitakin instrumentteja on mahdollisuus myös vuokrata. Vuokrahinta on 50€/lukuvuosi. Vuokraaja sitoutuu korvaamaan mahdolliset soittimen rikkoontumisesta aiheutuneet korjauskulut.

Lisätietoja

Riitta Kossi

Lehtori (musiikki)

+358447250778

Kokkola


Centrian konsertit

Centrian musiikin koulutus järjestää lukukausien aikana konsertteja, joihin yleisö on tervetullut mukaan. Konsertit järjestetään yleensä keskiviikkoisin Keski-Pohjanmaan konservatorion konserttisalissa, mutta myös muut esityspaikat ovat mahdollisia. Konserteissa esiintyvät Centrian musiikin opiskelijat opettajiensa sekä muiden musiikkialan opiskelijoiden ja ammattilaisten kanssa.