Siirry sisältöön

Avoin AMK

Avoimen ammattikorkeakoulun perusperiaate on, että opintoihin voi osallistua kuka tahansa iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta. Mikäli haluat lisätä osaamistasi työelämässä tai suunnittelet hakeutuvasi ammattikorkeakouluopintoihin tai ylempiin ammattikorkeakouluopintoihin, tämä voi olla sinun polkusi. Tarjonnastamme on myös mahdollista poimia yksittäisiä opintojaksoja, niistä voit löytää sopivan päivittämään tietosi tai löytää vaikka uuden kiinnostuksen kohteen.

Tervetuloa avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijaksi

Jos tavoitteenasi on ammattitaidon vahvistaminen, uusi ammatti tai myöhempi tutkinto-opiskelu ammattikorkeakoulussa, on avoin ammattikorkeakoulu hyvä mahdollisuus osaamisen kehittämiseen. Avoimessa ammattikorkeakoulussa voit myös opiskella itseäsi kiinnostavia aihealueita ilman tutkinto- tai ammatillisia tavoitteita. Avoin ammattikorkeakoulu tarjoaa kaikille mahdollisuuden ammattikorkeakouluopintoihin koulutustaustasta ja iästä riippumatta.

Opetuksessa noudatetaan voimassa olevia ammattikorkeakoulun opetussuunnitelmia ja tutkintovaatimuksia. Avoimessa ammattikorkeakoulussa ei voi suorittaa ammattikorkeakoulututkintoa, mutta suoritetut opinnot voidaan lukea hyväksi myöhemmin, mikäli haet ja pääset tutkinto-opiskelijaksi ammattikorkeakouluun. Opinnoista voi joustavasti valita ne aihealueet, jotka parhaiten palvelevat kouluttautumistavoitteita. Vuosittain n. 1 500 henkilöä opiskelee Centria-ammattikorkeakoulun avoimessa ammattikorkeakoulussa.

Opinnot koostuvat lähiopetuksesta ja itsenäisestä työskentelystä. Lisäksi sinun on mahdollista ottaa verkko-opintoja eOppimiskeskus Averkon tarjonnasta. Myös verkko-opinnot ovat Centrian opetussuunnitelmien mukaisia opintoja, joten nekin on hyväksyttävissä opintoihin myöhemmin.

Avoimessa ammattikorkeakoulussa voi opiskella sekä perustutkintojen että ylempien ammattikorkeakoulututkintojen opintoja. Huomioithan, että osallistuessasi ylemmän AMK:n opintojaksoille, sinulla pitää olla suoritettuna kyseisen alan ammattikorkeakoulututkinto. Opetus toteutetaan tutkintoryhmien lukujärjestyksen mukaisesti. Opintoja voi olla päivisin, iltaisin ja viikonloppuisin. Averkon verkko-opintoihin osallistuminen on mahdollista mihin vuorokaudenaikaan tahansa.

Centria-ammattikorkeakoulu järjestää avoimen AMK:n opintoja kaikilla tarjoamillaan koulutusaloilla:

  • Tekniikka
  • Liiketalous
  • Sosiaali- ja terveysala
  • Humanistinen ja kasvatusala
  • Kulttuuri

Tutustu opintoihin

Väyläopinnot

Väyläopinnot ovat avoimia Centrian tarjoamia opintoja, joiden avulla voi jo lukio- ja ammattiopintojen aikana tutustua ammattikorkeakoulussa opiskeluun.

Väyläopinnot toisen asteen opiskelijoille

Avoimet verkko-opinnot Averkossa

Centrian eOppimiskeskus Averko tarjoaa kaikille mahdollisuuden opiskella AMK-opintoja joustavasti verkossa.

Avoimet verkko-opinnot Averkossa

Yksittäiset opintojaksot

Opiskelija voi valita laajasta valikoimasta opintojaksot, jotka edistävät parhaiten hänen omia tavoitteitaan.

Tutustu opintojaksoihin

Polkuopinnot

Polkuopinnot ovat valmiiksi suunniteltuja, laajoja opintokokonaisuuksia, jotka muodostuvat AMK-tutkintoon kuuluvista opinnoista.

Tutustu polkuopintoihin