Siirry sisältöön
Kaksi naisopiskelijaa tietokoneen ääressä

Avoimet verkko-opinnot Averkossa

Averko tarjoaa kaikille mahdollisuuden opiskella AMK-opintoja joustavasti verkossa.

Verkko-opiskelu

Vaikka verkko-opiskelu ei olekaan täysin ajasta ja paikasta riippumatonta, on se lähiopetusta joustavampaa. Luokkahuone Itslearning-oppimisympäristössä on auki 24 tuntia vuorokaudessa ja verkko-opintojaksolle voi osallistua onnistuneesti mistä maailman kolkasta hyvänsä. Averkon verkko-opinnoista on pyritty tekemään opiskelijoille mahdollisimman mielekkäitä. Opintojen aloituspäivä ja kesto on määritelty, mutta monilla opintojaksoilla opiskelija voi halutessaan suoriutua opinnoistaan myös nopeammin. Jokaisella Averkon opintojaksolla on opintojakson tarpeisiin luotu Itslearning-oppimisympäristö. Kaikki Averkon opintojaksot koostuvat samankaltaisista elementeistä ja työkaluista.

Averko

Avoimet verkko-opinnot ovat olleet Centrian visiossa jo vuodesta 1997. Alkuvuodet Averko (lyhenne sanoista avoin verkostoammattikorkeakoulu) toimi useiden ammattikorkeakoulujen yhteistyöverkostona, mutta vuodesta 2004 lähtien itsenäisenä toimijana nimellä Averko – avoin verkkoammattikorkeakoulu kiinteänä osana Centriaa. Vuodesta 2011 nimeksi päivittyi Averko eOppimiskeskus. Yli 20 vuotta on tuonut tunnettuutta sekä kansallisesti että kansainvälisesti, ja Averko tunnustetaan verkko-opetuksen laadukkaana tuottajana, kehittäjänä ja tutkijana.

Averkon opintokierrokset käynnistyvät kolme kertaa vuodessa: keväällä, kesällä ja syksyllä. Opintotarjonnassa on yli 70 opintojaksoa eri aloilta, yhteensä noin 270 opintopistettä. Opintojaksojen laajuudet vaihtelevat 1 opintopisteestä 6 opintopisteeseen. Opintojaksot käynnistyvät opintokierroksen aikataulun mukaisesti, mikäli ilmoittautuneita on riittävästi. 

Tammikuu 2023

Ilmoittautuminen 21.11.2022 – 6.1.2023
Aloitus 25.1.2023
Opintojaksojen päättymispäivät:
1-2 op    15.3.2023
3-4 op    5.4.2023
5-6 op    12.4.2023

Toukokuu 2023

Ilmoittautuminen 13.3.2023 – 7.4.2023
Aloitus 3.5.2023
Opintojaksojen päättymispäivät:
1-2 op    21.6.2023
3-4 op    16.8.2023
5-6 op    23.8.2023

Syyskuu 2023

Ilmoittautuminen 14.8.2023 – 8.9.2023
Aloitus 27.9.2023
Opintojaksojen päättymispäivät:
1-2 op    15.11.2023
3-4 op    6.12.2023
5-6 op    13.12.2023

Tammikuu 2024

Ilmoittautuminen 20.11.2023 – 5.1.2024
Aloitus 24.1.2024
Opintojaksojen päättymispäivät:
1-2 op    13.3.2024
3-4 op    3.4.2024
5-6 op    10.4.2024

Toukokuu 2024

Ilmoittautuminen 11.3.2024 – 5.4.2024
Aloitus 2.5.2023
Opintojaksojen päättymispäivät:
1-2 op    19.6.2024
3-4 op    14.8.2024
5-6 op    21.8.2024

Opintotarjonta julkaistaan kierroskohtaisesti koulutussivuillamme.

Avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijat (henkilöt, jotka eivät ole tutkinto-opiskelijoita missään ammattikorkeakoulussa) ja toisen asteen väyläopiskelijat ilmoittautuvat täyttäen tarvittavat tiedot opintojaksokohtaiseen ilmoittautumislomakkeeseen.

Muiden suomalaisten ammattikorkeakoulujen opiskelijat ilmoittautuvat täyttäen tarvittavat tiedot opintojaksokohtaiseen ilmoittautumislomakkeeseen. HUOM. Ilmoita lomakkeen tietoihin käytössäsi oleva ammattikorkeakoulun sähköposti.

Centria-ammattikorkeakoulun opiskelijat ilmoittautuvat Averkon verkko-opintoihin Peppi-järjestelmän kautta.

Opintomaksut

Avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijat maksavat opintomaksun itse. Huomioithan, että mikäli haluat laskun erilliseen osoitteeseen, täytä ilmoittautumislomakkeen laskutustiedot.

Muiden ammattikorkeakoulujen opiskelijat voivat osallistua Averkon opinnoille ilmaiseksi yhteistyösopimuksen perusteella.

Centria-ammattikorkeakoulun opinnot ovat maksuttomia kaikille suomalaisessa toisen asteen oppilaitoksessa tutkintoa suorittaville opiskelijoille. Merkitse ilmoittautumislomakkeen kohtaan organisaatio/oppilaitos, missä opiskelet (esim. Väylä / koulun nimi) ja yhteyshenkilöksi sen opettajan tai opinto-ohjaajan nimi, jonka kanssa opintojakson suorittamisesta on sovittu. (Lue lisää väyläopinnoista täältä.)

Verkko-opinnot Averkon kautta ovat maksuttomia Centria-ammattikorkeakoulun opiskelijoille. Ilmoittautuminen tapahtuu Peppi-järjestelmän kautta.

Tällä hetkellä opintomaksu on 10 € / opintopiste. Opinnot laskutetaan kolmen viikon peruutusajan jälkeen opintojen alkamisesta lukien. Opintojen keskeyttäminen tai suorittamatta jättäminen ei oikeuta hyvitykseen tai laskun peruutukseen.

Opinnot käynnistyvät Opintokierrokset-kohdan ilmoitettuna alkamispäivänä. Opintojakson opettaja lähettää aloituskirjeen osallistujille opintojen alkamispäivänä opiskelijan ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen. Itslearning- oppimisympäristöön tarvittavat tunnukset toimitetaan opiskelijan sähköpostiin viimeistään opintojen alkamispäivänä.

Opintojaksolle osallistumisen peruminen

Opiskelijan on mahdollista perua maksutta osallistumisensa opinnoille kolmen viikon sisällä niiden alkamispäivästä. Perumiseen riittää, että teet ilmoituksen ajallaan Averkon opintoneuvojalle, averko@centria.fi. Kerro viestissä sekä nimesi että sen opintojakson nimen, jonka haluat perua. Saat kuittauksen sähköpostiisi, kun peruutus on käsitelty.

Opinnot etenevät Averkon tutoropettajan ohjauksessa Itslearning-oppimisympäristössä oppimateriaaliin perehtyen ja erilaisia tehtäviä tehden. Opinnot suoritetaan erilaisten verkkotehtävien ja/tai joillakin opintojaksoilla olevan verkkotentin avulla.

Opintosuoritusote ja arvosanan siirto

Viimeistään kuukausi opintojen päättymisen jälkeen opintojakson arvosana on luettavissa Peppi-järjestelmästä (Centria-ammattikorkeakoulun opiskelijat). Avoimen ammattikorkeakoulujen opiskelijat voivat kysyä arvosanan Averkon opintoneuvojalta (averko@centria.fi) ja pyytää opinnoistaan erillisen todistuksen.

Puro-palvelun käyttö on päättynyt 15.11.2022. Osa kouluista käyttää edelleen Oma Opintopolku- palvelua ja lähettävät arvosanatiedot palvelun kautta kotikorkeakouluunsa.

Mikäli et ole varma mitä ammattikorkeakoulusi käyttää, tarkista tilanne: https://campusonline.fi/opintojaksojen-suoritusmerkintojen-siirto-ammattikorkeakoulujen-valilla/

Tarvittaessa voit pyytää todistuksen opinnoista sähköpostitse: averko@centria.fi.

Itslearning on verkko-oppimisympäristö, joka on otettu käyttöön Centriassa kesällä 2021. Itslearningia käytetään sekä lähi- että verkko-opetuksessa (myös Averko). Järjestelmä luo automaattisesti työtilat ja tuo Centrian omat opiskelijat itslearningiin Peppi-järjestelmän tietojen pohjalta.

Ulkopuolisille opiskelijoille toimitetaan opintojen alkaessa sähköpostiin ohjeet Itslearning-tunnusten aktivointiin. Näillä tunnuksilla pääset kirjautumaan oppimisympäristöön opintojen keston mukaisesti. Huomioi siis, että tunnukset sulkeutuvat automaattisesti 14 päivän sisällä opintojen päättymispäivästä.

Itslearning on selainpohjainen järjestelmä, jonka käyttämiseksi tarvitaan tietokone ja/tai mobiililaite, Internet-yhteys ja selain. Tuetut selaimet ovat Mozilla Firefox, Google Chrome ja Microsoft Internet Explorer ja niiden uusimmat versiot.

Milloin saan tietoa opintojakson alkamisesta?

Opintojakson mahdollisesta perumisesta ilmoitetaan opiskelijalle heti ilmoittautumisajan päätyttyä.
Käynnistyvistä opintojaksoista lähetetään opiskelijoille sähköpostia n. viikkoa ennen opintojakson käynnistymistä.

 En ole saanut tunnuksia, mitä teen?

Saat tunnukset ilmoittautumisen yheydessä antamaasi sähköpostiosoitteeseen viimeistään opintojen alkamispäivänä. Tarkista sähköpostiosoitteesi oikeellisuus ottamalla yhteyttä Averkon sähköpostiin.

Mikäli et ole tunnuksia saanut, kannattaa tarkistaa myös roskapostikansio, sillä automaattiviestit ohjautuvat toisinaan sinne. Ellei tunnuksia löydy sieltäkään, ole yhteydessä averko@centria.fi

Miten saan annettua palautetta opintojaksosta?

Pääset antamaan palautteen Itslearning-oppimisympäristössä opintojaksokohtaisesti opintojakson loppupuolella.

Opintojakso on alkanut, mutta tutoropettaja ei ole ollut minuun yhteydessä?

Kirjaudu ensin Itslearning-oppimisympäristöön ja koeta ottaa yhteyttä tutoriin sitä kautta.

Sinun kannattaa myös olla yhteydessä averko@centria.fi, jotta voimme varmistaa sähköpostisoitteesi oikeellisuuden.

Olen suorittanut opinnot, mutta arvosana ei näy kouluni järjestelmässä. Miten saan arvosanan omaan kouluuni?

Mikäli olet ilmoittautunut CampusOnlinen kautta, käy tästä tutustumassa koulusi käytänteisiin arvosanan siirrosta: https://campusonline.fi/opintojaksojen-suoritusmerkintojen-siirto-ammattikorkeakoulujen-valilla/

Mikäli olet avoimen ammattikorkeakoulun opiskelija tai toisen asteen väyläopiskelija, tee todistuspyyntö osoitteeseen averko@centria.fi. Mainitse viestissäsi suorittamisajankohta ja opintojakson nimi.

Haluan perua opinnot, mitä teen?

Voit perua opinnot ilmoittamalla siitä kirjallisesti averko@centria.fi.
Huomioithan, että sinulla on 3 viikon peruutusoikeus opintojen alkamispäivästä lukien.
Peruutusajan jälkeen avoimen opiskelijat ovat velvollisia maksamaan opintojakson osallistumismaksun kokonaisuudessaan.

Sain laskun opintojaksosta, jonka olen perunut?

Ole yhteydessä averko@centria.fi, niin tarkistetaan laskun aiheellisuus.

Olet todennäköisesti perunut opintojaksolle osallistumisen tuon 3 viikon peruutusajan jälkeen tai peruutus on mennyt väärään osoitteeseen (esim. opintojakson opettajalle), jolloin laskutus on aiheellinen.

Mikäli olet perunut osallistumisen tuon 3 viikon peruutusajan puitteissa, lasku on aiheeton.

En ole varma, onko tämä opintojakso minulle sopiva?

Varmista omasta koulusta ennen opinnoille ilmoittautumista niiden sopivuus opintoihisi. Jos toteat opintojakson alkaessa, että se ei ole sinulle sopiva, voit kuitenkin perua osallistumisesi 3 viikon peruutusajan puitteissa ottamalla yhteyttä averko@centria.fi.

Mikäli tarvitset täsmennystä opintojakson kuvaukseen, ole hyvissä ajoin yhteydessä averko@centria.fi, niin selvitetään asiaa tutorilta.

En pääse enää kirjautumaan opinnoille?

Mikäli opintojakso on edelleen käynnissä, sinun pitäisi päästä kirjautumaan ongelmitta > ole yhteydessä averko@centria.fi. Jos opintojakso on päättynyt, tunnukset ovat mahdollisesti lukittuneet, jolloin sinulla ei ole enää pääsyä oppimisympäristöön. Tunnukset sulkeutuvat automaattisesti lyhyen ajan sisällä opintojen päättymisestä.

CampusOnline

CampusOnline.fi on ammattikorkeakoulujen yhteinen portaali, johon kootaan ammattikorkeakoulujen verkko-opintotarjontaa.

Voit valita tarjonnasta omaan tutkintoosi soveltuvat opintojaksot. Varmista omasta koulutusohjelmastasi (koulutusalapäälliköltä), että opintojaksot soveltuvat tutkintoosi.

Opintojaksot ovat maksuttomia kaikkien suomalaisten ammattikorkeakoulujen tutkinto-opiskelijoille, vaihto-opiskelijoille sekä avoimen AMK:n polkuopiskelijoille. Muut avoimen AMK:n opiskelijat maksavat avoimen AMK:n mukaisen maksun opinnoistaan opintojakson tarjoavaan ammattikorkeakouluun.

CampusOnlinen opintotarjonta ja ilmoittautuminen

Portaalissa on perustiedot opintojaksoista. Opintojakson linkistä pääset opinnot järjestävän ammattikorkeakoulun sivuille, josta löydät tarkemmat toteutustiedot ja ilmoittaudut opintojaksolle.

HUOM! Centrian opiskelija: Ilmoittaudu Centrian omille verkko-opinnoille Peppi-järjestelmän kautta.

Toisessa korkeakoulussa suoritettujen opintojen siirtäminen

Opinnon suoritettuasi sinun tulee huolehtia opintosuorituksen siirtämisestä kotikorkeakouluusi. Centrian opiskelijana ilmoitat siirrettävät opintosuoritukset E-lomakkeella. Löydät E-lomakkeen Pepistä opiskelijan työpöydältä E-hakemusten alta. Lomakkeelle kirjaudut Centrian käyttäjätunnuksilla.

E-lomakkeelle sinun tulee joko

  • tallentaa Oma Opintopolun linkki jaettavista opintosuorituksista

tai

  • liittää lomakkeelle opintosuoritusote. Ennen E-lomakkeelle kirjautumista lue ensin alla olevat ohjeet.

Hae ensin jaettavat opintosuoritukset Oma Opintopolku-palvelussa. Palveluun kirjautuminen edellyttää vahvaa tunnistautumista (suomalaiset verkkopankkitunnukset, mobiilivarmenne). Valitse palvelussa suoritukset, jotka haluat jakaa. Jaettavista suorituksista muodostuu linkki, joka sinun tulee kopioida E-lomakkeelle. Ohjeet opintosuorituksen jakamiseen Oma Opintopolusta löydät täältä.

Jos vahva tunnistautuminen Oma Opintopolkuun ei ole mahdollista, sinun tulee liittää E-lomakkeelle opintosuoritusote sekä suomen- että englanninkielisenä. Opintosuoritusotteet hankitaan korkeakoulusta, johon opinto on suoritettu. Korkeakoulukohtaiset yhteystiedot löydät täältä.

E-lomakkeella tulee ilmoittaa myös opintosuorituksen nimen käännös englanninkielisenä. Yleisimmät CampusOnlinen opinnot käännöksineen löydät täältä. Jos opintosuorituksesi nimeä ei löydy listalta, tarkista käännös korkeakoulusta, jossa olet opinnon suorittanut.

Nostoja Averkon tarjonnasta

Päihdetyön peruskurssi

Verkko-opinnot Hakuaika: 14.08.2023 – 08.09.2023
Kaikille aloille soveltuvat opinnot

Java-ohjelmointi

Verkko-opinnot, nonstop Hakuaika: 14.08.2023 – 30.04.2024
Kaikille aloille soveltuvat opinnot