Siirry sisältöön
Opiskelijoita työskentelee valkotaululla

Yrittäjyyskasvatus

Yrittäjyyskasvatus on tietoja, taitoja ja asennetta. Yrittäjyydestä kumpuavia näkökulmia voidaan edistää yrittäjyyskasvatuksen keinoin, mutta yrittäjyys liiketoimintana ei ole yrittäjyyskasvatuksen tavoite, vaikka niin joskus virheellisesti voidaan ajatella.

Tutkimusryhmän toiminta

Yrittäjyyskasvatuksen tutkimusryhmän toimintaa voidaan ymmärtää avaamalla yrittäjyyskasvatuksen termiä ja sen lähtökohtia. Yrittäjyyskasvatuksen kehittämiseen keskittyvän YES-verkoston määritelmien mukaisesti yrittäjyyskasvatuksella voidaan mm.

Näiden tavoitteiden kautta hahmotetaan, että yrittäjyyskasvatuksen kohteet ovat kaikkialla oppimisessa. Yrittäjyyskasvatuksen tärkein tavoite on auttaa jokaista löytämään oman juttunsa. Pitkällä tähtäimellä yrittäjyyskasvatus kehittää koko yhteiskunnan ja yksilöiden hyvinvointia.

Opetuksen järjestäjätahojen lisäksi yrittäjyyskasvatusta kehittävät useat erilaiset toimijat kuten yrittäjä- ja nuorisojärjestöt sekä erilaiset verkostot. Centria toimii aktiivisesti alueellisissa, kansallisissa ja kansainvälisissä yrittäjyyskasvatuksen verkostoissa.

Yhteystiedot

Johanna Österberg-Högstedt

Lehtori (liiketalous)