Siirry sisältöön
Mittapulloja kemian laboratoriossa

Kemia ja biotalous

Kemia ja biotalous -alan tutkimusryhmät toimivat aktiivisesti yritysten ja yhteistyökumppaneiden tukena tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnassa. Tutkimusryhmistämme löytyy laaja-alaista osaamista analytiikan, prosessien sekä teknologioiden osalta.

Tutkimusalueet

TKI-toimintamme keskiössä ovat seuraavat tutkimusalueet:

Käytössämme on monipuolinen tutkimusympäristö. Kokkolassa sijaitseva laboratorioinfrastruktuuri koostuu ajanmukaisista tutkimus- ja analyysilaboratorioista sekä yritysten tuotekehitysprosesseihin soveltuvasta kemian koetehtaasta ja muovituotteiden valmistukseen soveltuvasta pilotointilaitteistosta.

Tiimillä on vahvat kansainväliset verkostot ja meneillään on useita kansallisia ja kansainvälisiä tutkimus- ja kehityshankkeita yhteistyökumppaneiden kanssa, joilla tuetaan osaltaan alueen osaamista ja kehittymistä.

Lisätietoa tiimistä

Tutkimusryhmiemme läpileikkaavana teemana on kiertotalouden edistäminen:

  • Energia- ja materiaalisivuvirtojen sovelluskohteiden tunnistaminen ja analysointi
  • Kierrätysmenetelmien tunteminen
  • Arvoketjujen ja teollisten symbioosien luominen
  • Kestävän kehityksen mittarit ja indikaattorit
  • Elinkaariarviointi ja vastuullisuusarviointi

  • Tutkimus ja analytiikka (Biomateriaalilaboratorio, materiaalitestaus ja -tutkimus)
  • Kemian koetehdas: Centria ChemPlant
  • Komposiittimateriaalien valmistus ja 3D-tulostus: Centria Plast Lab

Opiskelijoilla on mahdollisuus saada kemia ja biotalous -tiimin hankkeissa arvokasta työkokemusta sekä tehdä osaavassa ohjauksessa opinnäytetöitä. Alan opiskelijat pääsevät käytännössä tutustumaan painoalan laboratorioiden toimintaan ja monipuoliseen tutkimus- ja kehitystyöhön, joka tukee tulevaisuuden työelämää.

Löydät meidät LinkedInistä

Tiimillämme on Linkedin-sivu, jossa kerromme hankkeidemme ajankohtaisista asioista ja tapahtumista. Tervetuloa seuraamaan!

Palvelut

Asiantuntijamme osallistuvat yrityksille ja yhteistyökumppaneille suunnattujen analytiikka- ja testauspalveluiden sekä pilotoinnin toteuttamiseen:

Kemian palvelut -kaavio (ei saavutettavassa muodossa)

Tutkimusryhmät


Kehitysympäristöt

Chemplant – kemian koetehdas

Chemplant on kemian koetehdas, joka tarjoaa yrityksille ainutlaatuiset puitteet vaativaan tutkimus- ja kehitystoimintaan.

Lue lisää

PlastLab – materiaalikehitystä ja 3D-tulostusta

PlastLabissa asiantuntijamme valmistavat erilaisia biokomposiitteja ja tutkivat materiaalien mekaanisia ominaisuuksia kuten vetolujuutta tai sään, esimerkiksi lämpötilan ja kosteuden, kestoa.

Lue lisää


Ota yhteyttä

Heidi Kanala-Salminen

TKI-päällikkö