Siirry sisältöön
Ihmisiä testaamassa liikuntalaattoja Centria HealthLabissa

Hyvinvointi- ja terveysteknologia

Asiantuntijoidemme avulla hyvinvointi- ja terveysteknologiaa kehittävät tahot saavat tukea innovaatioprosessin eri vaiheisiin ideoinnista kaupallistamiseen.

Tutkimusryhmän toiminta

Hyvinvointi- ja terveysteknologian tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotyö Centriassa perustuu monialaiseen asiantuntijuuteen, avoimeen innovaatiotoimintaan, yhteiskehittämiseen, living lab ja test bed -toimintamalleihin sekä tiiviiseen yhteistyöhön teknologiaa kehittävien yritysten, sote-palveluntuottajien, kolmannen sektorin toimijoiden, sekä opetus- ja tutkimusyksikköjen välillä.

Sosiaali- ja terveysalan, teknisten sekä kaupallisten alojen asiantuntijoidemme avulla hyvinvointi- ja terveysteknologiaa kehittävät tahot saavat tukea innovaatioprosessin eri vaiheisiin ideoinnista kaupallistamiseen. Kanssamme voi myös perehtyä hoito- ja hoiva-alan uusimpaan digitalisaatiota, robotiikkaa, tekoälyä ja automaatiota hyödyntävään teknologiaan. Liikuteltavassa HealthLab -laitteistossamme on mm. itsenäistä ja turvallista asumista tukevia ratkaisuja, laitteita etäyhteydenpitoon, ja -diagnostiikkaan, kuntoutusteknologiaa, teknologiaa toimintakyvyn ja vireyden ylläpitoon sekä hoivatoimintojen avustamiseen.

Tutkimustuloksia

Verkostot

Olemme mukana Ikäteknologia-, ISOt, Digitaalisen terveyden ja hyvinvoinnin AMK sekä Hyteairo -verkostoissa, Finnish Network of Living Labsissa (FNLL, innovation partner in European Network of Living Labs ENoLL), ja Tuotekehittäjien testi- ja tukiverkosto TUTTUnetissä.


Yhteystiedot

Heidi Hintsala

TKI-koordinaattori