Hyvinvointi- ja terveysteknologia
Asiantuntijoidemme avulla hyvinvointi- ja terveysteknologiaa kehittävät tahot saavat tukea innovaatioprosessin eri vaiheisiin ideoinnista kaupallistamiseen.
Tutkimusryhmän toiminta
Hyvinvointi- ja terveysteknologian tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotyö Centriassa perustuu monialaiseen asiantuntijuuteen, avoimeen innovaatiotoimintaan, yhteiskehittämiseen, living lab ja test bed -toimintamalleihin sekä tiiviiseen yhteistyöhön teknologiaa kehittävien yritysten, sote-palveluntuottajien, kolmannen sektorin toimijoiden, sekä opetus- ja tutkimusyksikköjen välillä.
Sosiaali- ja terveysalan, teknisten sekä kaupallisten alojen asiantuntijoidemme avulla hyvinvointi- ja terveysteknologiaa kehittävät tahot saavat tukea innovaatioprosessin eri vaiheisiin ideoinnista kaupallistamiseen. Kanssamme voi myös perehtyä hoito- ja hoiva-alan uusimpaan digitalisaatiota, robotiikkaa, tekoälyä ja automaatiota hyödyntävään teknologiaan. Liikuteltavassa HealthLab -laitteistossamme on mm. itsenäistä ja turvallista asumista tukevia ratkaisuja, laitteita etäyhteydenpitoon, ja -diagnostiikkaan, kuntoutusteknologiaa, teknologiaa toimintakyvyn ja vireyden ylläpitoon sekä hoivatoimintojen avustamiseen.
Tutkimustuloksia
Verkostot
Olemme mukana HealthTalks-, Kansallinen ikäteknologia-, ReguLaatu-, Digi-HTA ja Pohjois-Pohjanmaan digihyvinvoinnin -verkostoissa, Digitaalisen terveyden ja hyvinvoinnin AMK yhteistyössä, EDIH Digital Health työryhmässä, Finnish Network of Living Labsissa (FNLL, innovation partner in European Network of Living Labs ENoLL), SOTE-tekoälyn ekosysteemissä sekä Tuotekehittäjien testi- ja tukiverkosto TUTTUnetissä.