Siirry sisältöön
Euroopan Unionin osarahoittama -logo
Vanha kamera ja mustavalkoisia valokuvia

GeroDigi – Gerontologisen hoitotyön osaamisen vahvistaminen digitaalisin osaamismerkein

Hankkeessa vahvistetaan ikääntyneiden hoitotyön osaamista tuottamalla avointa digitaalista oppimateriaalia sekä digitaalisia osaamismerkkejä.

Toimiala: Hyvinvointi ja terveys

Projektin kesto: 1.9.2023–31.8.2026

Toiminta-alue: Keski-Pohjanmaa / Lappi / Pohjois-Pohjanmaa

Rahoittajat: ESR+
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

https://www.lapinamk.fi/fi/Yrityksille-ja-yhteisoille/Tutkimus,-kehitys-ja-innovaatiot/Hyvinvointipalveluiden-osaamisala/GeroDigi–hanke-

Projektipäällikkö: Hanna-Mari Pesonen

ELY-keskuksen logo

Gerontologisen hoitotyön merkitys kasvaa, sillä iäkkäät ihmiset muodostavat jo tällä hetkellä suuren osan väestöstä ja määrän odotetaan kasvavan tulevaisuudessa. Aikaisemmat tutkimukset osoittavat, että hoitotyön ammattilaisten ja opiskelijoiden gerontologisen hoitotyön osaamista tulee kehittää, jotta voidaan vastata iäkkään väestön tarpeisiin.

GeroDigi-hankkeessa vahvistetaan ja yhtenäistetään hyvinvointialueilla (Lapha, Pohde ja Soite) työskentelevien hoitotyöntekijöiden gerontologisen hoitotyön osaamista tuottamalla avointa digitaalista oppimateriaalia sekä niihin liittyviä osaamista osoittavia digitaalisia osaamismerkkejä. Hanke toteutetaan Lapin ammattikorkeakoulun, Oulun ammattikorkeakoulun ja Centria-ammattikorkeakoulun ryhmähankkeena.

Hanke vastaa jatkuvan ammatillisen osaamisen kehittämisen tarpeeseen ikääntyvien hoitotyössä edistämällä ajasta ja paikasta riippumatonta joustavaa osaamisen kehittämistä mikro-oppimisen periaatteiden mukaisesti. Hankkeen tulokset edistävät myös hankitun osaamisen digitaalista dokumentointia osaamismerkkien avulla.

Hankkeen varsinaista kohderyhmää ovat Lapin, Pohjois-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan hyvinvointialueilla työskentelevät hoitotyöntekijät julkisella, yksityisellä ja kolmannella sektorilla sekä hoitotyön opiskelijat.

Centria logo
Oulun AMK logo
Lapin AMK logo

Seuraa meitä somessa:


Ota yhteyttä

Hanna-Mari Pesonen

Yliopettaja (hoitotyö)


Teija Honkonen

Lehtori (hoitotyö)