Siirry sisältöön
Euroopan sosiaalirahasto 2014-2020 logo Vipuvoimaa EU:lta 2014-2020 logo ELY-keskuksen logo

Toimiala: Digitalisaatio

Projektin kesto: 2.3.2020 – 23.3.2023

Toiminta-alue: Pohjois-Pohjanmaa

Rahoittajat: Euroopan sosiaalirahasto
Pohjois-Pohjanmaan Liitto

https://www.dronemaster.fi/

Projektipäällikkö: Marjut Koskela

Hankkeen tavoitteena on kehittää hankkeessa mukana oleviin korkeakouluihin verkkokurssi, joka vastaa nopeasti kasvavan dronelennättäjämäärän koulutustarpeita. Koulutuksella varmistetaan Pohjois-Pohjanmaan drone-ekosysteemin ajantasainen tietämys EU-tason lakien ja asetusten vaikutuksista eri sovellusalueilla, turvallisuusnäkökohdat ja käytänteet sekä käytännön taidot droonien lennättämisestä.

Hankkeessa määritellään koulutuksessa tarvittava tieto, kuten lait ja asetukset sekä erilaisten sovellusalojen ja arktisten olosuhteiden tuomat vaatimukset. Ammattimainen lentotoiminta ja droonien kehittäminen esimerkiksi mittalaitteena vaatii korkeakoulutasoista teknistä osaamista, jonka ansiosta hankkeessa otetaan haltuun uusimpia teknologioita ja tuotetaan koulutuksen suunnittelussa tarvittavaa teknistä taustatietoa.

Hanke tuo ratkaisun Pohjois-Pohjanmaan yritysten ja osatoteuttajien henkilöstön ja tutkijoiden akuuttiin droonien lennätystarpeisiin. Hankkeen myötä osatoteuttajilla on osaaminen ja valmius toimia itse kouluttajina, jotka voivat myös kehittää ja monipuolistaa droneen liittyvää koulutusta. 

Hankkeen tuloksena syntyy droonien lentämiseen ja hyödyntämiseen liittyvä 2-5 opintopisteen verkkokurssi. Maksuton verkkokurssi jää hankkeessa oleviin oppilaitoksiin avoimeen käyttöön Pohjois-Pohjanmaan alueella ja sähköiseksi kurssimateriaaliksi hankkeen päätyttyä. Kehittää malli millä tavalla koulutusta tarjotaan hankkeen päätyttyä. Hankkeen aikana saadaan rakennettua dronetoimintaan liittyvä verkosto. 


Ota yhteyttä

Marjut Koskela

TKI-koordinaattori

+358407299937

Ylivieska