Siirry sisältöön
Tekes logo

Fast Wow Effects Boosting SME Business

Fast Wow -projektilla pyritään parantamaan yritysten mahdollisuuksia hyödyntää digitalisaation luomia mahdollisuuksia ja saada näin aikaan yritysten uudistumista ja kykyä tuottaa uudenlaista asiakasarvoa perinteisten toimintamallien ulkopuolelta tai niiden rajapinnoilta.

Toimiala: Tuotantoteknologia

Projektin kesto: 01.01.2015 – 30.06.2017

Toiminta-alue: Kansainvälinen

Rahoittajat: TEKES

Projektipäällikkö: Sakari Pieskä

Taustaa

Fast Wow Effects Boosting SME Business on Tekesin Uusi arvonluonti -haun kautta Fiksu kaupunki-ohjelmasta rahoitettu TKI-projekti. Projekti toteutetaan yhteistyönä Centrian ja Turun ammattikorkeakoulun kanssa. Muina yhteistyötahoina ovat n. 20 kotimaisten yrityksen lisäksi Ochanomizun yliopisto Japanista ja Sohar College of Applied Sciences Omanista. 

Tavoitteet

Fast Wow -projektilla pyritään parantamaan yritysten mahdollisuuksia hyödyntää digitalisaation luomia mahdollisuuksia ja saada näin aikaan yritysten uudistumista ja kykyä tuottaa uudenlaista asiakasarvoa perinteisten toimintamallien ulkopuolelta tai niiden rajapinnoilta. Hankkeen laaja-alainen ja tiivis yhteistyö nostaa suomalaista osaamistasoa hankkeen tutkimusalueella sekä kehittää yhteistyötä tutkimuksen ja pk-yritysten kesken. Projektin yhtenä tavoitteena on myös yritysten myynnin ja markkinoinnin edistäminen nopeasti toteutettavien wow-efektien avulla sekä projektissa olevien toimijoiden verkottuminen uuden liiketoiminnan edistämiseksi.

Toimenpiteet

Fast Wow Effects Boosting SME Business -hankkeessa tehdään digitalisaatioon pohjautuvia kokeiluja eri teknologioita yhdistäviä sovelluksia ja menettelytapoja käyttäen. Projektissa tuotetaan näiden pohjalta yritysten liiketoiminnan, erityisesti markkinoinnin sekä tuotteiden esittelyiden tueksi erilaisia wow-efektejä. Näiden avulla yritysten tuotteille saadaan lisäarvoa, joka hyödyttää niin tuottavaa yritystä kuin loppukäyttäjääkin. Tuloksia esitellään sekä kotimaisissa että kansainvälisissä konferensseissa, seminaareissa ja messutapahtumissa.

Kutsu                                                              

Paikka: Centria-ammattikorkeakoulu, Vierimaantie 7, Ylivieska

Aika: 10.5.2017 klo 8:30-15

Digitalisaatio 2017 – Kilpailuetua tuotannollisille yrityksille -tapahtuma kutsuu alueen yritykset tutustumaan digitalisaation sovellusten tarjoamiin etuihin ja mahdollisuuksiin yritystoiminnan ja tuottavuuden kehittämisessä. Aamupäivän aikana kuullaan mielenkiintoisia yritysten menestystarinoita teknologioiden ja metodien käyttöönotosta jotka tarjoavat inspiraation lähteen myös muille yrityksille. Iltapäivän työpajoissa tutustutaan käytännössä digitalisaation sovelluksiin, jotka ovat alan uusinta uutta, mutta kuitenkin jo yritysten saatavilla. Päivä päättyy drone-lentoon, jonka aikana kauko-ohjattavan lennokin kuvaamaa reaaliaikaista ilmakuvamateriaalia voi seurata maasta käsin sekä ulkona että auditorion valkokankaalta.

Työpajoissa tutustutaan muun muassa erilaisia materiaaleja tulostaviin 3D-tulostimiin ja nähdään eri materiaaleista tulostettuja esimerkkimalleja. Tietoturvalaboratoriossa voi tutustua tietoturva-asioihin, testauslaitteisiin ja saada tietoa EU:n uudesta tietosuoja-asetuksesta. Lisäksi tarjolla on erilaisia robotiikan sovelluksia, mahdollisuus tutustua palvelumuotoilun maailmaan ja kokea miltä aitojen tuotteiden kolmiulotteiset mallit näyttävät virtuaaliympäristössä. Lean tehostaa tuottavuutta ja työpajassa saadaan ideoita siihen, miten oman yrityksen toimintaa ja tuotantoa voidaan järkeistää. Lisäksi useat hankkeet esittäytyvät esittelypisteillä antaen vinkkejä siihen, millaisia mahdollisuuksia hankemaailma tarjoaa yrityksille ja niiden liiketoiminnan kehittymiselle.

Digiajan Tuotantopuisto esittäytyy tapahtumassa ensimmäistä kertaa. Se on yritysten, korkeakoulujen ja yrityskehittäjien yhteenliittymä, missä uusille Startup-yrityksille ja jo toiminnassa oleville tuotannollisille pk-yrityksille tarjotaan paras mahdollinen digitalisaatiota hyödyntävä osaaminen toimintansa kehittämiseen. Päivän aikana yritykset voivat keskustella yksityisesti omista kehittämistarpeistaan tai -haasteistaan Digiajan Tuotantopuiston asiantuntijoiden kanssa varaamalla ajan etukäteen. Paikalla on suomalaista huippuosaamista Aalto-yliopistosta (Tulevaisuuden tuotantoteknologiat), Tampereen teknillisestä yliopistosta (Kilpailukyvyn kehittäminen), Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta (Uudet innovaatiot), Oulun yliopistosta (Uudet liiketoimintamallit) ja Centriasta (Tuotannon simulointi ja virtuaalinen tuotanto).

Tapahtuman järjestämisessä ovat mukana: Centria-ammattikorkeakoulu TILT, FastWow, IMAGE5G, I3 ja TARGET -hankkeineen, Ylivieskan, Nivala-Haapajärven, Haapavesi-Siikalatvan ja Raahen Seutukunnat Meripohjola Metalli-, Digiajan Tuotantopuiston selvitys- ja P-P Verkkopalveluhankkeilla sekä Canorama.

Tutustu kutsun liitteenä olevaan tarkempaan päivän ohjelmaan ja ilmoittaudu heti mukaan!

Lisätietoja tapahtumasta ja ilmoittautumisesta: Heidi Kaartinen, projektisuunnittelija, Centria-ammattikorkeakoulu, sähköposti: heidi.kaartinen@centria.fi, puhelin: 040 7299951

Yhteistyössä

Turun ammattikorkeakoulu
Ochanomizun yliopisto (Japani)
Sohar College of Applied Sciences (Oman)


Ota yhteyttä

Sakari Pieskä

Yliopettaja (tuotantotalous) / Tutkimusyliopettaja