Siirry sisältöön
Euroopan aluekehitysrahasto 2014-2020 logo Vipuvoimaa EU:lta 2014-2020 logo Pohjois-Pohjanmaan liiton logo

KÄYPI – Käynnissäpidon uusimmat teknologiat ja niiden edistävä vaikutus vähähiilisyyteen

Hankkeen tavoitteena on nostaa yritysten osaamistasoa käynnissäpitoteknologian alalla ja lisätä valmiuksia nykyaikaisten teknologioiden käyttöön kolmen korkeakoulun osaamistason noston avulla.

Toimiala: Tuotantoteknologia

Projektin kesto: 2.9.2019 – 31.8.2022

Toiminta-alue: Pohjois-Pohjanmaa

Rahoittajat: Euroopan aluekehitysrahasto
Pohjois-Pohjanmaan liitto

Projektipäällikkö: Tomi Pitkäaho

Ratkaisuja yritysten nykyaikaisiin käynnissäpito-osaamisen tarpeisiin

KÄYPI-hankkeen tavoitteena on nostaa yritysten osaamistasoa käynnissäpitoteknologian alalla ja lisätä valmiuksia nykyaikaisten teknologioiden käyttöön kolmen korkeakoulun osaamistason noston avulla. Hanke selvittää ratkaisumahdollisuuksia uuden käynnissäpitoteknologian hyödyntämiseen ja levittää niitä yritysten testattavaksi. Hankkeen tulokset ovat julkisia ja hyödyttävät koko yrityskenttää.

Tulevaisuuden käynnissäpito

KÄYPI-hankkeen tarkoituksena on tukea tuotannon kehittämistä nykyaikaisten käynnissäpidon teknologioiden avulla. Uusien teknologioiden oikeanlaisessa ja tehokkaassa hyödyntämisessä on tarvetta osaamistason nostamiselle ja käyttöönottokynnyksen madaltamiselle. Tätä osaamista yrityksissä kaivataan. Tavoitteena on ottaa haltuun uusimpia digitaalisia teknologioita, analysointityökaluja sekä laadunhallinnan menetelmiä.

Vähähiilisyyden edistäminen

Prosessien käyttövarmuuden puutteet aiheuttavat vuosittain merkittävän osan alueen teollisuusyritysten hiilipäästöistä. Käynnissäpidon ja laadun yhteistarkastelulla pyritään löytämään kokonaisvaltaisempi ote prosessien hallintaan.

KÄYPI-hankkeen selvitystyössä keskitytään prosessi- ja kappaletavarateollisuudelle merkittäviä säästöjä tuoviin ja hiilijalanjälkeä pienentäviin käynnissäpitoteknologioihin.

Hanke vastaa käynnissäpidon alan osaajapulaan ja selvittää uusimpien teknologioiden avaamia mahdollisuuksia.

Hankkeen tuottamien selvitysten avulla yrityksille esitellään heidän tarpeisiinsa soveltuvia, olemassa olevia teknologioita ja ratkaisuja, joiden käyttöönottoa on tarkoitus hankkeen avulla edesauttaa.

Hanketta koordinoi Centria-ammattikorkeakoulu. Osatoteuttajia ovat Oulun ammattikorkeakoulu ja Oulun yliopisto. Hanketta rahoittaa Euroopan aluekehitysrahasto, ja rahoituksen on myöntänyt Pohjois-Pohjanmaan liitto.

Logobanneri

Ota yhteyttä

Tomi Pitkäaho

TKI-koordinaattori

0404858219

Ylivieska