Siirry sisältöön

Kansainvälisyys

Centria on yksi Suomen kansainvälisimmistä korkeakouluista. Ulkomaalaiset vaihto-opiskelijat ja tutkinto-opiskelijat, englanninkieliset koulutukset ja opintojaksot, vierailevat luennoitsijat sekä yhteistyö kansainvälisten tutkimus- ja kehityskumppaneiden kanssa ovat osa centrialaisten arkipäivää.

Centriasta maailmalle

Centrialla on noin 130 yhteistyökorkeakoulua ympäri maailmaa, joihin voi hakeutua sekä lyhyisiin vaihtoihin että pidempiaikaisiin lukukausivaihtoihin.  Voit myös suorittaa opintoihin liittyvän työharjoittelun ulkomailla. Centrian hyvien verkostojen avulla vaihtoon lähtö on helppoa, ja todennäköisyys päästä haluamaasi kohteeseeen on suuri.

Ulkomailla opiskelu kannattaa – koet uusia elämyksiä, tutustut uusiin ihmisiin ja kulttuureihin, ja keräät kansainvälistä kokemusta tulevaa työelämää varten. Vaihtoon lähteminen voi olla elämäsi paras päätös.

Opiskelijavaihdossa teet koulutukseesi kuuluvia opintoja yhteistyökorkeakoulussa. Voit valita, haluatko osallistua lyhyeen, 5-30 päivän mittaiseen vaihtojaksoon, vai hakeudutko vähintään lukukauden mittaiseen pidempään vaihtoon.

Centrian opiskelijana sinulla on mahdollisuus suorittaa työharjoittelusi joko osittain tai kokonaan ulkomailla. Työharjoittelu ulkomailla on osa Centriassa suorittamaasi tutkintoa, eikä se pidennä opiskeluaikaasi. Ulkomailla suoritettu työharjoittelu näyttää myös hyvältä CV:ssä.

Työharjoittelun voi suorittaa missä päin maailmaa tahansa. Etsi harjoittelupaikkaa ulkomailta samalla tavalla kuin etsisit sitä Suomessa. Valmistele CV ja ota yhteyttä kiinnostaviin työpaikkoihin suoraan. Opettajan tulee hyväksyä harjoittelupaikkasi ja sen tulee tukea opintojasi Centriassa.

Sovi opettajasi kanssa, milloin harjoittelu sopii parhaiten opintoihisi. Työharjoittelu ulkomailla kestää yleensä 3 – 5 kuukautta. On tärkeää, että se kestää vähintään 2 kuukautta, sillä lyhyempiä työharjoitteluita Centria ei tue.

Kansainväliset kumppanit

Ohjelmat

Vaihto-opiskeluohjelmat Centrian opiskelijoille:

Partnerit

Centrialla on kahdenvälisiä opiskelijavaihtosopimuksia useiden korkeakoulujen kanssa.

Konetekniikka

Prosessi-, materiaali- ja kemiantekniikka

Sähkö- ja automaatiotekniikka

Tieto- ja viestintätekniikka

Tuotantotalous

Liiketalous

Hoitotyö

Sosionomi

Musiikkipedagogi

Yhteisöpedagogi

YAMK-opiskelijan on mahdollista lähteä vaihtoon Saksaan, Ranskaan tai Kanadaan.

Virtuaaliset vaihdot

Haluatko opiskella ulkomaisessa korkeakoulussa ja kerätä kansainvälistä kokemusta matkustamatta ulkomaille? Virtuaalisen vaihto-opiskelun avulla opit yhteistyötaitoja monikulttuurisessa ympäristössä sekä parannat kielitaitoasi ja muita viestintätaitojasi.

Universidad de La Sabana, Colombia

Universidad del Desarrollo, Chile

Lukukausi Saksassa oli mahtava kokemus. Opinnot pitivät sisällään paljon ryhmätöitä, joiden lomassa tutustui opiskelukavereihin. Myös vapaa-ajalla porukka viihtyi hyvin yhdessä ja reissasi ympäri Saksaa.

Tero Räty, tuotantotalouden opiskelija

Kansainvälisty kotimaassa

Aina ei tarvitse lähteä ulkomaille, vaan voit kansainvälistyä myös kotimaassa. Voit kehittää kulttuurienvälisen viestinnän taitojasi sekä eri kulttuurien ymmärrystä kotikampuksella. Centrian opiskelijoista noin viidennes on kotoisin muualta kuin Suomesta, joten kansainvälisiin opiskelijoihin tutustuminen on helppoa.

Voit hankkia kansainvälisiä kokemuksia esimerkiksi 

Kansainväliset palvelut

Jäikö jokin asia mietityttämään kansainvälistymiseen liittyen? Centrian Kansainvälisten palveluiden tiimi vastaa opiskelija- ja henkilöstövaihdoista sekä yhteistyöstä partnerikorkeakoulujen kanssa.