Siirry sisältöön
Asiantuntija tekee koostumusmääritystä

Koostumusmääritys

Koostumusmäärityspalvelumme antaa vastauksia erilaisiin kysymyksiin, jotka liittyvät esim. raaka-aineisiin, tuotteisiin, materiaaleihin.

Materiaalien tunnistaminen, pitoisuusmääritykset ja laadunseuranta

Analysointeja tehdään raaka-aineesta aina lopputuotteeseen asti. Teemme koostumusmäärityksiä kiinteistä, nesteistä ja kaasuista. Suoritamme epäpuhtauksien ja lisäaineiden tunnistamista ja pitoisuusmäärityksiä, raaka-aineen ja tuotteen laadun varmistamista tai koostumuksen optimointia.

Tiedä mitä aineita tuotteesi sisältää

Tunnistettavina, vertailtavina tai määritettävinä materiaaleina voivat olla esimerkiksi: polymeeriset materiaalit (muovit, hartsit, liimat, kumit, maalit ja monikerroksiset kalvot), prosessien epäpuhtaudet, tuotteiden materiaalivirheet ja raaka-aineiden tasalaatuisuus. Pienten alkuainepitoisuuksien mittaaminen on mahdollista ICP-MS:llä puhdastilassa. Analysoimme myös haihtuvia aineita materiaaleista sekä prosessi- tai huoneilmasta.

Palvelua asiakastarpeiden mukaan

Tarvittaessa kehitämme ja räätälöimme analyysi- ja testausmenetelmiä asiakkaiden käyttöön. Resursseinamme ovat ammattitaitoinen ja korkeasti koulutettu henkilöstö, kattava laitteistokanta asianmukaisissa laboratoriotiloissa sekä yhteistyöverkosto tarpeen mukaan.

Mittauksiin käytettyjä tekniikoita ovat mm: Pyrolyysi-, Headspace- ja termodesorptio-GC/MS, FT-IR, HPLC, IC, AAS, ICP-MS, XRD, SEM-EDS, OES, TG, DSC, perinteinen- ja Karl-Fischer – titraus ja gravimetriset menetelmät.

Ota yhteyttä

Palvelemme teitä nopeasti ja joustavasti. Ammattitaitoinen ja kokenut henkilökuntamme auttaa mahdollisten EMC-ongelmien ratkaisuissa.

Jani Rättyä

Palvelupäällikkö


Mervi Liesi

TKI-koordinaattori


Käynti- ja toimitusosoite

Käynti- ja toimitusosoite:
Centria-ammattikorkeakoulu Oy 
Koostumusmäärityspalvelu
Teknologiakatu 7, 67100 KOKKOLA 

Kuva tärinätestauksesta läppärillä ja oheislaitteilla

Katso kaikki tuotekehityspalvelumme

Tuotekehityspalveluistamme löydät apua idean jalostamiseen sekä tuotesuunnitteluun ja -konseptointiin. Suoritamme monipuolisia tuotteiden ja prototyyppien testaukseen ja mittaukseen liittyviä toimeksiantoja, jotka antavat tietoa mm. tuotekehitykseen tai vaatimustenmukaisuuden osoittamiseen.