Siirry sisältöön
Asiantuntija tekee materiaalitutkimusta

Materiaalitutkimus

Materiaalitutkimuspalvelumme avulla asiakas saa selvyyden materiaaleihin ja niiden ominaisuuksiin liittyviin haasteisiin. Tutkimusta ja testausta tehdään läpi koko tuotteen valmistusprosessin: raaka-aineet, välituotteet ja lopputuotteet.

Tiedä tuotteesi ominaisuudet

Materiaalitutkimuksen avulla voidaan ennustaa, kuinka tuote toimii suunnitellun käytön aikana, olipa kyse sitten prosessin raaka-aineesta tai valmiista lopputuotteesta. Näissä tutkimuksissa selvitetään erilaisten olosuhteiden tai mekaanisten rasitusten vaikutusta aineiden ja tuotteiden ominaisuuksiin sekä materiaalien kestävyyttä käytönaikaisen rasituksen aikana. Materiaalien rakennetutkimuksen avulla voidaan ymmärtää materiaalien ominaisuuksien syitä tai tutkia syntyneiden vaurioiden laajuutta ja syntymekanismeja. Materiaalitutkimus toimii pohjana haluttujen ominaisuuksien kehittämiselle sekä raaka-aineen tai tuotteen koostumuksen optimoinnille. Tutkittavina materiaaleina voivat olla esimerkiksi polymeeriset materiaalit (muovit, hartsit, liimat, kumit, maalit ja monikerroksiset kalvot), komposiitit, puu- ja metallituotteet sekä pinnoitteet/pinnoitetut materiaalit.

Toistakymmentä vuotta analyysipalveluja

Tarjoamme testejä laadunvarmistuksen tueksi ja toimimme puolueettomana osapuolena ristiriitatilanteissa. Resursseinamme ovat osaava ja korkeasti koulutettu henkilöstö, kattava laitteistokanta sekä asianmukaiset laboratoriotilat. Tarpeen mukaan käytössämme on laaja yhteistyöverkosto.

Mittauksiin käytettyjä tekniikoita ovat mm: Vetokokeet, kovuusmittaus (Vickers, Brinell, Shore), Pull tester, karheus, kulutus (Taber, Martindale), olosuhteet ja suolasumu, UV- ja ksenonvalo, lämpö- ja korkealämpötestaus, termiset analyysit (DMA, DSC, TGA), reometri, partikkelikoko, pintojen kostuminen, SEM-EDS, XRD, OES, GC/MS, HPLC, ICP-MS, tärinä ja EMC.

Ota yhteyttä

Palvelemme teitä nopeasti ja joustavasti.

Jani Rättyä

Palvelupäällikkö


Mervi Liesi

TKI-koordinaattori


Käynti- ja toimitusosoite

Käynti- ja toimitusosoite:
Centria-ammattikorkeakoulu Oy 
Koostumusmäärityspalvelu
Teknologiakatu 7, 67100 KOKKOLA 

Kuva tärinätestauksesta läppärillä ja oheislaitteilla

Katso kaikki tuotekehityspalvelumme

Tuotekehityspalveluistamme löydät apua idean jalostamiseen sekä tuotesuunnitteluun ja -konseptointiin. Suoritamme monipuolisia tuotteiden ja prototyyppien testaukseen ja mittaukseen liittyviä toimeksiantoja, jotka antavat tietoa mm. tuotekehitykseen tai vaatimustenmukaisuuden osoittamiseen.