Siirry sisältöön

FOAM-alusta

Foam-alusta on ratkaisu datan käsittelyyn, tallentamiseen ja tiedon välittämiseen toisiin järjestelmiin. Olemme huomanneet, että useilla hankkeilla ja projektilla on samankaltaisia tarpeita datan käsittelyyn ja tallentamiseen liittyen. Päätimme kehittää alustan juuri tähän tarpeeseen.

Kenelle?

Foam palvelee yrityksiä, jotka hyödyntävät reaaliaikaista dataa palveluiden ja prototyyppien kehittämiseen. Datalähtöisten palveluiden kehityksessä on tarve kerätä ja tallentaa sensorien arvoja, mutta myös välittää tietoa toisiin järjestelmiin.

Mitä palvelu tarjoaa?

Alustalla voidaan välittää kerättyä dataa partnerien järjestelmiin analytiikkaa varten ja palveluiden kautta esimerkiksi maanviljelijöille. Alustaa on käytetty onnistuneesti Centrian hankkeissa jo vuosien ajan. Tällä hetkellä painopiste on maatalouteen liittyvissä hankkeissa, joissa dataa kerätään niin peltosensoreista kuin traktoreistakin.

Tärkeimmät ominaisuudet

Alustan pääominaisuuksia ovat datan tallentaminen ja välittäminen toisiin järjestelmiin. Alusta on joustava ja on sovellettavissa eri tarpeisiin.

Esimerkkinä alustan käytöstä on tilanne, jossa sensoritietoa kerätään tehtaan tuotantolinjalta. Koska datan kerääminen on aloitettu aikaisin, saadaan tarkempaa tietoa datan laadusta ja voimme kehittää rinnakkain useita palveluita, jotka hyödyntävät samaa kerättyä tietoa. Joissain tapauksissa alustaa käytetään vain datan visualisointiin tutkimustarkoituksissa, mutta näissäkin tapauksissa voimme hyödyntää alustan taipuisaa luonnetta, mikäli kehitystarpeita ilmenee tulevaisuudessa.

Ota yhteyttä

Oletko kiinnostunut palvelusta ja haluaisit kuulla siitä lisää? Ota yhteyttä asiantuntijaamme, kerromme mielellämme lisää.

Markus Liuska

TKI-asiantuntija

+358407299940

Ylivieska