Kansainvälistä opetusta monimuotoisesti
Centrian Vierimaantien ja Talonpojankadun kampuksilla järjestettiin kansainvälinen opetuksen teemaviikko.
Centria-ammattikorkeakoulussa järjestettiin helmikuun toisella viikolla opetusta, jos mahdollista, vielä tavallista kansainvälisemmissä merkeissä. Jo perinteeksi muodostuneelle kansainvälisyysviikolle osallistui 7 vierailevaa luennoitsijaa sekä 11 opiskelijaa kumppanuuskorkeakouluista Saksasta, Bulgariasta ja Belgiasta. Vierailevat luennoitsijat oli kutsuttu opettamaan ja suunnittelemaan kansainvälisiä projekteja sekä muuta yhteistyötä.
Ulkomaisten luennoitsijoiden opetukset integroitiin osaksi Centrian Vierimaantien ja Talonpojankadun kampusten monimuotoista viikko-ohjelmaa. Luentoja oli päivällä ja ilta-aikaan kampuksilla ja etäyhteydessä. Opiskelijoilla oli mahdollisuus osallistua luennoille opetussaleissa tai etäyhteyden välityksellä. Suurin osa luennoista myös tallennettiin, joten niihin oli mahdollisuus tutustua myöhemminkin eli ajasta ja paikasta riippumatta. Kansainvälinen opetuksen teemaviikko on hyvää kielikylpyä myös niille suomalaisopiskelijoille, jotka eivät ole kiinnostuneita opiskelusta tai työharjoittelusta ulkomailla.
– Monimuotoinen opettaminen on Centriassa jo arkea, joka tuli kansainvälisyysviikon aikana tutuksi myös luennoitsijavieraille. Kansainvälisyysviikon luentoaiheet käsittelivät laaja-alaisesti pääosin tekniikan ja liiketalouden eri osa-alueita. Mukana oli myös johtamiseen liittyviä aihealueita kuten persoonallisuuden ja kulttuuristen erojen vaikutusta johtajuuteen ja liiketoimintaan eri markkina-alueilla, toteaa sähkö- ja automaatiotekniikan koulutusalapäällikkö Hannu Leppälä.
Saksalaiset opiskelijat vierailivat opetuslaboratorioiden lisäksi Vestia Oy:n kierrätyslaitokseen Ylivieskassa, jonka jälkeen he tutustuivat työpajatyöskentelyn muodossa kiertotalouteen perustuvan yritysidean kehittämiseen, kertoo tuotantotalouden ja konetekniikan koulutusalapäällikkö Marja-Liisa Kaakko. Viikkoon sisältyi opetustoiminnan lisäksi myös suomalaisen kulttuurin esittelyä.
Lisätietoja
Marja-Liisa Kaakko
Koulutusalapäällikkö (tuotantotalous, konetekniikk
Hannu Leppälä
Koulutusalapäällikkö (sähkötekniikka)