Siirry sisältöön
Tapahtumat

Alma – poltergeistin tarina

Tositapahtumiin perustuvassa tarinassa mezzosopraano Heidi Jakkula ja pianisti Heikki Pellinen piirtävät muotokuvan vuonna 1948 kuolleesta Almasta.

15.3.2024 klo 19:00

Konserttisali, Pitkänsillankatu 16, Kokkola

Vapaa pääsy

mustavalkoinen kuva: vasemmalla naisen kasvokuva ja oikealla miehen kasvokuva

Eläessään Almalle tärkeintä oli hänen lapsensa, joka menehtyi traagisesti eikä lapsenkaipuu hellittänyt kuoleman jälkeenkään.
Myöhemmin Alman entiselle asuinalueelle Ouluun rakennettiin rintamamiestalo. Talossa asunut perhe alkoi kokemaan kummia. Aivan kuin talossa olisi ollut joku toinenkin…

Onko Alma jäänyt kuolemansa jälkeen entisille sijoilleen? Ja miten hän suhtautuu perheen pieniin lapsiin? Löytääkö Alma vielä rauhan?

Konsertissa esitettävät laulut ovat Alman aikalaisten, ruotsalaisten ja suomalaisten säveltäjien sävellyksiä (G. de Frumerie, B. Linde, I. Hannikainen, Y. Kilpinen, H. Alfvén, G. Nystroem, L-E. Larsson, W. Stenhammar).

Laulujen tekstit punoutuvat yhdeksi kokonaisuudeksi, joka kertoo Alman elämäntarinan – tarinan, joka jatkuu vielä senkin jälkeen, kun hänen maallinen taipaleensa on päättynyt.

Konsertti on dramatisoitu ja se esitetään ruotsiksi, taustaprojisoinneissa on sekä suomenkieliset käännökset että tarinan tunnelmia värittäviä valokuvia.

Yhteistyössä Kokkolan kaupungin kulttuuripalvelut.