Siirry sisältöön
Alumni

Mika Kangas

Projektipäällikkö
Insinööri (AMK), sähkö- ja automaatiotekniikka 2019
Sähkö- ja automaatiotekniikka
Alumni Mika Kangas

En olisi nuorena osannut kuvitellakaan, kuinka monipuolinen työura minulla olisi edessä.

Mikä on nykyinen nimikkeesi, työnkuvasi ja työpaikkasi?

Toimin Apex Automation Oy:ssä projektipäällikkönä, ja toimenkuvaani kuuluu myös teollisuusautomaatioprojektien myynti.

Mitä olet opiskellut ja milloin olet valmistunut? 

Aikoinaan valmistuin Ylivieskan Teknillisestä Oppilaitoksesta (myöhemmin Centria) koneautomaatioteknikoksi vuonna 1993. Vuonna 2019 valmistuin niin ikään Centriasta sähkö- ja automaatioinsinööriksi. Sen jälkeen opiskelin myös työn ohessa myynnin ja markkinoinnin erikoisammattitutkinnon.

Tällä hetkelle minulla on lopputyötä vaille valmiit YAMK-opinnot teknologiaosaamisen johtamisesta.

Olen ollut Ylivieskan Teknillisessä Oppilaitoksessa/Centriassa kirjoilla opiskelijana 1980,-90, 2000,-10 ja -20 luvuilla. 😃

Millainen urapolku sinulla on ollut? Miten olet päätynyt kuhunkin työtehtävään? 

Nuorena teknikkona olin ensimmäiset kolme vuotta Juha-Viivakoodi Oy nimisessä yrityksessä myyntineuvottelijan nimikkeellä. Myin, asensin ja huolsin viivakoodi- ja tiedonkeruulaitteita.

Sen jälkeen toimin ohutlevyteollisuudessa eri nimikkeillä yli 20 vuotta. Aluksi kunnossapidossa teknikkona ja esimiehenä, josta toimenkuvani laajeni kaikenlaiseen tuotantoteknologiaan liittyviin rooleihin.

Insinööriopintojen myötä siirryin nykyiseen työpaikkaani.

Mikä työssäsi on parasta? 

Olen pienestä asti ollut kiinnostunut tekniikasta ja siitä, miten mikäkin toimii. Myös se, miten eri tuotteita valmistetaan, on aina kiinnostanut. Työssäni pääsen näkemään hyvin erilaisia tuotantolaitoksia ja -koneita ja perehtymään niiden tekniikkaan. Asiakaskuntaa on laajasti eri sektoreilta aina elintarvike- ja prosessiteollisuudesta puu- ja metalliteollisuuteen sekä energialaitoksiin.

Yksi parhaista asioista työssäni on myös nykyinen työpaikka. Työpaikan henki on todella hyvä ja töihin on mukava tulla.

Onko jokin asia urassasi tai työelämässä yllättänyt?

En olisi nuorena osannut kuvitellakaan, kuinka monipuolinen työura minulla olisi edessä.

Paras tai parhaiten mieleen jäänyt muisto opiskeluajoista?

Aikuisopiskelijana parasta oli vertaisoppiminen monen ikäisten ja monenlaisten työurien omaavien opiskelijoiden kanssa. Varsinkin lähiopetus on tässä mielessä korvaamatonta. Iso osa oppimisesta tapahtuu varsinaisen opetuksen lisäksi siinä, kun erilaiset taustat omaavat ihmiset täydentävät toistensa osaamista ja oppimista.  

Millaisena muistat opiskeluaikasi, nouseeko siitä jotain erityistä mieleen, kun palaat opiskeluvuosiin? 

Aikuisena opiskellessa motivaatio oli tosi korkealla. Nuorena opiskeltavat asiat ovat suurimmalta osin uutta, eikä niitä osaa yhdistää käytäntöön. Kun taas takana on yli 20 vuotta työelämää alalta, niin lähes kaikissa oppiaineissa tuli vastaan asioita, joihin oli jo käytännössä törmännyt.