Siirry sisältöön
Alumni

Outi Lammi

Korvausneuvoja
Tradenomi (AMK), liiketalous 2023
Liiketalous
Alumni Outi Lammi

Työssäni on parasta jatkuva toiminnan kehittyminen. Toimintaa kehitetään koko ajan ja kaikki organisaatiossa osallistuvat kehittämiseen.

Mikä on nykyinen nimikkeesi, työnkuvasi ja työpaikkasi?

Työskentelen korvausneuvojana Pohjola Vakuutuksessa.

Mitä olet opiskellut ja milloin olet valmistunut?

Opiskelin Centriassa kansainvälistä liiketoimintaa (tradenomi) monimuotona vuosina 2021–2023.

Millainen urapolku sinulla on ollut?

Keväällä 2022 opintoni olivat opinnäytetyötä vaille valmiit ja aloitin työnhaun. Työnhaku osoittautui erittäin haastavaksi Ukrainan sodan syttymisen jälkeen. Kansainvälisen kaupan parista töitä oli mahdotonta löytää ilman aikaisempaa työkokemusta. Onneksi tradenomin opinnot ovat laajat ja hain laajasti erilaisiin työtehtäviin. Sain ensin määräaikaisen työpaikan Pohjola Vakuutuksen puhelinpalvelusta asiakasneuvojana keväällä 2022. Tein vuoden töitä puhelinpalvelussa ja keväällä 2023 ylenin nykyisiin työtehtäviini korvausneuvojaksi. 

Mikä työssäsi on parasta?

Työssäni on parasta jatkuva toiminnan kehittyminen. Toimintaa kehitetään koko ajan ja kaikki organisaatiossa osallistuvat kehittämiseen.

Minkä neuvon antaisit itsellesi, jos olisit nyt aloittamassa opinnot?

Koulu on hyvä paikka kokeilla rohkeasti erilaisia asioita. Moni muukin koulussa harjoittelee ja tekee asioita ensimmäistä kertaa. 

Mikä on ollut opintojesi tärkein anti työelämän näkökulmasta?

Opinnot auttoivat etsimään tietoa ja soveltamaan sitä. Opiskeluaikana myös verkostoiduin ja tutustuin opiskelukavereihini. Verkostoituminen kannattaa aina, sillä yhteistyötä voidaan tehdä myös työelämässä.

Suoritin opintoni nopeassa tahdissa. Tänä aikana opin sietämään keskeneräisyyttä. Opiskeluaikana työpöytäni ei ollut koskaan tyhjä. Koulutehtäviä täytyi pystyä jättämään välillä kesken ja jatkamaan seuraavana päivänä.

Onko jokin asia urassasi tai työelämässä yllättänyt?

Työelämässä yllätti, kuinka vaikeaa oli saada ensimmäinen työpaikka uudelleen kouluttautumikseen jälkeen. Olen ollut yli 15 vuotta työelämässä, tästä 6 vuotta yrittäjänä. Silti uudelleen kouluttautumisen jälkeen ensimmäinen työpaikka oli vaikea saada.

Paras tai parhaiten mieleen jäänyt muisto opiskeluajoista?

Parhaimmat koulumuistot liittyvät ehdottomasti ruotsin kielellä käytäviin kursseihin. Kurssin tasoerot olivat huimat, sillä kurssilla oli sekä natiiveja että heikosti ruotsia osaavia. Kurssilla kuitenkin opetettiin ainetta, ei kieltä.

Suurin oivallus opintojen aikana?

Olen aina ajatellut, että olen matemaattisesti lahjakas ja kielet ovat minulle vaikeita. Opiskelin suomeksi, ruotsisiksi ja englanniksi. Olen niin yllättynyt ja ylpeä itsestäni, että uskalsin ja suoriuduin kursseista niin hyvin. Kieliopillisesti en ole edelleenkään paras, mutta minulla on rohkeus puhua ja kommunikoida.

Millaisena muistat opiskeluaikasi, nouseeko siitä jotain erityistä mieleen, kun palaat opiskeluvuosiin?

Koin Centrian henkilökunnan todella ystävälliseksi. Opiskelin täysin etänä ja koin itseni todella tervetulleeksi. Opinnoissani opetussuunnitelma katsottiin todella tarkasti ja hyväksiluetut opinnot huomioitiin hyvin.