Siirry sisältöön
Alumni

Suvi Anttila

Talouden asiantuntija
Tradenomi (AMK), liiketalous 2022
Liiketalous
Alumni Suvi Anttila

Olen rohkaissut nuoria kysymään ja kartoittamaan pankkialan työtehtäviä ja hakemaan rohkeasti pankkiin töihin.

Mikä on nykyinen nimikkeesi, työnkuvasi ja työpaikkasi?

Toimin talouden asiantuntijana Avain Säästöpankissa. Työnkuvaani kuuluu asiakkaiden tilit, kortit ja maksamisen palvelut. Olen myös aloittamassa syventymisen sijoitusneuvontaan.

Mitä olet opiskellut ja milloin olet valmistunut?

Opiskelin Centriassa tradenomiksi monimuotona vuosina 2019–2022.

Millainen urapolku sinulla on ollut?

Päädyin finanssialalle vahingon kautta. Olin hakemassa eri työharjoittelupaikkoja, kun korona sulki yhteiskunnan. Hain avoimella hakemuksella pankkiin ja pääsin sisälle, jonka jälkeen löysin finanssialalta intohimoni. Nykyisessä työpaikassani olen toiminut syksystä 2023 alkaen ja olen päässyt kehittämään itsestäni finanssialan ammattilaisen työnantajani ansiosta.

Mikä työssäsi on parasta?

Työssäni parasta on asiakaspalvelu ja asiakkaalle parhaan ratkaisun löytäminen raha-asioissa. 

Mikä on ollut opintojesi tärkein anti työelämän näkökulmasta? 

Teoreettinen ajattelu ja kirjoittaminen ovat työssäni tärkeitä ja niitä painotettiin opinnoissa. Työssäni käytämme paljon suullista ja kirjallista viestintää ja näiden tärkeys korostui myös opiskelujeni aikana.

Onko jokin asia urassasi tai työelämäss äyllättänyt?

Ensimmäisessä työpaikassani en tiennyt, kuinka monipuolisesti eri työtehtäviä finanssialalla on. Olen rohkaissut nuoria kysymään ja kartoittamaan pankkialan työtehtäviä ja hakemaan rohkeasti pankkiin töihin.

Paras tai parhaiten mieleen jäänyt muisto opiskeluajoista?

Parhaiten mieleen jäänyt asia on kurssi, jossa joukko saksalaisia insinööriopiskelijoita tuli tutustumaan Suomeen ja saimme olla mukana kertomassa suomalaisesta opiskelusta ja kulttuurista. Kyseinen kurssi oli viimeinen lähiopetuskurssi ennen koronarajoitteita.  

Millaisena muistat opiskeluaikasi, nouseeko siitä jotain erityistä mieleen, kun palaat opiskeluvuosiin?

Opiskelin korona-aikana, jolloin itseohjautuvuus ja tietotekninen osaaminen nousivat tärkeiksi oppimisen ja opiskelun kannalta.