Siirry sisältöön
Alumni

Tiina Huttula

HSE-päällikkö
Tradenomi (AMK), liiketalous 2015
Liiketalous
Alumni Tiina Huttula

Opiskeluaikana vietin yhden lukukauden Erasmus-vaihdossa Ruotsissa. Se oli unohtumaton kokemus. Tuo vaihto sai minut oivaltamaan, että haluan asua uudestaankin Suomen rajojen ulkopuolella.

Mikä on nykyinen nimikkeesi ja työnkuvasi?

Toimin HSE-päällikkönä laiva-alalla hallinnon puolella. Työtehtäviini kuuluu edesauttaa sitä, että laivamme noudattavat merenkulkulakeja liittyen turvallisuuteen, työturvallisuuteen, ympäristöystävällisyyteen sekä kansanterveyteen. Työnantajani on Carnival Maritime, joka operoi Costa ja AIDA -brändien alla seilaavia risteilylaivoja.

Millainen urapolku sinulla on ollut?

Lähdin heti valmistuttuani Saksan Hampuriin töihin laivakeittiöitä ja rahtilaivojen varaosia myyvään suomalaisomisteiseen firmaan. Kyseisestä työpaikasta minulle itse asiassa vinkattiin Centrian kv-toimistolta. Toimin B2B-myynnin tehtävissä nelisen vuotta kunnes löysin nykyisen työpaikkani. Halusin pois myynnin parista ja nykyinen työnantajani etsi spesialistia hallinnon hommiin. Edellytyksenä oli erityisesti laiva-alan työkokemus ja liiketalouden tutkinto. Sain työpaikan ja siinä roolissa viihdyin 3 vuotta. Tämän jälkeen esimieheni lähti muihin tehtäviin ja osastomme päällikkö tarjosi hänen työtään minulle. Minä otin tarjouksen vastaan ja olen nyt toiminut roolissani tyytyväisenä 2 vuotta.

Mikä työssäsi on parasta? 

Ehdottomasti se, että opin jatkuvasti uutta kollegoiltani. Koska työnkuvani on niin laaja, pääsen tekemään yhteistyötä lähes kaikkien firman osastojen ja tiimien kanssa. 

Mikä on ollut opintojesi tärkein anti työelämän näkökulmasta? 

Keskityin opinnoissani paljon muutosjohtamiseen ja siihen liittyvä teoriatieto on auttanut minua paljon työelämässä. Varsinkin tämänhetkisessä roolissani aihe on jatkuvasti esillä. Kun esimerkiksi työturvallisuuteen liittyvät lait muuttuvat, voi välillä tarvita aika paljonkin luovuutta saada laivoillamme työskentelevä miehistön innostumaan uusien vaatimusten toimeenpanosta.

Onko jokin asia urassasi tai työelämässä yllättänyt? 

Se, miten paljon sillä on ollut merkitystä, millainen työkaveri ja työntekijä olen ollut riippumatta siitä, mitä taitoja ja tietoa minulta löytyy. Se, että tutkinnolla ja työkokemuksella on tottakai merkitystä, mutta tietynlaiset firmat arvostavat myös erityisesti sitä, miten esimerkiksi tuot positiivisuutta tiimiin tai miten otat muut huomioon.

Paras tai parhaiten mieleen jäänyt muisto opiskeluajoista?  

Uusien ystävien kanssa jaetut opiskelumuistot ja opiskelijabilemuistot. Löysin opintojen aikana monta erittäin rakasta ystävää, joiden kanssa olen edelleen yhteydessä viikottain – joidenkin kanssa jopa päivittäin. Se on ollut äärimmäinen rikkaus elämässäni, enkä vaihtaisi sitä mihinkään. 

Suurin oivallus opintojen aikana? 

Opiskeluaikana vietin yhden lukukauden Erasmus-vaihdossa Ruotsissa. Se oli unohtumaton kokemus. Tuo vaihto sai minut oivaltamaan, että haluan asua uudestaankin Suomen rajojen ulkopuolella.

Millaisena muistat opiskeluaikasi? 

Koin opinnot aika eri tavalla kuin moni muu vuosikurssillani. Aloitin opintoni 25-vuotiaana ja olin sitä ennen tehnyt monta vuotta töitä ravintola- ja kaupanalalla. Tuntui usein siltä, että minun lähtökohtani opintojen aloittamiseen olivat melko erilaiset kuin monilla nuoremmilla opiskelukavereillani. Minulle myöhemmin opiskelu oli henkilökohtaisesti täysin oikea ratkaisu. Mahtavaa, jos tietää aiemmin mitä haluaa opiskella, mutta myös myöhemmin oivaltaminen voi ohjata täysin oikeaan suuntaan.