Siirry sisältöön
Uutiset

Centrian vetovoima jatkui hyvänä – Master Schoolin koulutuksiin runsaasti hakijoita

Korkeakoulujen kevään toinen yhteishaku päättyi torstaina 30.3. klo 15. Centria-ammattikorkeakouluun saatiin hakemuksia kaikkiaan yli 4000. Opiskelupaikkaa tavoittelee 3228 yksittäistä hakijaa, kun opiskelupaikkoja on tarjolla 580.

Opiskelijaryhmä kuvattuna ulkona Talonpojankadun kampuksen pihassa

Vuoden takaisessa yhteishaussa Centria nosti hakijamääräänsä 13,5 % edelliseen vuoteen verrattuna, ja oli koko vuoden yhteishaut huomioon ottaen Suomen vetovoimaisin ammattikorkeakoulu. Tässä yhteishaussa Centrian vetovoima jatkui samalla hyvällä tasolla, kun ensisijaisten hakijoiden määrä suhteessa aloituspaikkoihin kipusi viime vuodesta vielä hieman ylemmäs.

Monimuotokoulutukset ovat jo useana vuonna olleet Centrian suosituin opiskelumuoto, niin myös tänä vuonna. Vetovoimaisin monimuotokoulutus oli Ylivieskassa järjestettävä sosionomikoulutus, jonka 35 aloituspaikkaa tavoittelee 220 ensisijaista hakijaa. Toiseksi suosituin monimuotokoulutus oli tradenomikoulutus Kokkolassa.

Tekniikan alat kiinnostivat hakijoita – suosittuja olivat erityisesti monimuotona toteutettavat tieto- ja viestintätekniikan koulutukset sekä sähkö- ja automaatiotekniikan koulutus Ylivieskassa ja kemiantekniikan koulutus Kokkolassa. Myös tieto- ja viestintätekniikan päivätoteutus keräsi hyvin hakijoita.

Centria Master Schoolin suosituimmat ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot olivat kasvatustyön johtamisen koulutus, sosiaali- ja terveysalan kehittämisen ja johtamisen koulutus sekä liiketoimintaosaamisen koulutus. Näistä kasvatustyön johtaminen oli Centriassa ensimmäistä kertaa haettavana modernin kulttuurituotannon koulutuksen ohella.

– Olemme erittäin tyytyväisiä, että koulutuksemme kiinnostavat hakijoita, ja saimme jälleen ennätystuloksen. Erityisesti ilahduttaa, että uusiin Master Schoolin koulutuksiimme on tullut niin paljon hakijoita. Pystyimme vastaamaan tällä tavalla kysyntään, opetusjohtaja Jennie Elfving iloitsee.

Kevään yhteishaun todistusvalintojen tulokset ilmoitetaan hakijoille ennen valintakokeita. Hakijan saadessa opiskelupaikan todistuksensa perusteella hänen ei enää tarvitse osallistua valintakokeeseen. AMK-valintakoe järjestetään yksivaiheisena lähikokeena, ja Centria-ammattikorkeakoulu tarjoaa valintakoetilaisuuksia 29.5.–2.6 välisenä aikana Kokkolassa ja Ylivieskassa.

Opinnot alkavat elokuussa 2023.

Lisätietoja

Kirsi Vuotila

Opintoasiainpäällikkö


Centrian hakijapalvelut, hakijapalvelut@centria.fi, p. 044 725 0081