Siirry sisältöön
Uutiset

Centria jälleen kärkisijoilla valmistuneiden opiskelijoiden palautekyselyssä

Centria-ammattikorkeakoulusta vuonna 2022 valmistuneet opiskelijat arvioivat saamansa koulutuksen Suomen toiseksi parhaaksi.

Valtakunnallisessa AVOP-kyselyssä valmistuneet arvioivat saamansa koulutuksen eri osa-alueita, ja niille annetaan arvosana asteikolla 1−7. Centriassa vuonna 2022 tutkinnon suorittaneesta 578 opiskelijasta kaikki vastasivat kyselyyn. 

Centrian hyvän sijoituksen taustalla on erityisesti ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavien koulutusten menestys – valmistuneiden palautteissa Centrian YAMK-koulutus sai valtakunnan parhaat arviot keskiarvolla 6, selvällä erolla seuraaviin. AMK-koulutuksen arvioissa Centria sijoittui hienosti kakkossijalle vastausten keskiarvon ollessa 5,5.

Suomen parhaaksi Centriasta valmistuneet arvioivat saamansa opetuksen ja opiskelun, palautteen ja arvioinnin sekä opinnäytetyön tekemiseen liittyvät asiat. Myös kansainvälisyys, monikulttuurisuus ja kieliopinnot, työelämäneuvonta ja yleinen opiskelutyytyväisyys rankattiin kärkikolmikkoon.  

Koulutusalojen arvioissa Centrian tekniikan alojen koulutuksista valmistuneet olivat Suomen tyytyväisimpiä koulutukseensa. Liiketalouden opiskelijoiden arvioissa Centria paransi selvästi tulostaan edellisiin vuosiin noustessaan valtakunnan toiseksi parhaaksi. YAMK-koulutusten kohdalla parhaat arviot sai sosiaali- ja terveysalan ylempi AMK-koulutus.

− Opiskelijapalaute on meille erittäin tärkeää, ja se auttaa meitä toiminnan kehittämisessä. Hyvä palaute opiskelijoilta on hienoin tunnustus mitä korkeakoulu voi saada. Olen tästä tuloksesta erittäin ylpeä, iloitsee Centrian opetusjohtaja Jennie Elfving.

Vuosittaisessa kyselyssä opiskelija arvioi ja antaa palautetta toteutuneesta koulutuksesta. Kyselyn tulokset on julkaistu opetus- ja kulttuuriministeriön ja Opetushallituksen ylläpitämässä Vipunen-tietokannassa. Kyselystä saatuja tuloksia käytetään koulutuksen kehittämisessä ja toiminnan suunnittelussa sekä paikallisesti että valtakunnallisesti.

Lisätietoja

Jennie Elfving

Vararehtori / Vararehtori (opetus)


Kirsi Vuotila

Opintoasiainpäällikkö


Lähteet