Siirry sisältöön
Uutiset

Centria on siirtynyt sähköisiin tutkintotodistuksiin, myös valmistumisen hakeminen uudistuu

Centria-ammattikorkeakoulu on ottanut käyttöön sähköiset tutkintotodistukset elokuun puolivälistä alkaen. Samalla valmistumiseen liittyvä prosessia on uudistettu siten, että tutkintotodistuksen hakeminen tapahtuu uuden digitaalisen palvelun kautta, ja lopputuloksena muodostuu sähköinen tutkintotodistus. Paperisista todistuksista luovutaan kokonaan. Uudistuksella vastataan digitaalisuuden haasteisiin.

− Ajattelemme opiskelijalähtöisesti – sähköinen asiointi helpottaa opiskelijaa valmistumisvaiheessa, kun kaikki tapahtuu verkossa. Tämä on myös kätevää muualla kuin kampuspaikkakunnilla asuvien opiskelijoiden kannalta, Centrian opetusjohtaja Jennie Elfving toteaa.

− Hyödyt opiskelijalle ovat merkittävät, sillä sähköinen todistus parantaa tietoturvaa ja opiskelijan oman datan hallintaa sekä nopeuttaa todistuksen saantia.

Sähköinen tutkintotodistus tulee korvaamaan paperisen tutkintotodistuksen. Sähköinen tutkintotodistus on virallinen todistus, joka ei vaadi erillistä oikeaksi todistamista. Rehtorin sähköinen allekirjoitus toteutetaan Digi- ja väestötietoviraston varmenteella, jota ei ole mahdollista kopioida. Tämä lisää todistusten luotettavuutta. Todistuksen aitouden voi todentaa Centrian verkkosivuilla Atomi Validator -palvelussa. Tarkistuksen voi lisäksi tehdä Digi- ja väestötietoviraston sivuilla olevassa varmennepalvelussa.

Todistuksen voi helposti toimittaa liitetiedostona työnantajalle tai viranomaisille. Sähköisestä tutkintotodistuksesta voi tulostaa tulosteita, mutta virallinen versio on vain sähköisessä muodossa. Jos todistus katoaa, on se aina saatavana uudelleen sähköisenä, alkuperäistä vastaavana versiona. 

− Todistuksen säilyttäminen helpottuu olennaisesti. Suosittelemme, että opiskelija tallentaa sähköisen todistuksen useaan eri paikkaan. Jokainen tallennettu tutkintotodistus on virallinen alkuperäinen tutkintotodistus. Todistus kannattaakin varmuuskopioida, kertoo asiantuntija Niinamari Parkkila Centrian opiskelijapalveluista.

−  Sähköinen tutkintotodistus sujuvoittaa koko todistusprosessia, ja sen myötä voimme luopua todistusten postittamisesta ja niiden kopioiden laatimisesta. Uudistus lisää myös todistusten luotettavuutta, nopeuttaa todistuksen saamista ja helpottaa sen käsittelyä myöhemmin esimerkiksi työelämässä.

Lisätietoja

Jennie Elfving

Vararehtori / Vararehtori (opetus)


Niinamari Parkkila

Asiantuntija (hakijapalvelut)