Siirry sisältöön
Uutiset

Centrian musiikin syksy sisältää yli 20 konserttia

Musiikin koulutuksemme tuottaa vuodesta toiseen värikkään ja monipuolisen kausiohjelman, johon tänä syksynä sisältyy yli kaksikymmentä konserttia ja muuta musiikin opiskeluun liittyvää tilaisuutta. Konserteissa esiintyvät opiskelijoiden ja opettajien lisäksi usein monet koulutuksessa vierailevat artistit kansanmusiikin, rytmimusiikin ja klassisen musiikin kotimaiselta huipulta.

Musiikin opiskelija Elli soittaa viulua

Nykyisessä laajuudessaan Centrian konsertit ovat rikastuttaneet Kokkolan kaupungin kulttuuritarjontaa jo useamman vuoden ajan. Järjestäjän toiveissa on, että yhä useampi kaupunkilainen löytäisi tiensä maksuttomiin konsertteihin, jotka ovat vakiinnuttaneet paikkansa konservatorion salissa keskiviikkoisin klo 19.

Musiikkia museossa -sarja tuo uuden mausteen konserttikauteen. Nämä tilaisuudet järjestetään Roosin talossa kerran kuukaudessa torstaisin klo 17. Syksyn loput museokonsertit kuullaan 27.10, 24.11 ja 15.12, jolloin kuulija saa virittyä musiikin siivittämänä joulutunnelmaan.

Syyskausi alkoi jo syyskuun puolivälissä kahdella esityksellä Vivaldin oopperasta La veritá in cimento. Oopperan konserttiversio kuultiin viime keväänä ja nyt oli vuorossa näyttämölle ohjatut esitykset. Lokakuussa kansanmuusikoiden parissa vierailevat Esko Järvelä ja Roger Tallroth, jotka esiintyvät Snellman-kodilla opiskelijoiden kanssa torstaina 6.10 klo 19.30. Seuraavana päivänä 7.10 klo 19 kuullaan Sointi Jazz Orchestran ja Maja Mannilan konsertti konservatorion salissa. Konsertit järjestetään yhteistyössä Truba ry:n ja Keski-Pohjanmaan konservatorion kanssa. Sointi Jazz Orchestran konsertti on maksullinen.

Lokakuun konsertit aloittaa pianisti Matti Pohjoisaho keskiviikkona 5.10 klo 19 konservatorion salissa ja päättää perinteikäs, koko koulun Centria Night Music, jonka promenadikonsertit soivat keskiviikkona 26.10 klo 18 alkaen konservatorion salissa.

Marraskuussa Centrian soittajat ja laulajat ovat vahvasti mukana Mozartin Requiem-esityksessä lauantaina 5.11 klo 19 Kokkolan kirkossa. Soittajistossa on mukana Centria-ammattikorkeakoulun ja Keski-Pohjanmaan konservatorion yhteinen Kontria-kapelli.

Tervetuloa konsertteihin!

Lisätietoja

Annika Mylläri

Koulutusalapäällikkö (musiikki)