Siirry sisältöön
Ajankohtaista opiskelijoille, Uutiset

Copsalla uusi kansainvälisten opiskelijoiden jaosto CISU – Centria International Student Union

Centria-ammattikorkeakoululle on perustettu uusi kansainvälisten opiskelijoiden jaosto CISU – Centria International Student Union. CISUn hallitukseen kuuluu Centrian kansainvälisiä tutkinto-opiskelijoita sekä vaihto-opiskelijoita.

Kaksi kansainvälistä miesopiskelijaa kävelee ja juttelee Kokkolan Meripuistossa kesällä

CISU huolehtii kansainvälisten opiskelijoiden edunvalvonnasta ja pitää huolen, että kansainvälisten opiskelijoiden ääni tulee kuulluksi entistä paremmin niin korkeakoulumaailmassa kuin alueellamme. CISU järjestää myös tapahtumia Centrian opiskelijoille yhteistyössä Opiskelijakunta COPSAn sekä Centria-ammattikorkeakoulun kanssa.

CISU toimii Centrian Opiskelijakunta COPSAn alajaostona. CISU on perustettu kevään 2024 aikana ja alajaoston oma hallitus on järjestäytynyt toukokuussa 2024. Cisun ensimmäiseksi puheenjohtajaksi on valittu englanniksi kemiantekniikkaa opiskeleva virolainen Anita Seppänen sekä varapuheenjohtajaksi liiketaloutta englanniksi opiskeleva bangladeshilainen Aqib Reza Hasan. Muut CISUn ensimmäisen hallituksen jäsenet ovat Divya Shrestha, Ali Pourrahim, Punam Shahi Takuri, Thanh Thuy Trinh, Etonde Ngakfume, Kandaker Islam ja Nanda Jaishi.

CISU – Centria International Student union on melko harvinainen opiskelijakuntakentällä. Monissa opiskelijakunnissa on mukana kansainvälisiä opiskelijoita sekä omia kerhoja myös, mutta kokonaan omaa toimielintä kansainvälisille opiskelijoille löytyy Centrian lisäksi vain Karelia ammattikorkeakoulusta Itä-Suomesta.

Toimintakielenä on englanti ja vahvana tavoitteena on saada kansainvälisiä opiskelijoita integroitumaan Suomalaiseen yhteiskuntaan, tutustumaan kulttuuriin ja työelämään, oppimaan kieltä – kiinnittymään alueellemme niin, että alueelle jääminen innostaa opintojen jälkeenkin. CISUn hallituksen tuoreet jäsenet ovat myös ilmaisseet halunsa olla mukana kehittämässä kansainvälistyvää työelämää sekä aluettamme.

Lisätietoja

Anita Seppänen
Chairperson of the CISU – Centria International Student union
+35845 78344741
anita.seppanen@centria.fi

Sofia Behluli
Asiantuntija, oppimispalvelut
+35850 345 0778
sofia.behluli@centria.fi