Siirry sisältöön
Blogi

Haasteelliset ajat antavat aikaa kehittämiselle

Yleinen talouden taantuma on vaikuttanut yritysten valmistamien tuotteiden kysyntään ja sitä kautta johtanut tuotannon supistuksiin useissa yrityksissä. Tarjolla olevat resurssit kuitenkin kasvavat, jos niitä halutaan hyödyntää tulevaisuuden kilpailuedellytysten parantamiseen.

Jani Rättyän kuva vasemmalla ja blogin otsikko oikealla

Taloudellisen taantuman aikana on mahdollista ottaa etumatkaa kilpailijoihin. Henkilöstön osaamisen, tuotannon sekä tuotteiden kehittäminen jatkuvan kiireen keskellä on haasteellista. Kuulostaako tutulta? Toki haasteellisena aikana myös yrityksen oma taloustilanne asettaa omat rajoitteensa kehittämistoimenpiteille.

Me Centriassa tarjoamme tukea ja palveluita niin henkilöstön osaamisen kehittämiseen kuin tuotteiden tai tuotannon kehittämiseen. Näihin on saatavilla myös julkista tukea yrityksen omasta tilanteesta riippuen. Näin yrityksen omaa taloudellista panostusta on mahdollista vähentää ja riskit pienenevät.

Ratkaisuksi osaamisen kehittämiseen sopii muun muassa oman alueen ELY-keskuksen tukema TäsmäKoulutus. ”Täsmäkoulutus on sopiva väline silloin, kun yrityksessä tapahtuvat muutokset edellyttävät yrittäjän ja työntekijöiden osaamisen päivittämistä. Muutokset toiminnassa ovat yleensä teknologisia tai toiminnallisia.” (ELY-keskus 2024.) TäsmäKoulutus sopii hyvin pk-yritysten vähän laajempiin koulutustarpeisiin.

Tuotteiden kehittämiseen liittyen pienille yrityksille on vasta avautunut innovaatioseteli-haku. ”Innovaatiosetelillä on mahdollista hankkia palveluita muun muassa innovaatiotoimintaan liittyviin tuotetestauksiin.” (Business Finland 2024.) Innovaatiosetelillä pieni yritys pääsee hyvin alkuun omaan tuotteeseen liittyvän innovaation kanssa.

Jos yrityksesi on hakenut kumppania yrityksesi toiminnan, tuotteiden tai osaamisen kehittämiseen, niin se löytyy Centriasta. Haasteelliset ajat on mahdollista kääntää hyödyksi onnistuneilla panostuksilla kehittämiseen ja luoda sitä kautta kilpailukykyä tuleville vuosille.

Lähteet

ELY-keskus. 2024. Saatavissa https://www.ely-keskus.fi/tyon-ja-maahanmuuton-palvelut/-/asset_publisher/rVmcY9cuIVkF/ptv/id/43378039. Viitattu 9.2.2024.

Business Finland. 2024. Saatavissa https://www.businessfinland.fi/suomalaisille-asiakkaille/palvelut/rahoitus/tutkimus-ja-kehitysrahoitus/innovaatioseteli?gad_source=1&gclid=CjwKCAiAt5euBhB9EiwAdkXWO4dvdRDytZw_vi00v-GI8CSGwMxRNv3mHbxIbeWzp-tq86yQgUb0YRoCmeIQAvD_BwE. Viitattu 9.2.2024

Yhteistyöterveisin

Jani Rättyä

Palvelupäällikkö