Ingredients for health
Esitutkimushankkeen tavoitteena on koota T&K-yhteistyöverkosto ja laatia hankesuunnitelma, missä edistetään valittujen pohjoismaisten kasviraakaaineiden ja merilevän hyödyntämistä terveyttä edistävissä tuotteissa
Toimiala: Kemia ja biotalous
Projektin kesto: 01.02.2021 – 31.10.2021
Toiminta-alue: Kansainvälinen
Rahoittajat: Euroopan unioni Interreg Botnia-Atlantica Euroopan aluekehitysrahasto, Pohjanmaan liitto, Nordlandin lääni
Budjetti: 59 952 EUR
Lisätiedot: Leena Favén, +358 447250 273, leena.faven@centria.fi
Projektipäällikkö: Leena Favén
Esitutkimushanke
Ingredients for Health -esitutkimushankkeen tavoitteena on koota T&K-yhteistyöverkosto ja laatia hankesuunnitelma, missä edistetään valittujen pohjoismaisten kasviraakaaineiden ja merilevän hyödyntämistä terveyttä edistävissä tuotteissa.
Toimenpiteet
– Laaditaan T&K-hankesuunnitelma
– Kootaan T&K-yhteistyöverkosto
– Tehdään kirjallisuusselvitys potentiaalisimmista kasviraaka-aineista ja merilevistä
– Merilevästä valmistetaan koe-erä terveysvaikutteista tuotetta ja testataan merilevän prosessoinnin sivuvirtojen soveltuvuutta hyönteisten ravinnoksi.
Taustatiedot hankkeesta
TOIMINTALINJA: Innovaatiot
– MAAT: Suomi, Norja
– JOHTAVA TUENSAAJA: Centria-ammattikorkeakoulu Oy
– TUENSAAJAT: Lapin yliopisto, Akvatik AS (Norja)
– HANKEBUDJETTI: 59 952 € (Suomi), yhteensä 86 038 €
– EU-TUKI: 29 976 €
– HANKEAIKA: 2/2021 – 10/2021
– RAHOITTAJAT: Interreg Botnia-Atlantica, Pohjanmaan liitto, Nordlands Fylkeskommunen