Siirry sisältöön
Northern Periphery and Arctic Programme logo

LECo – Local Energy Communities

Tavoitteena on yhdistää uusia innovatiivisia teknologioita paikallisesti saatavilla oleviin luonnonvaroihin sekä lisätä tietoisuutta energiatehokkuudesta ja uusiutuvan energian käyttömahdollisuuksista.

Toimiala: Kemia ja biotalous

Projektin kesto: 1.8.2017 – 31.12.2020

Toiminta-alue: Kansainvälinen

Rahoittajat: EU Interreg – Northern Periphery and Arctic Programme 2014-2020

https://leco.interreg-npa.eu/

Projektipäällikkö: Heidi Kanala-Salminen

LECO-projekti vastaa syrjäisten kuntien ja asuinalueiden kestävän energian tarpeisiin. Tavoitteena on yhdistää uusia innovatiivisia teknologioita paikallisesti saatavilla oleviin luonnonvaroihin sekä lisätä tietoisuutta energiatehokkuudesta ja uusiutuvan energian käyttömahdollisuuksista. Lähestymistapa perustuu paikallisen kiertotalouden malliin. Hankkeessa muodostetaan paikallisia energiayhteisöjä (Local Energy Communities, LECo), jotka luovat synergiavaikutuksia paikalliseen talouteen. 

Hanke kokoaa yhteen hankekumppaneiden kokemukset, tiedot ja asiantuntemuksen ja luo edellytykset energiaomavaraisten paikallisten energiayhteisöjen (LECo) syntymiselle. Keski-Euroopan “Energy Village” -konsepti mukautetaan NPA / hankekumppanialueille (Suomi, Ruotsi, Norja ja Irlanti). Energiakylien olemassa olevat tapaukset NPA-alueella ja sen ulkopuolella analysoidaan dokumentoitujen tapausten muodossa, ja ne antavat ohjeita energiakylien menestystekijöistä ja sudenkuopista. 

Tavoitteet 

– Auttaa kyliä ja yhteisöjä tulemaan omavaraisiksi energiansaannissa 

– Toimittaa paikallisesti mukautettuja konsepteja yhteisöpohjaisiin energiaratkaisuihin syrjäisillä alueilla 

– Edistää kansainvälisiä oppimismahdollisuuksia, tiedonvaihtoa ja verkostoitumista alalla 


Ota yhteyttä

Heidi Kanala-Salminen

TKI-päällikkö