Siirry sisältöön
Euroopan aluekehitysrahasto 2014-2020 logo Vipuvoimaa EU:lta 2014-2020 logo Lapin Liitto logo
Auto lumisessa maisemassa

Likiruoka

Maaseudun resurssien jakelun kehittäminen: uudenlainen toimintamalli maaseutuyrittäjyyteen ja alueelliseen logistiikkaan

Toimiala: Digitalisaatio

Projektin kesto: 1.1.2021-31.12.2022

Toiminta-alue: Keski-Pohjanmaa / Lappi

Rahoittajat: Euroopan aluekehitysrahasto
Lapin Liitto

Projektipäällikkö: Leena Toivanen

Lapin ja Keski-Pohjanmaan kunnat ovat yhdistäneet voimansa, jotta lähiruoan markkinat Suomessa kasvavat. Centrian koordinoiman hankkeen tavoitteena on auttaa erityisesti harvaanasuttujen alueiden elintarvikealan (lähiruoka) tuottajia kasvattamaan olemassa olevaa ja synnyttämään uutta taloudellisesti ja ekologisesti kestävää liiketoimintaa.

Hankkeen tarkoituksena on elintarvikkeiden ostajien eli ravintoloiden, julkisten ruokapalveluiden ja yksityisten kuluttajien sekä niiden myyjien eli alku- ja elintarviketuottajien ja heidän tuotteidensa, sekä molempiin ryhmiin kuuluvien jatkojalostajien ja vähittäismyyjien kohtaamisen ja kaupankäynnin mahdollistaminen sekä kuljetusten vähähiilinen ja kustannustehokas optimointi harvaanasutulla alueella.

Projektin toimenpiteinä kehitetään

Markkinapaikka:

Logistista jakelukanavaa:

Uusi kehitettävä toimintamalli muodostaa LIKIRUOKA-kokonaisuuden, joka yhdistää tuotantotilat, jalostuksen, terminaalit (tilapäissäilytys logistisissa solmupisteissä), joustavan kuljetustoiminnan sekä elintarvikealan toimijat ja asiakkaat.


Ota yhteyttä

Leena Toivanen

TKI-koordinaattori

0407013221

Kokkola