Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan liitto logo

PARI – Paikkariippumaton työ Keski-Pohjanmaalla

Paikkariippumaton työ Keski-Pohjanmaalla (PARI) on esiselvitys, jonka tavoitteena on kartoittaa paikkariippumattoman työn nykytilaa Keski-Pohjanmaan alueella, lisätä paikkariippumattoman työn hyödyntämistä ja ymmärrystä siitä, miten paikkariippumattomuuteen pohjautuvat joustavammat työmuodot voivat osaltaan ratkaista työvoiman saatavuuden haasteita alueella.

Toimiala: Yrittäjyys ja liiketoiminta

Projektin kesto: 1.8.2022-31.12.2022

Toiminta-alue: Keski-Pohjanmaa

Rahoittajat: Keski-Pohjanmaan liitto

https://www.chydenius.fi/fi/kauppatieteet/tutkimus-ja-kehittaminen/pari/paikkariippumaton-tyo-keski-pohjanmaalla-pari

Paikkariippumaton työ Keski-Pohjanmaalla (PARI) on esiselvitys, jonka tavoitteena on kartoittaa paikkariippumattoman työn nykytilaa Keski-Pohjanmaan alueella, lisätä paikkariippumattoman työn hyödyntämistä ja ymmärrystä siitä, miten paikkariippumattomuuteen pohjautuvat joustavammat työmuodot voivat osaltaan ratkaista työvoiman saatavuuden haasteita alueella. Yhtenä hankkeen tiedonkeruun toimenpiteenä alueen yrityksille ja organisaatioille toteutetaan kysely koskien paikkariippumattoman työn hyödyntämistä.

PARI-esiselvitys on ensimmäinen osahanke laajemmassa, monivuotisessa paikkariippumattomuuteen liittyvässä hankekokonaisuudessa. Hankekokonaisuuden pitkän tähtäimen tavoitteena on auttaa alueen yrityksiä ja muita toimijoita tunnistamaan paikkariippumattoman työn mukanaan tuomia mahdollisuuksia sekä edelleen tukea aihepiiristä kiinnostuneita organisaatioita kehittämään omia käytänteitä paikkariippumattomuuden suhteen.

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Mari Harald, Jyväskylän yliopisto, Kokkolan yliopistokeskus Chydenius
Professori Tomi J. Kallio, Vaasan yliopisto, Kokkolan yliopistokeskus Chydenius
Projektitutkija Aki Lehtivuori, Jyväskylän yliopisto, Kokkolan yliopistokeskus Chydenius
TKI-asiantuntija / Palvelumuotoilija Johanna Hautamäki, Centria-ammattikorkeakoulu