Siirry sisältöön
Euroopan sosiaalirahasto 2014-2020 logo Vipuvoimaa EU:lta 2014-2020 logo ELY-keskuksen logo

Skaala – Skaalautuvilla koulutusmalleilla aitoa arvoa liiketoimintaan

Hankkeessa kehitetään työelämän kanssa yhdessä malli, jolla helpotetaan positiivisen rakennemuutoksen alojen työvoimapulaa ketterästi, täsmällisesti ja nopeasti.

Toimiala: Opetuksen hankkeet

Projektin kesto: 01.10.2018 – 31.05.2021

Toiminta-alue: Keski-Pohjanmaa / Pohjois-Pohjanmaa

Rahoittajat: Euroopan unioni Euroopan sosiaalirahasto, Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

Budjetti: 860 000 EUR

Lisätiedot: Hannu Leppälä, 044 4492705, hannu.leppala@centria.fi

Projektipäällikkö: Hannu Leppälä

Taustaa

Skaala-hankkeessa kehitetään työelämän kanssa yhdessä malli, jolla helpotetaan positiivisen rakennemuutoksen alojen työvoimapulaa ketterästi, täsmällisesti ja nopeasti.

Skaalan kohderyhmää ovat pienet ja keskisuuret kone-, metalli-, sähkö-, energia-, prosessi-, teknologia- ja ohjelmistoteollisuuden yritykset eri puolella Suomea.

Tavoite

Tavoitteena on kehittää verkostomaisia koulutuksia, joita voidaan toteuttaa yli organisaatiorajojen ja yli maantieteellisten rajojen. Näin päästään hyödyntämään tehokkaasti osatoteuttajien vahvuuksia ja osaamisprofiileita.

Koulutuksiin voivat osallistua kaikki aiheista kiinnostuneet. Koulutukset ovat hankkeen aikana osallistujille maksuttomia.

Centria-ammattikorkeakoulu vastaa hankkeessa osaamistarvekartoituksen tekemisestä ja osaamistarpeiden uudenlaisesta opinnollistamisesta. Kartoituksella haetaan yritysten osaamistarpeita, jotka voidaan konsortion osaamisella yhdessä tarjota. Osaamistarvekartoitukset tullaan toteuttamaan toukokuun loppuun mennessä.

Skaala-hankkeen päätoteuttaja on Saimaan ammattikorkeakoulu. Muut toteuttajat ovat Lahden ammattikorkeakoulu, Turun ammattikorkeakoulu, Oulun ammattikorkeakoulu ja Centria-ammattikorkeakoulu sekä LUT-yliopisto.

Skaala toteutetaan ajalla 1.10.2018–31.12.2020. Hankkeen budjetti on noin 860 000 euroa, ja sitä rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto.

Hannu Leppälä
Skaala-hankkeen koordinaattori Centria-ammattikorkeakoulussa
044 449 2705
hannu.leppala@centria.fi

Jukka Nisonen
Skaala-hankkeen projektipäällikkö
Saimaan ammattikorkeakoulu = LAB University of Applied Sciences
040 594 6556
jukka.nisonen@lab.fi

Yhteistyössä